web siteme giriş yapan müşterilerimi etkilemek amacıyla geçen gün ip2location firmasından ip-ülke dönüştürücü bir veritabanı satın aldım.www.ip2location.com
bu adamlar çok büyük bi veritabanı yapmışlar. girilen bir ip numarasına ait ÜLKE, SERVİS SAĞLAYICI, BÖLGE, İLÇE ŞEHİR gibi en ince ayrıntılarıyla verebiliyor. bana verdikleri veritabanının boyutu 450 MB. tek bir CSV dosyası. ben bu kocaman CSV dosyasını, ASP ile çalıştırabilmek için MDB ye convert ettim. sunucuma veritabanını yerleştirdim ve veritabanını okuyacak ASP script ini de yazdım.
şimdi sorunum şu arkadaşlar. veritabanında tek bir kaydı okutmak 68 saniye alıyor. veritabanının içinde 4.5 milyon kayıt var. acaba bu yavaşlık niye? yanlış bir metod mu kullanıyorum? asp yerine php de direkt olarak CSV dosyasını okutmayı denedim nafile. 1 dakkadan uzun sürüyor :(
sizce ne yapmalıyım? içinde 4.5 milyon kayıt olan bir veritabanından tek bir kayıt çekmek için bu kadar beklemek mi zorundayım? bir çözüm yolu var mıdır?
Merhaba arkadaşım; Veritabanında ip sorgulama işlemini nasıl gerçekleştiriyorsun. Belki sorgu yöntemin yanlıştır. Aslında bir de MySql ile denesen diyorum. MDB lerin, yüksek miktarda kayıtta sorun çıkardığı zaten biliniyor.. Kolay gelsin..