Şimdi Ara

C# KOMUT SATIR DERLEYİCİSİ İLE ÇALIŞTIRMA NASIL YAPILIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, c#'ta cmd'deden programları çalıştırıp bakmak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim ? (İşletim sistemim windows 8.1)



  • Komut satırından C# programları derlemeyi soruyorsan onu yapmanın birkaç yolu var fakat temelleri aynı: herhangi bir komut satırı programı (yani CMD.exe, PowerShell, CMDer veya ConEmu) + herhangi bir C# derleyici (yani .NET SDK ile gelen csc.exe veya Mono ile gelen gmcs.exe)



    Bu şekilde derleme yapmaya başladıktan sonra Visual Studio IDE ile gelen .vcproj dosya içindeki nmake.exe formatına uygun proje inşa (Project Build) kodları ile çoklu C# dosyalarını yine komut satırından (nmake.exe'yi kullanarak) nihai C# programını üretebilirsin. Bu şekilde komut satırından program ürettim ancak Visual Studio 6.0 ile; sonraki VS versiyonları ile denemedim ancak uğraşılırsa VS 2017 ile dahi yapılabilir cunku tüm IDE'ler sonuçta nihai hedef uygulamayı .vcproj gibi Project Build kodlarındaki tarife göre oluşturuyor.



    Benim Windows XP Laptop'umda kurulu Mono-3.2.3'ün C# derleyicisi gmcs.exe ile derlediğim örnek amaçlı bir C# programı. Editör ve komut satırı olarak kullandığım Emacs üzerinde görünümü:



    C# KOMUT SATIR DERLEYİCİSİ İLE ÇALIŞTIRMA NASIL YAPILIR ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.