Şimdi Ara

C konsol ekranından mı ibaret?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Netten C öğrenmeye çalışıyorum genel olarak bu konular var C den bi program yaptığımda hep konsoldan ibaret mi olacak nasıl buton eklicem nasıl fareyle çalıştırılan bi program yapıcam? onlar bu konularda var da ben mi görmüyorum yoksa

Giriş
    Değişkenler ve Sabitler
    Operatörler
    Başlık Dosyaları
    Temel Giriş/Çıkış Fonksiyonları
    Fonksiyonlar (Altprogram)
    Karşılaştırma Deyimleri
    Döngüler
    Diziler
    Pointer Kavramı (işaretçiler)
    Stringler (Katarlar)
    Disk Dosyaları (Dosyalama)
    enum, struct, union ve typedef Yapıları
    Grafik Kullanımı
    Port Denetimi
    İşletim Sistemi Yönetimi
    C Makroları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Accio -- 9 Şubat 2012; 11:55:28 >

• C ile kullanıcı arayüzü kullanan programlar yazmak mümkün. Ancak programlamaya yeni başlıyorsanız eğer bu konuya hiç elinizi sürmeden o konularda gördüğünüz temel kavramları öğrenmek yararınıza olacaktır. Çünkü dediğiniz gibi arayüze sahip programları yazmak bambaşka bir konu. İkisini de aynı anda öğrenmeye çalışmak ortaya herşeyden azar azar koymak gibi olacaktır.
    Ancak 3. taraf grafik arayüz kütüphaneleri vardır.
    Örneğin Turbo C yi bir araştırabilirsin.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir..
  • dostlar bu yazdıklarımı ben biliyorum. @dogauzun dostum tam anlayamadım konsol uygulamarını yada o dediğim programları birlikte yapamazsın mı diyosun? C nin bir parçası değil mi onlar da ben C de ileriye gitmek istiyorum sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Accio

dostlar bu yazdıklarımı ben biliyorum. @dogauzun dostum tam anlayamadım konsol uygulamarını yada o dediğim programları birlikte yapamazsın mı diyosun? C nin bir parçası değil mi onlar da ben C de ileriye gitmek istiyorum sadece

Öncelikle C dili kullanıcı arayüzleri tasarlamak için pek de iyi bir seçim değil hele ki başlangıç aşamasındaysan. O yüzden benim tavsiyem dilin temellerini iyi öğrenmeye bak. Çünkü C dilini iyi bilen biri birçok dilin sözdizimine aşina olur. Sen C öğrenirken kafayı butona falan takma. Onları daha sonra başka dillerle yaparsın.
  • Hazır yapılmış kütüphaneler var, içerisinde bulunan fonksiyonları kullanarak yapabilirsin. C gui veya C++ gui diye aratırsan mesela GTK+, QT, FLTK gibi kütüphaneler var. Veya windows api için buraya bakabilirsin. Ama öncelikle dili iyi öğrenmek gerekiyor. Ve tabi bunları öğrenince C/C++ dilini öğrenmiş olmuyorsun, sadece başka birinin hazırladığı koddan yararlanmış oluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crshr -- 9 Şubat 2012; 13:11:25 >
  • öğrenicek bi kaynak bulamadığımdan bunlarla kaldım kursa falan da gidemiyorum. okul başlasın okuldakinin gidişatına göre gidicem artık bir de kitap alırım. C C C diyip duruyolardı herşeyi yapabiliyosun falan ben ondan bunu seçtim ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gui öğrenipte ne yapacan, sürükle bırak yaparak arayüz oluşturup öylece bakacanmı? Algoritma kurup gerçekleyebilme yeteneği kazandın mı?

Konsolda öğrenci kaydı tutan bir prog. gibi basit bişey yazabilirmisin mesela, numaraya göre arama, güncelleme, silme, ekleme yapabilen?

Bunun c ile alakası yok. Bu tecrübe işi. Yeteri kadar tecrübe kazanmadan olmaz bu iş.

Ah işte biz millet olarak böyle şekilciyiz. İçine değil şekle bakarız, bu yüzden de 1 adım yol gidemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Gui öğrenipte ne yapacan, sürükle bırak yaparak arayüz oluşturup öylece bakacanmı? Algoritma kurup gerçekleyebilme yeteneği kazandın mı?

Konsolda öğrenci kaydı tutan bir prog. gibi basit bişey yazabilirmisin mesela, numaraya göre arama, güncelleme, silme, ekleme yapabilen?

Bunun c ile alakası yok. Bu tecrübe işi. Yeteri kadar tecrübe kazanmadan olmaz bu iş.

Ah işte biz millet olarak böyle şekilciyiz. İçine değil şekle bakarız, bu yüzden de 1 adım yol gidemeyiz.

yazabilirim diye düşünüyorum nasıl bişey olduğunu tam anlayabilirsem. ama benim istediğim şey de zaten hop d,ye hazır şeylere atlamak değil ki. sınıftaki çoğu kişi mesela özellikle de kızlar parayı basıp kursa gidiyolar kaç milyara.benim öyle bi imkanım yok ama benim kadar bişey bildiklerini sanmıyorum ben sadece kendi çabalarımla öğrenmeye çalışıyorum. konuyu açmaktaki amacım da zaten gerek internetten gerek kitaplardan kendimi senin o bahsettiğin tecrübe işinde nasıl geliştirebilirim yada nerden çalışmalıyım ne çalışmalıyım... ben bişey öğrenmek istemiyorum nasıl öğrenmem gerektiğini soruyorum ki o dediğiniz yanlışlara düşmeyeyim...

• quote:

Netten C öğrenmeye çalışıyorum genel olarak bu konular var C den bi program yaptığımda hep konsoldan ibaret mi olacak nasıl buton eklicem nasıl fareyle çalıştırılan bi program yapıcam? onlar bu konularda var da ben mi görmüyorum yoksa

Giriş
    Değişkenler ve Sabitler
    Operatörler
    Başlık Dosyaları
    Karşılaştırma Deyimleri
    Döngüler
    Diziler
    Stringler (Katarlar)
    Grafik Kullanımı
    Port Denetimi
    İşletim Sistemi Yönetimi
    C Makroları

Grafik kullanımı?

• quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Netten C öğrenmeye çalışıyorum genel olarak bu konular var C den bi program yaptığımda hep konsoldan ibaret mi olacak nasıl buton eklicem nasıl fareyle çalıştırılan bi program yapıcam? onlar bu konularda var da ben mi görmüyorum yoksa

Giriş
    Değişkenler ve Sabitler
    Operatörler
    Başlık Dosyaları
    Karşılaştırma Deyimleri
    Döngüler
    Diziler
    Stringler (Katarlar)
    Grafik Kullanımı
    Port Denetimi
    İşletim Sistemi Yönetimi
    C Makroları

Grafik kullanımı?

çok kısa bişey var http://kadirga.k12.tr/egitim/c_programlama/ders.php-id=17.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Giriş
    Değişkenler ve Sabitler
    Operatörler
    Başlık Dosyaları
    Karşılaştırma Deyimleri
    Döngüler
    Diziler
    Stringler (Katarlar)
    Grafik Kullanımı
    Port Denetimi
    İşletim Sistemi Yönetimi
    C Makroları

Grafik kullanımı?

çok kısa bişey var http://kadirga.k12.tr/egitim/c_programlama/ders.php-id=17.htm

Burada öğrettiklerini kullanarak tahminen söylüyorum bir form görünümü kendin bile oluşturursun ama senin sandığın türden birşey değilmiş. Ben de merak ettim doğrusu herkes de söylemiş niye illa C ile Windows App. istiyorsun?

• Ya beyler madem C'de grafik yok günümüzde C ile yazılan programların arayüzü nerde yapılıyor

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Ya beyler madem C'de grafik yok günümüzde C ile yazılan programların arayüzü nerde yapılıyor

C de arayüz kütüphaneleri vardır. Çoktur bile.
    Windowsun GUI kütüphanesinin C bağlayıcıları vardır.

Bir de GTK+ vardır ki bir çok uygulama GTK+ kullanmaktadır.

Bu anlatım çok mu resmi oldu ne

Ya beyler madem C'de grafik yok günümüzde C ile yazılan programların arayüzü nerde yapılıyor

Yok demediler ki, farklı kütüphaneler ile yapıyorsun.

Her yazılan programın bir arayüzü olmak zorunda mı yahu?

Ör: Gömülü programlama, driverlar, linux gibi bir işletim sistemi (x kurulmadan).

İlla arayüzlü bir şey yazacam diyorsan da zaten gerekli kütüphaneler var.
    Intel i7-6700 | MSI H170A GAMING PRO | Cooler Master Hyper 212 EVO | HyperX FURY 16GB (2x8GB) 2133MHz DDR4 | EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | EVGA SuperNOVA 650 G2 | 2 x WD Caviar Blue 1TB |
    Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III | Zalman Z11 NEO | 5 x Noctua NF-S12A PWM | DELL U2414H | Logitech G533 | Logitech G710+ | Logitech G900 | Corsair Gaming MM300 Anti-Fray Extended | Xbox One Wireless Controller
  • Herkes saçma sapan birşeyler söylemiş hani biliyorum ben ama sen anlamazsın havasında da kimse bir cevap verememiş aslında soru basit ve pek çok kişi soruyor C dili ile kullanıcı arayüzü olan bir program yazılıyor mu yazılıyorsa nasıl yazılıyor ? Yani C# ın visual studio da hem konsol hemde kullanıcı arayüzü olarak kodlandığı gibi varmı bilen gerçek bilgili biri

https://www.youtube.com/watch?v=d9Hmot-kz-E

gnu gcc compiler ı google yazıp bulabilirsiniz

Unutmadan RedEdit indirmeye çalışırsanız kendi sitesinde exe.exe uzantılı inen dosya virüslü tamindirden zip olarak indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vflzfv -- 10 Kasım 2016; 22:13:44 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.