Şimdi Ara

c++ ile 20+ basamaklı sayı yazmak için veri tipi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumun Programlama bölümünü daha önce kullanmıyordum. Ama bundan sonra daimi kullanıcısı olacağım büyük ihtimalle.

Size sormak istediğim soru şu;

Hoca pascal üçgeni ile ilgili ödev verdi. Ben c++ ile yapmaya çalıştım. Program çalışıyor gibi ama hoca bize 1000. sıradaki rakamları yazdırın diyor. Haliyle o sıradaki rakamlar 30-40 basamaktanda fazladır sanırım. Ben c++ ile unsigned long tipini kullanıp 9 basamaklı sayılara kadar çıktım. Ama 10. basamak vew üzerinde bocalıyor program.

Sizin bu konuda bilginiz var mı? 40-50 basamaklı değişken tipi oluşturamaz mıyım? Bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Akşama kadar ödevi bitirmem lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

• 35789tkm,aw, ,sa mv nsr gkawjk bgwajkrg awr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 14:12:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

ben öğrenciyken internet yoktu, Linux ve bir ton açık kaynak yazılım yoktu (yaşım ortaya çıkacak, neyse ). bir kitap yurtdışından gelecek diye 2-3 ay beklerdik, sonra fotokopi için kuyruğa girerdik... o zamanlar böyle sorular sorardık, mecburduk.
    şimdikilerin Google'da bir arama dahi yapamıyor olup da bilgisayar müh.de okuyor olmasını aklım almıyor. bu nasıl ilgisizlik? big integer, big decimal, yazıp da bir Google'da search yapmak bu kadar mı zordur? hiç mi Java'nın class'larına bakıp biraz fikir sahibi olmak istemez insan? ve .Net'in?

Bir soru sorduk fırçayıda yedik. İlk defa dün Visual Studio açan, c++ 'ı da dün araştıran biri olarak soruyorum desem tolerans tanır mısınız peki?

Google'da arama yaptım ve basamak sayılarının yetersiz olduğu kanısına vardım. Yardım almak içinde burada sordum. Class falan bilmiyorum şuanda. En kısa sürede öğrenmeyi umuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rob dö şambır

yau 50 defa yazdık...
    bir dil tekbaşına hiçbir şey ifade etmez. hangi kütüphaneyi kullandığın önemlidir. kullandığın/kullanabileceğin kütüphane de hangi platform/işletim sistemini kullandığınla ilgilidir. standard C++ (ve C) kütüphaneleri çok güdüktür, çok sınırlı şeyler yapabilirsin ancak.
    şunu öğrenemediniz gitti be... hayret yau, hala "c++ ile şunu nasıl yaparım bunu nasıl yaparım" soruları geliyor. söyle hangi işletim sistemi hangi derleyici ona göre kütüphane tavsiye edelim.

Forumun bu bölümüne ilk defa baktığımı söylemiştim. Bu yüzden kütüphanenin önemli olduğunu, işletim sistemi derleyici falan önemli olduğunu bilmiyordum. Şuanda Xp sp3 kurulu ve Visual Studio 2008'de uğraşıyorum.

• long un int den farkı yok çoğu bilgisayarda. "unsigned long long" kullanmayı dene. Eğer bu da işini görmezse ve class kullanmayı bilmiyorsan o zaman bunun kolay bir yolu yok. Her basamağı bir char array in veya vector ün bir bölmesine yerleştirebilirsin. Ama tabi bu şekilde sayılarla işlem yapman çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rob dö şambır

yau 50 defa yazdık...
    bir dil tekbaşına hiçbir şey ifade etmez. hangi kütüphaneyi kullandığın önemlidir. kullandığın/kullanabileceğin kütüphane de hangi platform/işletim sistemini kullandığınla ilgilidir. standard C++ (ve C) kütüphaneleri çok güdüktür, çok sınırlı şeyler yapabilirsin ancak.
    şunu öğrenemediniz gitti be... hayret yau, hala "c++ ile şunu nasıl yaparım bunu nasıl yaparım" soruları geliyor. söyle hangi işletim sistemi hangi derleyici ona göre kütüphane tavsiye edelim.

eğer cevap verebileceksen cevabı adam gibi yazarsın.

cevabını bilmiyorsan da "bilmiyorum" diye bağırmana gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanyigit

Arkadaşlar forumun Programlama bölümünü daha önce kullanmıyordum. Ama bundan sonra daimi kullanıcısı olacağım büyük ihtimalle.

Size sormak istediğim soru şu;

Hoca pascal üçgeni ile ilgili ödev verdi. Ben c++ ile yapmaya çalıştım. Program çalışıyor gibi ama hoca bize 1000. sıradaki rakamları yazdırın diyor. Haliyle o sıradaki rakamlar 30-40 basamaktanda fazladır sanırım. Ben c++ ile unsigned long tipini kullanıp 9 basamaklı sayılara kadar çıktım. Ama 10. basamak vew üzerinde bocalıyor program.

Sizin bu konuda bilginiz var mı? 40-50 basamaklı değişken tipi oluşturamaz mıyım? Bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Akşama kadar ödevi bitirmem lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

O tarz soruların çözümü genelde belirli mantıklar üzerine kuruluyor. Belirli şablonları takip eden sorular oluyor. Ama sana on bininci asal sayıyı sorarlarsa da yapacak birşey yok maalesef tek tek bulacaksın. Sonuçta eğer buna benzer bir sorunun varsa yukarda dendiği gibi ya hazır bir kütüphane bulacaksın, ya kendininkini yazacaksın (sanıldığı kadar çok zor bir iş değil, ben de toplama ve çıkarma işlemi yapabilen ve basamak sınırı stringin kapasitesi kadar olan (int.Max olması lazım, o da 2^32 gibi birşey. )Tabi senin sorunda çarpma işlemi veya özellikle bölme işlemi varsa hazır birşeyler kullanman daha pratik olur. Ama yine de direk ödev sorusunu sormak yerine nasıl yaparım? Diye sorman bu forumda nadir görülen birşey, tebrik ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de seni tebrik ediyorum, bazı arkadaşların aşağılar tarzda cevaplarına verdiğin saygılı cevaplar için.

Ödevin amacı bir şeyler öğrenmek ise hazır kütüphane kullanmanın sana yararı olacağını düşünmüyorum. Hele ki bilgisayar mühendisliği okuyorsun, kesinlikle öğrenmen lazım bunları.

Ben soruyu tam olarak anlayamadım. 1000. sayıdan kast ettiğin nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

Ben de seni tebrik ediyorum, bazı arkadaşların aşağılar tarzda cevaplarına verdiğin saygılı cevaplar için.

Ödevin amacı bir şeyler öğrenmek ise hazır kütüphane kullanmanın sana yararı olacağını düşünmüyorum. Hele ki bilgisayar mühendisliği okuyorsun, kesinlikle öğrenmen lazım bunları.

O zaman baştan dil de yazsın? Öğrenmek lazım ne de olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Ben de seni tebrik ediyorum, bazı arkadaşların aşağılar tarzda cevaplarına verdiğin saygılı cevaplar için.

Kesinlikle katılıyorum. Zamanı geldiğinde yazmalı bence. Keşke her üniversitede gazozuna programlama dili yapma yarışması olsa..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Kesinlikle katılıyorum. Zamanı geldiğinde yazmalı bence. Keşke her üniversitede gazozuna programlama dili yapma yarışması olsa..

Hocam boşver, niye potansiyel rakiplerine işin bütün noktalarını öğretiyorsun ki, bırak hazır kütüphane kullansın :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.