Şimdi Ara

C# sorunu..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar C# a yeni başladım delphi, c, pascal, php gibi programlama dillerinden deneyimliyim fakat ilk kez microsoft tabanlı bir ide olan visual studio 2005 ile çalışıyorum. C# da programımı yazıyorum, formumu da hazırlıyorum, class larımı yazıyorum çalıştırıyorum sorun yok. fakat tekrar formda değişiklik yapıp programda da değişiklik yaptığımda eski programımı çalıştırıyor. kaydetmeme rağmen yeni değişiklikleri göze alarak çalıştırmıyor. Diğer dillerde hiç başıma gelmemişti. acaba bir sorun mu var yoksa VS 2005 ide sinde bilmediğim birşeymi var? yardımcı olursanız sevinirim. herkese kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1907 -- 8 Temmuz 2007; 3:37:57 >

• Ha bu arada bir diğer mesele çalışmamı kaydedip çıktıktan sonra tekrar vs 2005 e girdiğimde projeyi açıyorum fakat sadece program.cs dosyasını açıyor. form ve kaynak kod dosyasını açmıyor ve ne hikmetse F5 e basınca programım çalışıyor. bu nasıl bir alameti farika dır anlayamadım. acaba VS 2005 e ait bi özellik mi? pek özelliğe benzemiyor ama ! konu hakkında yardımlarınız bekliyorum. Zaten microsoft tan nefret ediyorum bunlarda tuzu biberi oluyor.
  • Çalıştırıyorum eskisi çalışyor derken, sen direk EXE dosyasınımı çalıştırıyorsun. O zaman henuz derleme olmadıgı için EXE eski kalmıstır ondandır. Bunu için ya studio içinde F5 ile çalıştır yada değişiklikleri yaptıktan sonra crtl+shift+b ile derle, sonra EXEden calıstır. 2. sorunda acaba acarken program.cs dosyasını acıyor olabilirmisin. Yani solution yada project dosyasını acıyorsun değil mi?
  • dostum, exesini çalıştırmıyorum. delphide F9 ile çalıştırıyordum. VS da ise F5 ile çalıştırıyorum. exesi ile işim yok henüz. yani delphide böyle bir sorun olmuyordu. basınca F9 a en son ne değişiklik yaptıysam o şekilde derleyip çalıştırıyordu. Eğer her seferinde derlemeye ihtiyaç duyuyorsa VS çok büyük bir eksiklik. Sorunu bir nebze çözdüm yukarda yeşil çalıştır butonunun yanında ki yeri debug değilde release olrak seçince hep en son yaptığın şekilde derleyip çalıştırıyor. Fakat bu seferde yazdığım class lara erişimde sorun çıkarıyor. ve ayrıca belli bir süre sonra yukardakini release olarak seçmekte işe yaramıyor. Bilen bir arkadaş neyi eksik yaptığımı anlatabilirmi? ne sorunlu imiş yahu bu VS 2005, delphinin gözünü seveyim. Dosya olrak project ve solution dosyalarını açıyorum ama açılmıyor, daha doğrusu açılıyor fakat ekrana gelmiyor o sorunuda deneye deneye buldum, sağdan explorer penceresinde getirilebiliyor. ama her kaydedip tekrar açmak istediğimde neden böyle bir problemle karşılaşılıyor anlayamadım.

• Belki stufdioyu yeniden yukleyebilirsin, ya da yuklemediysen service packini indirip kur.:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=BB4A75AB-E2D4-4C96-B39D-37BAF6B5B1DC&displaylang=en
  • Service Pack sorunu büyük ihtimalle çözecektir..

Yine yaşarsan Build-> Clean yaptıktan sonra Rebuild yapmayı dene.
  • hmmmm teşekkürler arkadaşlar. service pack i kurup bir deneyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    14 yıl önce açıldı
    C Türkçe Karakter Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğin konu vs 2005 te olusan bir bug. mesela forma bir buton koyuyorsun tasarım anında görünüyor ama F5 ile calıstırdıktan sonra o buton koydugun yerde görünmüyor. sorun neden kaynaklanıyor bende bilmiıorum ama service pack ini kurunca düzelir diye tahmin ediyorum.

2.soruna gelirsek program.cs yi acmıcaksın, projene ulasman icin acman gereken dosya solution dosyasıdır. visual studioda her bir proje, solution olarak isimlendirilir.
  • Anladım arkadaşlar. service pazk i yükledim ama düzelmedi. build den clean yolunu deneyeceğim.
  • VS 2005 de eğer buil de hata olursa eski exe yi çalıştırayım mı diye soruyor.
    Başına gelen bu olabilir.

O nedenle çalıştırmadan önce bi compile et.
    Buil hatası almadığından emin ol.
  • ben daha çok Key Of C# daha derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: tttttt

dostum, exesini çalıştırmıyorum. delphide F9 ile çalıştırıyordum. VS da ise F5 ile çalıştırıyorum. exesi ile işim yok henüz. yani delphide böyle bir sorun olmuyordu. basınca F9 a en son ne değişiklik yaptıysam o şekilde derleyip çalıştırıyordu. Eğer her seferinde derlemeye ihtiyaç duyuyorsa VS çok büyük bir eksiklik.

Benim bildiğim delphi'de de her f9 yaptığında yazdığın kod tekrar derlenir. Derlemenin mantığı budur zaten, senin yazdığın kodları makina diline çevirmek. Derlemeden yaptığın değişiklikleri programına nasıl yansıtabilir ki?

Ama yakındığın şey kısayol tuşunun programı derlemeden çalıştırmasıysa gerçekten can sıkıcı bir hata. Bahsettikleri gibi yüklemeyle ilgili bir problem olabilir. Ben de sorunsuz çalışıyor çünkü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.