Şimdi Ara

C# için bir kitap önerin en açık anlatımlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C# için bir kitap önerin en açık anlatımlı vb 2010 ekspress kullanıyorum

• alfa yayınları programlama konusunda çok iyi kitaplar çıkarıyor. bende java'sı var, alalaı 10 sene oldu daha o kadar kapsamlı bir kitap yazılmadı.
  • Sefer Algan - Her Yönüyle C# lakin kitap başta baya sıkar.İlk önce Açıkakademiden c# derslerini takip edin ardından sefer hocanın kitabını okuyun.
  • her yönüyle c# 5.0 volkan ateş var elimde.

Diğer dillerde programalmayı biliyorsan az çok nesne tabanlı nedir anlıyorsan olabilir. Yoksa sakın almasın kimse.

Ayrıca bu kitap tutorial değil reference book. Yani size pratik yaparak ögretmek yerine tüm kuralların üzerinden bi kere geçiyor. Ara sıra elinize alıp bakmalık. Bur kitaptan öğrenilmez pek.

Ayrıca bana göre türkçe kitaplar biraz zayıf genel olarak. ingilizce varsa sağlam bi kitap alıp çalşmalı. Ben java için öyle yapmıştım. absolute java müthiş bi kitap misal.

c# için de var. ben bi tane sipariş ettim yurt dısından bakalım gelsin çalışıcam.
  • @Xenom: Aynen katılıyorum. Bu tür kitaplar genelde para kazanmak için yapılıyor. Kapağının çok süslü olmasından da belli yeni başlayanları cezbetmek için öyle oyunlara girişiyorlar.

@omerumuterdinc: Ben ingilizce kitap olarak head first c kitabını okumuştum. Bu da onun c# olanı: head first c#(http://www.it-ebooks.info/book/251/). Ben head first c den çok memnun olmuştum çok zevkli ve sürükleyici bi' anlatımı vardı. Head first c# kitabıda aynı zevkte ve sürükleyiciliktedir illaki tavsiye ederim. Son olarak programlama alanına yeni başladıysan C# yerine C dilinden başlamanı tavsiye ederim.
  • özgür beyin kullanıcısına yanıt
    head first serisini herkes sevemeyebilir fakat. Ben mesela biraz inceledim. Farklı bir tarzı var. İyi ya da kötü demiyorum. Sadece herkes hoşlanmayabilir. Satın almadan önce bi açıp incelemeyi öneririm almak isteyenlere.

C# ya da Javadan önce C ya da en azından C++ çalışmayı ben de öneririm. İlerde faydası olur. Örneğin Kuyruk ya da Liste gibi özellikleri Javada C# hazır kütüphaneden kullanıyoruz ama C ile bunlarla uğraşmış birisi çok daha farklı bakabilir olaya. Küçük bir örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenom -- 23 Nisan 2014; 21:09:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

head first serisini herkes sevemeyebilir fakat. Ben mesela biraz inceledim. Farklı bir tarzı var. İyi ya da kötü demiyorum. Sadece herkes hoşlanmayabilir. Satın almadan önce bi açıl incelemeyi öneririm almak isteyenlere.

Doğrudur hoşlanmayabilir, katılıyorum. Türkiyede bulunmuyo zaten bu kitap fiziksel olarak alabileceğini sanmıyorum bende head first serisini çok aradım türkiyede ama maalesef bulamadım, verdiğim linkden pdf olarak indirebilir arkadaş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

quote:

head first serisini herkes sevemeyebilir fakat. Ben mesela biraz inceledim. Farklı bir tarzı var. İyi ya da kötü demiyorum. Sadece herkes hoşlanmayabilir. Satın almadan önce bi açıl incelemeyi öneririm almak isteyenlere.

Doğrudur hoşlanmayabilir, katılıyorum. Türkiyede bulunmuyo zaten bu kitap fiziksel olarak alabileceğini sanmıyorum bende head first serisini çok aradım türkiyede ama maalesef bulamadım, verdiğim linkden pdf olarak indirebilir arkadaş.

ankara palmede görmüştüm en son. Ama palme sanki kendi basıyor. Kalitesi bi farklı oluyor şüphelendiriyorlar beni :))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

quote:

ankara palmede görmüştüm en son. Ama palme sanki kendi basıyor. Kalitesi bi farklı oluyor şüphelendiriyorlar beni :))

Bende elimdeki pdfden bastırmak istedim ama kabul etmedi çoğu firma :)) türkiyede olmak çok sıkıntılı yurt dışından doğru düzgün alışveriş bile yapamıyoruz gümrük sorunları yüzünden, sanki dünya dışındaymışız gibi hissediyorum :D

• Ben c# in c sini bile bilmezdim. Hicbir bilgim yoktu. 2 ay once basladim simdi orta sevyedeyim. Ve internetteki notlardan calistim. Memik yanikmis, bilge adammis, suymus buymus hepsi hikaye. Hepsini inceledim. Sifirdan baslayan icin uygun degiller.
    Tavsiyem megep in kitaplari. Yani devletin kitaplari. Sifirdan anlatir gunluk hayattan ornek verir. Aciklamali. Bunun haricinde
    www.baskent.edu.tr/~tkaracay/etudio/ders/prg/csharp/cs_ndx.html
    Linkteki pdf kitap cok kaliteli.
    Ve internetteki videolardan gorsel calisirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkan aktaş 5.0 c# dan uzak dur...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.