Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (155. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.108
Cevap
121
Favori
584.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Giriş
    Biz üniversite de öğrenciyken bu şekilde led yapabiliyorduk.. (amatörce) bence de toyota ya hele ki CHR a hiç yakışmaz bu park sensör ekranı....ekransız taktırmak daha mantıklı...sensör seslerine aşinayız ekransız mı taktırsak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dikiz aynası olmaz.. yakıt deposu açma tuşunun oraya Bile daha mantıklı pek görmek istemem o ekranı :)

Aynen inanın cok ama cok kötü...
    Hiç yakıstıramadım.sesli olması daha mantıklı...
    Ama orjinal diye bu sekilde bir ürün vermeleri bence mantıklı değil ki orjinal de değil kesinlikle...
    O zaman diğer modelde de böyle olurdu...
    Bu konuda yazdım aldıgım bayii ye.
    Bakalım nasıl bir donus yapacaklar.
    Ama dediğiniz gibi sesli uyarması daha mantıklı.

İyi günler dilerim.

• http://tr.motorsport.com/endurance/news/24-saat-nurburgring-e-c-hr-ile-katilan-toyota-ekibiyle-ozel-roportaj-852945/ CHR geliştirme sürecinde Nürnberg 24 saat yarışlarına katılmış ve özel bir güçlü versiyon gelebileceğinin sinyalleri verilmişti..
  • Arkadaşlar kesinlikle haklısınız.Toyotanın bir türlü anlam veremediğim satış politikalarının ucube sonuçlarından biri işte.Toyotanın araçlarını severim ama sonuçta kar amaçlı kurulu kapitalist bir firmayı fanatikçe savunacak değiliz elbet.Tüm olay dynamic versiyonun 18 inç jantlarına bayılmamla başladı.Ama diamond versiyonda da çok hoşuma giden yarı kumaş deri koltuklar vardı.Diamond modeli alsam ama dynamic jantları koysanız olmaz mı dedim,hayır bu jantlarla almak zorundasınız üstüne 3500 lira daha verip diğer jantları da alırsanız değiştiririz dediler (şaka gibi).Olur dedim tavanı da ben siyaha boyarım artık.Çok şık sensör koymuşsunuz diamonda ama dynamicde yok,parasını verelim bize de yapın deyince işte bu durumlara düşüyoruz.Tamam sensörler orjinal olabilir ama araç içi ekranda görmek varken (hiç yanlış anlamadım sevgili yagmurcukusu,sonuna kadar haklısınız)koydukları bu komik ekran da tam Toyotanın satış politikasıyla örtüşüyor.Navigasyon da olsun derseniz ver 4000 lira onu da koyalım diyolar,maliyetini bilseniz çıldırırsınız.
    Tüm bunlara rağmen çok severek aldığım aracımdan memnunum ama fanatik savunucularından değilim.Bu forumun bir amacı da bu değil mi zaten , bilgi alışverişi yaparak firmayı zorlayıp daha kaliteli hizmet almak.Toyotaya yazdım fotoğrafları ekledim.Bakalım ne diyecekler.Ben de soğudum çünkü.Ekranı çıkarıp sadece sesli uyarıyı kullanayım diyorum, zaten o da yeterli benim için :)

• Nürnberg den kareler..

C-HR Toyota Ana Konu

C-HR Toyota Ana Konu

C-HR Toyota Ana Konu

• VMR kullanıcısına yanıt
    Sevgili dostum,
    Öncelikle serzenişimi dogru anladıgın için sonsuz tesekkür ederim.
    Gercekten markaya ve bu sekilde bir araca yakısmıyor inanın bu ekran.

Bende yazdım bu aekilde yapılacaksa kalsın dedim...
    Beni aractan sogutmak için böyle küçük seyler yetiyor inanın.cünkü insana saygı emege saygı nerede?
    İnanın bundan daha iyi ekranı ben 50 tl ye mal ederim ve yaparım led li hemde.
    Bence de siz servise gidip orjinal istediğinizi bunun orjinal olmadıgını soyleyin.orjinal diğer paketteki gibi olur diyelim hepimiz...en kötü artık sesli uyarıya kalacağız....

Cok teşekkür ederim yanlıs anlamadıgınız ve resim paylasımınız için.bu konuda da birlik olup bu sekilde park sensoru istemiyoruz diye bence bastıralım ve imza toplayalım derim.

Sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurcukusu -- 25 Aralık 2016; 19:33:08 >
  • Toyata fabrikaya,musteri ilişkilerine ve iç iletişime toplu mail attım.asagıda gibi yanıt donerler umarım.

Merhaba,
    Yonlerdimenizle müsteri temsilcisine ulastım.
    Arama da yaptılar.
    Lakın istediğim arac bulunmadı.
    Bende suan için deri koltuktan vaz gectim.
    Dynamic model siparişi gectim Natas bayinizden.
    Park sensoru taktıracaktım.lakın servisten takılan parca orjinal dense de;

image1.jpeg

Bu sekilde sahine takılan bir parca aparatı takılıyor...suan ben aracımı almadım ama bu takılan parca katılacakmıs????(ekran goruntusu ekledim)
    Simdi bu orjinal midir lütfen soyleyin?ekranda olması gereken dinamic modeldeki gibi bir sensor değil de bu???
    Ve 600 tl...lütfen gerekli sekilde orjinal parcaları tedarik eder misiniz?
    120 bin tl ye alınan bir araca 10 liralık bir ekran takılıp bu orjinaldır denir mi?
    Lütfen gereğini yapın.
    bu konuda bizleri magdur etmeyeceğinizi düşünüyor ve acil olarak gerekeni yapacağınızı umuyorum.

İyi aksamlar.

İyi forumlar.

• O orijinal olmayan park sensörü Cenmax'ın sensörleri. Toyota uzun zamandır beri Cenmax ürünlerini kullanıyor.http://www.cenmaxsatis.com/4305,PR-155.html
    Kötü bir özelliği ise, hıza göre değil de, frene basınca ön sensörler aktif oluyor. Gece biraz rahatsızlık verebilir. (Genelde bağlantıları bu şekilde yapıyorlar.)

Belki şu şekilde bir kombinasyon güzel olabilir:
    Arka görüş kamerası olduğu için arka için sadece buzzer park sensörü:http://www.cenmaxsatis.com/1505,PR-161.html
    Ön için ise, şu şekilde LED park sensörü:http://www.cenmaxsatis.com/LE-6305-FMG-On,PR-278.html Dar yerlerde sağ sol engel yönünü bilmek faydalı olabilir.
    Ön park sensürünü mutlaka hıza duyarlı yaptırın. Bu şekilde bir kombinasyonu %99 Toyota takmaz. Cenmax'da taktırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplayanAdam -- 25 Aralık 2016; 20:29:45 >

• yagmurcukusu Y kullanıcısına yanıt
    VMR kullanıcısına yanıt
    Bu forumdaki yorumlara gerçekten bayılıyorum Oldukça faydalı tartışmalar oluyor.

Bugün forumdaki yazılara göz atınca aklıma gelen herşeyi @VMG harfi harfine yazmış. Aynı ikilemlerde ben de kalmıştım. Kesinlikle Diamond koltuklar daha güzel ama benim için Dynamic te olan çift renk ve o jantlar vazgeçilmezdi koltukları değiştiremeyince ondan fedakarlık ettim ve Dynamic versiyonu tercih ettim. Ancak söylenildiği gibi bu arabayı almamız fanatik olmamız anlamına gelmiyor. Hepimiz arabayı çok sevdik ama eğrisini doğrusunu söylemek bizim görevimiz.

Dün @yağmurcukuşu'ndan rica etmiştim fotoğrafları ama daha öncede bunu söylemiştim tek korkum bu sensörlerin böyle yanda asılı gibi gözüken bir ekranla gelmesiydi ki maalesef gözüken şu anda böyle geleceği

Peki forumdaki arkadaşlardan hiçbirinde orijinal diamond versiyondaki park sensörleri yok mu? Bir de onun fotoğraflarını göreseydik. İşin komik tarafı iki versiyon arasında park sensörleri gibi gerekli bir şeyin ayırım yapılarak koyulmamış olması??? Toyota hangi akla hizmet bir versiyona sabit olarak bu park sensörlerini koyarken diğerine koymamış? Haydi koymadın parayla satabileceğini düşünerek içine modülünü yerleştir sonra bizden 600 yerine 1000 TL iste ve orijinal kullanmamızı sağla. İnanın bu işten birşey anlamadım. Adım gibi eminim Dynamic versiyonda da bu modülün takılacağı yer hazırdır 3 gün sonra farklı bir fiyattan satışa sunarlar. Çünkü mantığım bunu almıyor. Bu tür arabalar tek bir platformdan çıktığı için bu tür ek parçaların yeri mutlaka sabit olur. Sonra üretime göre bunlar şekillendirilir. Örneğin benim Octavia'da Cruise Control yoktu ama ben isteyince yeri hazırdı hemen getirdiler monte ettiler orijinal olarak kullandım.

Acaba bu konuda acele mi ediyoruz? Belki de bu anlamda daha tedarikçilerden yedek parçalar gelmedi bizim bayiler şark uyanıklığı yapıp bu C-HR'ın deyip bizimi kandırıyorlar? Hani @VMR kutuyu gördüğünü ve orijinal olduğunu söyledi ama yinede aklım ermediği ve bizim bayilerin yaptıkları üç kağıtları bildiğim için sormadan edemiyorum.

Neyse bu konuda bir de @yagmurcukusu'ndan gelecek haberleri bekliyorum. Evet özellikle ön sensörler önemli ama şahsen ben bu haliyle ben o park sensörlerine para vermek istemem.

bende mail atacağım.. dynamik ve advance alanlar Toyota ya mail atalım hem alj tarafına hem de fabrika tarafına...

Servis sonrası buradani bilgilendirme yaparsanız sevinirim..

Buradan mail attığınız tüm @ adresleri paylaşır mısınız... araç sahibi diğer arkadaşlar da mail göndersin

Bildiğim kadarıyla diamond versiyonda görsel ekran olarak direksiyonun arkadındaki 4 inçlik orjinal ekranı kullanıyoruz. Sıkıntı da burada zaten,biz kaç paraysa verelim bizimkine de aynı uygulamayı yapın diyoruz,olmaaz diyorlar.
    Bir de yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için bir düzeltme yapalım:daha önceki mesajlarımda belirttiğim orjinal olduğunu söyledikleri parçalar tamponlara takılan sensörler. Gerçektende her renk için getirmişler,biraz huysuzluk yaptım diğer araçlara taktıkları sensörleri gösterdiler,gerçekten farklıydı. Ama görsel ekran diye taktıkları şey tam da yagmurcukusunun dediği gibi doğan görünümlü şahin yapmış arabayı. Sanırım biraz acele ediyoruz aksesuar olarak ama artık servislerin söylediklerine güvenim yok. Foruma yazarım arkadaşlarım cevaplar gider servisten isterim :))

musteri.iliskileri@toyota.com.tr,
    iletisim@toyotatr.com,
    toyotetsu@toyotetsu.com.tr

Son adres toyata nın otomotiv parca tedarik adresiymis.

Bunlarda yurt dısı asıl ve avrupa adresleri;
    http://www.toyota.eu/contact/Pages/default.aspx,
    info@toyota-europe.com

Tokyo direk ana kontak;
    Model secip sikayet yazma yeri.
    Translate ile japoncadan ingilizce ile az da olsa donuyor ::)
    https://www.toyota.co.jp/faq/toiawase/situmon.html

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurcukusu -- 25 Aralık 2016; 20:53:34 >

musteri.iliskileri@toyota.com.tr Bizi bazı donanımlardan mahrum edenler tarafı ... yani alj tarafı

• Bu arada sevgili CHR sahipleri aman diyeyim ön camınıza iyi bakın 😂 İşçilik dahil 1760 lira. Allahtan kaskom ödedi. Bir de nasıl yapmışlar anlayamadım çıkardıkları camdaki hgs mi hiç yıpratmadan (öyle bir talebim olmamıştı) yeni cama takmışlar. Bildiğim kadarıyla hgs sökülünce yeniden takılamaz ama usta sen yine de dene dedi. En kötü ihtimalle plakaya okuyup yazarlar :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VMR -- 25 Aralık 2016; 21:9:45 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.