arkadaşlar bir windows uygulamasında tüm classlarda geçerli olabilecek public bir değişken nerede ve nasıl tanımlanır?
internal ile o assm. ve sınıflara ve protected ile o ass. ve ve turemislerine olarak tanımla .
tam anlayamadım da bi örnek yazabilir misin?
ya soruyo soran public diyor, internal'dan protected'dan bahsediyorsunuz.
soruyu sorana cevap:
tum class'larda (global) olmasini istedigin ortak variable'lar icin ayri bir class yap:
class Globals { public static int x; public static double y; // ..... seklinde devam }
bu sekilde de icinde static olarak tanimla. static olsun ki objeye bagli bir degisken olmasin.
sonra istedigin class'dan buna ulasmak icin:
int blabla = Globals.x;
ya da deger atamak icin:
Globals.x = 10;
static olduklari icin ayrica new'lemene gerek yok.
New desen de bişi farketmez zaten.Staticler nesne değil sınıf bağımlı oldugundan ne kadar new dersen de bişi olmaz:)
@dig çok iyi anlatmış haddimize olmadan bi tebrik benden
arkadasım internal tanımlamnın iki turu var ne oldugunu ogren sonra senin gibi gereksiz hamallık yapmasın kimse.
quote:
Orjinalden alıntı: fsh77
arkadasım internal tanımlamnın iki turu var ne oldugunu ogren sonra senin gibi gereksiz hamallık yapmasın kimse.
soruyu soran her yerde gorulsun istiyor assembly'de degil. senin cevabin soruyla alakasi yok. bi de protected demissin zaten o keskelalaka. ogren de gel.
Arkadasım sen bu isi biliyormusun yoksa hala ogrenme asamasındamısın once yazdıgımı oku internal ın 2 dedim iki (yazı ile yazayım bari okursun) turu var sırf internal ile tum assm icindeki sınıflar seni gorur yok pro. int. diye tanımlarsan cocuklarda gorur ayrıca bir ass. de sadece tek class olmaz tum projenin dosyaları olur bu temel seyleri iyice ogren sonra milletin kafasını gereksiz kodlar ile hamura cevirme.
quote:
Orjinalden alıntı: fsh77
Arkadasım sen bu isi biliyormusun yoksa hala ogrenme asamasındamısın once yazdıgımı oku internal ın 2 dedim iki (yazı ile yazayım bari okursun) turu var sırf internal ile tum assm icindeki sınıflar seni gorur yok pro. int. diye tanımlarsan cocuklarda gorur ayrıca bir ass. de sadece tek class olmaz tum projenin dosyaları olur bu temel seyleri iyice ogren sonra milletin kafasını gereksiz kodlar ile hamura cevirme.
ahahah, ciddi misin, bayagi bisey ogrettin walla saolasin. ya bu senin dediklerin "C# for dummies" kitabinda ilk iki chapter'da anlatilir. hadi onu birakalim, surdaki forumdaki insanlar degerlendirsin, senin cevabin mi (ki dogru degil) tatmin edici benimki mi. Soruyla ilgili olarak ben de sana birsey ogretim de bi dahakine bosa ashik atma, bir solution'in sadece bir degil birden fazla assembly'den de olusur. O zaman senin bu cevabinin ne kadar gecersiz oldugu belli olur. internal'la protected'la butun solution'da global variable tanimlayamazsin.
Ne insanlar var yahu, benim ne bildigimle, gecmisimle ugrasma bence, sonra kucuk dilini yutarsin neme lazim.
yazıları ancak şu an görebildim çok saolun yardımlarınız için.
Cok etkilendim abi ya dun donmustum dimi Microsift valleyden C# takımından, hey allahım ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme