Şimdi Ara

C#'TTAN ANLAYAN ACİL YARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nesne Tabanlı Programlama dersinde uygulama olacağız ve not alacağım bundan.
    Resimde gördüğünüz gibi sayı ürete tıklandığı zaman tüm butonlara 1 ile 9 arası random sayı üretip gönderilecek
    Ve 2 adet aynı sayıda olan butona (örneğin 1 ve 1e tıklandığında) mesaj kutusunda "eşit sayılar" yazacak
    eğer farklı sayılar ise "aynı değil" yazacak BİLEN VARSA YARDIMCI OLSUN LÜTFEN NASIL YAPACAĞIM BUNU YAPAMADIM BİR TÜRLÜ?
     C#'TTAN ANLAYAN ACİL YARDIMMM

• UP up UP
  • Arkadaşlar 3 gündür bu programı yapmak için uğraşıyorum bir şeyler yaptım fakat tam olarak başarılı olamadım.
    Lütfen yardımcı olun anlamayanlar varsa tekrar anlatabilirim.

Bütün ihtimalleri if else yoluyla buton 2 nin içine yazdım fakat çalıştırdığımda buton 2 ye tıklayınca diğer butona tıklamama fırsat kalmadan mesaj kutusu çıkıyor. Yazdığım kodda yanlışlık var sanırım.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER YARDIMLAŞMAK MAKSADIM NE YAPABİLECEĞİMİ SÖYLERSENİZ ÇOK SEVİNİCEM.
  • Bunu sayı üreteceğin butona ekle.

Random rnd = new Random();

for (int i = 0; i < 10; i++)
    {

button2.Text = rnd.Next(1,9).ToString();
    button3.Text = rnd.Next(1,9).ToString();
    button4.Text = rnd.Next(1,9).ToString();
    ........diğer butonlar için de yaz
    }

Diğer butonlara da bunu ekle ve "button2" kısmını butona göre değiştir.

foreach (Button btn in this.Controls)
    {
    if (btn!=button2)
    {
    if (button2.Text==btn.Text)
    {
    MessageBox.Show("Aynı");
    return;
    }
    }
    }

Öğrenmek istersen açıklayabilirim kodları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glukhovsky -- 11 Ocak 2014; 2:04:11 >

• Maalesef yazdığın kodları kullandığımdada ikinci butona tıklamama izin vermiyor.
    Hocanın söylediği şey şu, aynı iki sayıya tıkladığımızda "aynı" iletisi gelecek.
    Yani atıyorum iki butondada 8 var ilk butona tıklayacağım mesaj kutusu gelmeyecek ikinci butonada tıkladığımda mesaj kutusu gelecek.
    Senin yazdığın kodlarda ilk 8 e tıkladığım an "aynı" m.box geliyor?
    Teşekkürler şimdiden
  • UP
  • Kodlar doğru olarak çalışıyor, deneyerek yazdım. Kodlardaki buton isimlerinde sorun vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet çalıştırdım ama olmuyor. :) Gönderdiğin kodda atıyorum 7 nin tekrarı yoksa 7 den sonra 6 ya tıklayınca (eğer 6 nın tekrarı varsa) aynı yazısı çıkıyor.
    Benim söylemek istediğim iki aynı sayı varsa ilkine tıklayacağım aynı yazısı gelmeyecek
    ilkine tıkladıktan sonra ikinci butona tıklayınca eğer aynıysa aynı yazısı gelecek.
    Yanlış anlamış olabilirsin belki beni?
  • İui de arkadas kodun 95% sini paylasmis. Artik bence o kalan %5 lik kisimi da yapabilmelisin mecnun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın da, bende oraya kadar yapmıştım zaten. Teşekkür ediyorum arkadaşa, farklı bir yöntemle aynı şeyi yaptım buraya yazarken ihtiyacım olan kodun o %5'lik kısmıydı
  • bana acil iki tam sayının ebobunu bulan csharp programını yazarmısınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.