Şimdi Ara

c sürücüsü kendi kendine doldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün akşam hdd iatasyon ile bilgisayara bağlı olan disklere cd lerden film attım. bilgisayarı kapatıp yattım. sabah kalktığımda c sürücüsünün 3.5-4 gb olması gerekirken 1.48 gb olduğunu gördüm ve şaşırdım. bununla birlikte bir de sanırım sürekli olarak düşüyor gibi geldi. bunun sebebi ne olabilir?

• C sürücüsünde sistem geri yükleme aktif durumdadır. Bu yüzden kendi kendine artıp azalabilir. Merak etmene gerek yok.
  • c ye girdikten sonra üstteki menüden araçlar klasör seçeneklerine gir.
    görünüm sekmesinden korunan işletim sistemi dosyalarını gizle nin yanındaki tiki kaldır. ve gizli dosyaları gösteri işaretle. tamam de çık
    tüm gizli dosyalar gözükecektir.
    orada bulunan hiberfil.sys dosyası bilgisayarını uyku moduna alıyorsan işe yarayan bir dosya. ve pagefile.sys de sistem geri yükleme için ayrılmış dosya. bunlar bilgisayar kullanıldıkça büyür.
    eğer bilgisayarını uyku moduna almıyorsan denetim masası güç seçeneklerinden kaldırabilirsin. direkt silemezsin. sistem geri yükleme yapmam diyorsan onuda bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girip kaldırabilirsin.
  • sistem geri yükleme yi kapattım bu olanlardan sonra. ama benim anlamadığım nokta herhangi bir doldurma yapmadan c nasıl küçülür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaZAaRa

pagefile.sys de sistem geri yükleme için ayrılmış dosya. bunlar bilgisayar kullanıldıkça büyür.

pagefile.sys takas dosyası değilmiydi. benim bildiğim system volume information dosyaları sistem geri yükleme dosyalarıdır hatta virüsler genelde buralara bulaşır. ben tune up utilities le bunları arada bir siliyorum 1.5 gb falan olmuş oluyor. bu şekilde diskini doldurmuş olabilirler. ve eğer windows update yapmışsan windows onların kurulum dosyalarınıda saklıyor aynı programla onlarıda silebilirsin onlarda 500 mb falan kaplıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagokafkefkasva

quote:

Orijinalden alıntı: KaZAaRa

pagefile.sys de sistem geri yükleme için ayrılmış dosya. bunlar bilgisayar kullanıldıkça büyür.

pagefile.sys takas dosyası değilmiydi. benim bildiğim system volume information dosyaları sistem geri yükleme dosyalarıdır hatta virüsler genelde buralara bulaşır. ben tune up utilities le bunları arada bir siliyorum 1.5 gb falan olmuş oluyor. bu şekilde diskini doldurmuş olabilirler. ve eğer windows update yapmışsan windows onların kurulum dosyalarınıda saklıyor aynı programla onlarıda silebilirsin onlarda 500 mb falan kaplıyorlar.

bir deneyeyim bakalım.
  • güzel programmış. hibernaton files ı kapattım 2.5 gb arttı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D sürücüsü bir anda yok oldu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yalnız pc'sinin özelliklerini kapatıyorsun. Bazı özellikleri kullanamayacaksın.

hdd'dende yer sıkıntısı çekiyorsan. hdd bölümünü (örneğin C:\ ) sağ tıkla ve "Disk alanından kazanmak için bu sürücüyü sıkıştır" seçeneğini işaretle ve uygula de. arada bazı dosyaları sıkıştıramadığını yazacak o zamanda "Tümünü Yoksay"ı tıkla. İşlem 1dk ile birkaç saat arasında devam edecek. Dosya tipine ve miktarına bağlı olarak 1kbyte'dan 10'larca gb'ta kadar değişen miktarda alan kazanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Yalnız pc'sinin özelliklerini kapatıyorsun. Bazı özellikleri kullanamayacaksın.

hdd'dende yer sıkıntısı çekiyorsan. hdd bölümünü (örneğin C:\ ) sağ tıkla ve "Disk alanından kazanmak için bu sürücüyü sıkıştır" seçeneğini işaretle ve uygula de. arada bazı dosyaları sıkıştıramadığını yazacak o zamanda "Tümünü Yoksay"ı tıkla. İşlem 1dk ile birkaç saat arasında devam edecek. Dosya tipine ve miktarına bağlı olarak 1kbyte'dan 10'larca gb'ta kadar değişen miktarda alan kazanabilirsin.

hibernation arattım nette çok gerekli bişey olmadığı için kapattım. hdd yi de sıkıştıralım bakalım. onun da yararı olacak mı?

• valla eyvallah çok iyi oldu toplamda 6.73 yaptık boş alanı harika oldu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.