Merhaba olimpiyatlar için C öğrenmeye başladım ve okulda kullandığımız programın adı codeblock bugün indiriyim dedim.İndirdim hangi programı seçiçem sanırım yanlış seçtim. Yazdığım her şey yanlış çıkıyor.
ben dev cpp kullanıyorum onu da bi dene istersen 4.9 versiyonu iyidir
bu arada olimpiyat derken neyi kastediyorsun bilmiyorum ama eger hic c bilmiyorsan dos uzerinde calisan bir text editoru yazabilecek seviyeye gelmen bile aylar alir. Yani oyle acele etmene gerek yok, aheste aheste takil derim
Ya o codeblock yüklü ama build e basıyorum hataları göstermiyor . runa basıyorum çalıştırmıyor.yardımcı olur musun ?
quote:
Orijinalden alıntı: Mizuhara
Ya o codeblock yüklü ama build e basıyorum hataları göstermiyor . runa basıyorum çalıştırmıyor.yardımcı olur musun ?
Build menüsünden "Compile Current File" seçeneğini seçersen hataları gösterir.
pm atmissin ama pm lere cevap yazamiyorum maalesef.
sorunun neden kaynaklandigini bilmiyorum ama derleyici ayarlarina baktin mi?
Settings> Compiler and Debugger menusune girdigin zaman Selected Compiler'da GNU GCC secili olmasi lazim, yine ayni menunun Toolchain Executables sekmesinde Compiler installation directory kisminda minGW nin kurulu oldugu klasor yazmasi lazim( yukleme esnasinda degistirmemissen c:\MinGW dir. Bu klasorun gercekte olup olmadigini kontrol et, eger yoksa yanlis indirmissin demektir, MinGW yide iceren surumu indirmen lazim(benim ustte verdigim link). Son olarak yine ayni yerde c-compiler kisminda mingw32-gcc.exe yaziyor olmasi lazim.
eger hala sorunun devam ediyorsa, google dan arastirmai tavsiye ederim, boyle bir sorun varsa tek senin basina gelmemistir eminim ki.