Şimdi Ara

c3-c4 / auris-toyota yorumlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yıllık max 20.000 km yapıyorum. Çoğu İstanbul içi. İki çocuklu 4 kişilik aileyiz.

c3 ve c4 modelleri incledim, c3 test sürüşü yaptım. Ayrıca yaklaşık 2 haftadır citroen forumlarını takip ediyorum araştırıyorum.
    Daha önce sıfır dizel corsa alıp 5 yıl sonra yarı fiyatına satmıştım. Sonra Cevrolet Aveo sedan ikinci el alıp , satarken zarar ettim.
    Şimdiki aracım Ford, araçta bir sürü problem çıktı, zararına elden çıkartacağım.
    Ne yaparsın ki arabasız da olmuyor ve zarar edecek te olsam ikinci elden korktuğum için sıfır bir araç alıp ailece hem rahat rahat gezmeyi, hem de satmak zorunda kalırsam çok zarar etmemesini istiyorum.

Az yaksın, pompaya gidince moralim bozulmasın dediğim için dizel, eşim de kullansın dediğim için otomatik olursa iyi olur diyerek yola çıktım.
    Bütçemi de fazla zorlamayacak araçlar arasında Corolla, Auris, C3 ve C4 arasında kaldım.

Yarisi saçma sapan fiyatı nedeni ile listeme eklemedim. VW almayı çok çok istiyorum ama arka camı manuel dizel poloya 46.500 istiyorlar. Banka kredisi ile 50.000TL ye gelecek!

Bu rakamları gördükçe acaba çok da yaksa benzinli bir otomatik araba mı alsam dedim kendi kendime. Hyundai İ20 prime otomatik düşündüm. 33.000 TL fiyat aldım, az zorlasam kredi bile kullanmadan alabiliyordum ama excelde tüm detayları girerek yaptığım analizde ( yakıt, kasko, vergi, bakım, ikinci el değeri vs) 24 aylık sürecin sonunda araçları satarsam 10.000TL pahalı c3, aylık maliyet noktasında i20 den 150 TL daha ucuza geldi:) İş arkadaşlarıma da tabloyu gösterdiğimde herkes c3 alacaksın bu durumda dediler:)

Şu anki 18 ay kampanyasından yararlanarak yaklaşık 42.500TL civarında c3 1.4 e-hdi confort BMP alınabiliyor. Nakit miktarını yaklaşık 5000TL artırıp taksiti 24 ay yaparsam yaklaşık 52.000TL civarında da C4 1.6 e-hdi confort mcp alınabiliyor.Yine aynı excele C4 ü de bir atayım dedim, yaptığım aylık yakıt maliyeti dahil hesaplara göre aylık ödeme bazında c3 ile c4 arasında c4 80 TL fazla oluyor. Bir de taksit 18 değil, 24 ay devam ediyor. Öncelikle bu ikisi arasında kaldım.

Öte yandan, kendi kendime iyi güzel çok güzel hesap yaparak sineğin kanadının yağını çıkardın, C3 ya da C4 alacaksın da boyun mu uzayacak, dur bi acele etme, 50.000TL ya Auris Dizel 1.4 D-4D Comfort Plus M/M da olabilir, iyice bir araştır dedim:) ya da hanımı manuel vitese ikna et, az daha zorla 53.000TL ya Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort da olabilir diye düşündüm.

Anlayacağınız kafam epey karıştı forumları da hatmedince C4 eski kasanın çeşitli problemleri, yeni hakikatten çok yeni olduğu için henüz kronik sorunu olup olmadığına dair güvenilirliğini tam ispatlamamış olması, C3 ün inanılmaz yakıt tüketimine karşın amortisör şikayetleri ve ikinci el durumunu bilmiyor olmam beni düşündürüyor.

Ne yapmalıyım?

• Merhaba, bir fikri olan yok sanırım. C3 ü aldım alıcam, tavsiye lütfen?
  • Hocam c3 kullanıcısı olarak sıfır aldıktan sonra değer kaybını hesap ediyorsanız Toyata daha az değer kaybına uğrayacağı için,sizin için daha mantıklı olabilir.
  • hocam selamlar,

citroen c3 başlığında c3 dizel otomatikle ilgili yazılarım var okuyabilirsiniz.

satarken zarar etme konusunda ise, bundan önceki aracım 2007 suzuki swift 1.5 otomatik vitesti. Aracı 2008 yılında 20.500 e aldım, 42.000 km de , 2012 şubatta sattım 21.000 liraya araçta hiç kaza yoktu, arka çamurlukta sadece ufak bir sıyrık vardı o da yapılmıştı.

evet ben o aracı alırken şanslıydım biraz, ucuza aldım ama satarken ki durum ise tamamen aracın temizliğinden kaynaklanıyordu. sözün özü araç temiz ise, temiz kullanılmışsa satarken zarar etme ihtimali çok düşük.

tabii ki sıfır araç aldığımızda zarar edeceğiz ama ben bunun c3 dizel otomatik için olmayacağını düşünüyorum. aracın full versiyonu 42.000 civarına satılıyor ve sınıfındaki diğer araçlardan farklı olarak start stop ve en önemlisi ESP var. Yakıt tüketiminin çok iyi olması da cabası. Ben açıkçası alırken inanmıyordum bu kadar az yakacağına, sabah işe gelirken 20 km yol geliyorum ve hiç trafiğe takılmıyorum. Göstergede 100-110 km/h da 3,3 3,5 yazınca kendimden geçiyorum

yeni c4 exclusive versiyonunu çalıştığım şirket kiraladı, 2 gün bindim o araca. Araç gerçekten çok kaliteli ama açıkçası o araç alınacaksa exclusive alınmalı derim.

• Hayırlısı olsun güzel tercih...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stompanato -- 16 Mart 2012; 23:27:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Hayırlısı olsun güzel tercih...

sağolun, C3 e opsiyon koydurdum. C4 fiyatıda istedim, iyi fiyat gelirse ikisi arasında bir karar vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seuaz

quote:

sağolun, C3 e opsiyon koydurdum. C4 fiyatıda istedim, iyi fiyat gelirse ikisi arasında bir karar vereceğim.

Mümküne c sınıfı olan c4 almaya çalışın çoluk çocukta işin içine girdimi bagaj illaki farz olucaktır. ( tabi şartlar elverirse )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

seuaz kardeşim aynı şeyleri yaşıyoruz desem pek de abartmam bende uzun incelemelerden sonra c3 ve c4 arasında kaldım. eşim kullansın diye otomatik vites ve dizellere baktım. nihayet sıfır faiz kredisinden faydalanarak c4 e-hdi comfort plus+ metalik renk almaya karar verdim bana bu koşularada 55600 tl dediler. sana verilecek fiaytı merak ediyorum
  • destek olanlara teşekürler. Toyota'dan vazgeçtik.
    Citroen ya da Honda olacak.
  • Merhaba,
    Honda Jazz Fun CVT alındı.
  • quote:

Merhaba,

Hayırlısı olsun...
  • quote:

quote:

Merhaba,

Hayırlısı olsun...

teşekkürler
  • Hayırlı olsun :) Benim de dizel otomatik diye yaptığım uzun süreli araştırma,test sürüşleri ve kafa patlatmacalar sonucunda sizin gibi jazz fun cvt almıştım.Çok memnunum (maaşallah) Size de ailenizle mutlu ve sağlıklı günler dilerim.Umarım siz de çık memnun kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrNavySeal

Hayırlı olsun :) Benim de dizel otomatik diye yaptığım uzun süreli araştırma,test sürüşleri ve kafa patlatmacalar sonucunda sizin gibi jazz fun cvt almıştım.Çok memnunum (maaşallah) Size de ailenizle mutlu ve sağlıklı günler dilerim.Umarım siz de çık memnun kalırsınız.

Çok teşekkür ederim, inşallah yanlış bir karar vermediğimiz düşünüyorum. Araç almak zor bir süreç, insanın zihni 50 kere gel-git yaşıyor. Acele edilmezse bir araçta karar kılınıyor gerçekten, Jazz benim için bu şekilde oldu, hala da şu olsaydı demiyorum. Demek ki bizim için en iyisi bu gibi geliyor.
  • Citroen C3 yenilendi.

c3-c4  / auris-toyota  yorumlar

Citroën, 2002 yılndan bu yana yaklaşık 2 milyon adet satış yaptığı C3 modelini yeniledi.

Ailedeki diğer kardeşleri gibi gündüz farlarına kavuşan C3, tampon ve panjurundaki değişiklikle daha dinamik bir görünüme sahip olmuş.

Arka tarafta, stop lambalarının renkleri, tamponda yapılan yenilikler ve konsola yerleştirilen multimedya ekranı ile yeni C3 rakipleri karşısına eksiksiz çıkıyor.

Gelecek ay Cenevre'de gerçekleştirilecek fuarda ilk kez sergilenecek olan araç, nisan ayında avrupada satışa sunulacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.