Şimdi Ara

c# mysql veri tabanında hatırlatıcı yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hocam iyi akşamlar sizden ufak bir konuda yardım alacaktım benim yapmış olduğum sistemde kullanıcı kayıt sırasında ilaç seçmesini istiyorum ve seçtiği ilacın tarihine bir son kullanma ekleyerek o gün geldiğinde uyarı vermesini istiyorum...
    örneğin:seçilen ilaç adı "aspirin" aspirin kullanım süresi "15 "gün seçilen tarih "02.01.2014" ise "17.01.2014"de ilaç kullanım süresi bitmiştir diyip kullanıcı ilacı sıfırlayacak ve yeni ilaç seçtirecek gibi ???

şimdiden teşekkür ederim
     c# mysql veri tabanında hatırlatıcı yapma

• Mantıken bunu programda yapman daha mantıklı olucak her gün geçtiğinde program açıldığında vs kontrol ettirceksin.
  • bnm amacımda o saten siz nasıl anladınız ?
  • fenomenkadir kullanıcısına yanıt
    Time nesnesi kullanarak kapsamlı bir şekilde yapabilirsin zaman sayacı yapman gerekiyor hocam normalde ilacın girildiği tarihi kaydettirip daha sonra önceden belirlenmiş 15 günlük süreyi arka planda ekleyip onuda kaydettirirsin ve formun her açıldığında sistem tarihi ile o 15 gün ilave edilmiş tarihi karşılaştırıp uyarı verdire bilirsin fakat bu makarna kod dediğimiz günü kurtarmak için olur 29 şubat veya ayın son günleri 30-31 i gibi tarihlerde problem yaşarsın o yüzden aynı olayı direk +15 yerine time nesnesi ile tarih sayacı oluşturman gerekiyor.. Çalışman da başarılar dilerim kolay gelsin hocam.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.