Şimdi Ara

C#'ta Formu birden fazla defa kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi benim sorum şu ben C#'ta bi form yaptım fakat bu forumdan bana yaklaşık 20-30 tane aynısından lazım kopyala yapıştır yaptığım zaman olmuyor formda birsürü textbox label falan var bunlarda bir ton hata alıyorum bunların isimlerini değiştirdim hani isim çakışmasın diye ama sorun çözülmedi yine aynı.. Bunu başka türlü kopyalamamın bir yolu yok mu ? Ya da C#'ta MS Access gibi dış veri alma falan var mı ? Varsa bilen birisi yardımcı olabilir mi

• Solution explorer dan mı denedin kopyalamayı
  • Evet Solution Explorer'den sağ tıklayıp Copy yapıyoruz. Sonra Ctrl+V yaparak yapıştırıyoruz. Başka bildiğimiz yöntem yok :)

Not: Fake hesap olayı yapmayın lütfen, konuyu açan kişi sınıf arkadaşım.
  • Şimdi tam anlayamadım ben çalışma anında mı lazım, kopyalanacak formun tasarımıyla, olaylarıyla her şeyi aynı mı olacak? Yoksa tasarım aynı da olaylar mı değişecek?
  • üzerinde çok az değişiklik yapılarak tekrar kullanılması gerekiyor. Başka bir forma(anasayfa gibi) bütün hepsine erişim butonu eklenicek.
  • Add Form deyip yeni form ekleyip, diğer formda sağ alt köşeden fareyi basılı tutarak sol üst köşeye gelince tüm kontroller seçili hale geliyor, ctrl -c yapıp yeni eklediğimiz forma ctrl-v yapınca kontroller geçiyor ama tasarım olarak olayları falan girmek lazım tekrar.
  • Farklılıklar küçükse yeni form oluşturmayın; Kod bölümünde mesela bir button'un tıklama olayında;
    Form1 yeniForm=new Form1();
    //daha sonra eklenecek nesneleri şu şekilde ekleyin;
    Button yeniButton=new Button();
    yeniForm.Controls.Add(yeniButton);
    yeniForm.Show();
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @compitir
    Tasarımı yapmak problem zaten yaklaşık 20 dakikamı alıyor.

@welrocken
    Form'da epey bi obje var. Picturebox, groupbox vs. 0 dan oluşturamam.
  • Şöyle düşünün şimdi bir form var buradaki herşeyi nasıl kopyalayabilirim ? Orjinal formda yaptığım değişiklikler falan gelmesi gerekmiyro yanlızca o formu kopyalamam lazım ama içindeki textbox falan ile birlikte bunu yapabilir miyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ephésus

@compitir

@welrocken

Benim anlattığım yöntemde tasarım aynen geçiyor diğer forma, geçmeyen şey mesela button_click olayı var o diğer forma geçmiyor onu sen ayrıyeten kopyalaman lazım .cs dosyasından
  • quote:

Orijinalden alıntı: compitir

quote:

@compitir

@welrocken

Benim anlattığım yöntemde tasarım aynen geçiyor diğer forma, geçmeyen şey mesela button_click olayı var o diğer forma geçmiyor onu sen ayrıyeten kopyalaman lazım .cs dosyasından

Olay orada işte Kodları kopyalaması kolay ama şu var kopyaladık mı o yapıştırdığımız forma butonlar falan gelmiyor :) Bize o butonlarında gelmesi lazım aynı accessteki gibi tamamen alamıyor muyuz başka bir formu herseyiyle ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShinoLexTazy

quote:

Orijinalden alıntı: compitir

quote:

@compitir

@welrocken

Olay orada işte Kodları kopyalaması kolay ama şu var kopyaladık mı o yapıştırdığımız forma butonlar falan gelmiyor :) Bize o butonlarında gelmesi lazım aynı accessteki gibi tamamen alamıyor muyuz başka bir formu herseyiyle ?

Form1.cs[Design] ekranında yani form tasarımında kopyala yapıştır yapıyorsunuz değil mi? Ben vs 2008 de bu şekilde tasarımı aynen kopyalayabiliyorum.

• Dediğin gibi yapmıyoruz. Solution Explorer'den gerekli Form'a sağ tıklayıp Copy ardından Ctrl+V yapıyoruz. Dediğini deneyip sonucu bildiririm.

Edit: Dediğiniz gibi yaptım. Arka plan rengi gitti ve butonun işlevi sıfırlandı. Butonun işlevi 3 satır sorun değil. Yani sonuç olarak sonuç olumlu. Yardımınız için teşekkür ederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 16 Aralık 2011; 22:14:58 >
  • arkadaşlar aynı olacaksa form ve yapılacak işlemler farklı ise benim bir yönetimim var size onu önereyim...

Form1 asd = new Form1("a");
    .
    Form1 asd = new Form1("b");
    .
    Form1 asd = new Form1("v");
    .
    Form1 asd = new Form1("c");
    .
    Form1 asd = new Form1("z");

gibi farklı farklı yerlerde dinamik olarak oluşturabilirsin. ve bunları Form1 in açılınca costructor da o gelen karaktere göre farklı işlemler yaptırabilirsin. hatta bazı elemanları form un load unda görülür/gizlenebilir hale getirebilirsin.

tabi ki form1 in kopyası üzerinde her farklı çalışacak buton için state ler oluşturmalısın

if(state == 'a')
    // aha bunu yap
    else if(state == 'b')
    // ise bunu yap
    .
    .
    .

gibi. bu şekilde yaparsan aynı formu kulanmış olursun ve farklılıklarda olursa çözmüş olursun. anlamadıysanız, baştan basamak bamak ilerleyerek yardımcı olabilirim.

kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: mfcaglar

arkadaşlar aynı olacaksa form ve yapılacak işlemler farklı ise benim bir yönetimim var size onu önereyim...

Form1 asd = new Form1("a");
    .
    Form1 asd = new Form1("b");
    .
    Form1 asd = new Form1("v");
    .
    Form1 asd = new Form1("c");
    .
    Form1 asd = new Form1("z");

gibi farklı farklı yerlerde dinamik olarak oluşturabilirsin. ve bunları Form1 in açılınca costructor da o gelen karaktere göre farklı işlemler yaptırabilirsin. hatta bazı elemanları form un load unda görülür/gizlenebilir hale getirebilirsin.

tabi ki form1 in kopyası üzerinde her farklı çalışacak buton için state ler oluşturmalısın

if(state == 'a')
    // aha bunu yap
    else if(state == 'b')
    // ise bunu yap
    .
    .
    .

gibi. bu şekilde yaparsan aynı formu kulanmış olursun ve farklılıklarda olursa çözmüş olursun. anlamadıysanız, baştan basamak bamak ilerleyerek yardımcı olabilirim.

kolay gelsin...

Yardımın için teşekkürler ama sorunu daha basit bir yöntemle çözdük yukarıya yazdım. Senin anlattığını anladım ama o biraz daha karışık duruyor. Yinede teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.