Şimdi Ara

C float ile işlem yapmada küsürat sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki float değer kullanıyorum birini kullanıcı giriyor virgülden sonra tek basamak olacak şekilde, diğerini bir denklem ile programda üretiyorum ve bunların eşitlik kontrolünü yapmak istiyorum. Sorun şu ki kullanıcı örneğin 4.6 girerse formülde üretilen en yakın sonuç 4,605479 oluyor ve bu ikisi eşit olmadığı için sonuca ulaşamıyorum (virgülden sonra 1 basamak eşit ise bu onu doğru sonuç kabul etmem için yeterli normalde). Eşitlik kontrolünü virgülden sonra yalnız 1 basamak kullanarak nasıl yaparım?

• Yuvarlama fonksiyonu vardi tam olarak scriptini hatırlamıyorum google dan çok rahat bulursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • airstream kullanıcısına yanıt
    Buldum hocam floor komutuymuş, çok teşekkürler
  • Aynen bak simdi aklıma geldi :)

• ayrıca %f yerine %1.f şeklinde yazarak virgülden sonra 6 değilde 1 karakter yazmasını sağlayabilirisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafam Kasınıyor

ayrıca %f yerine %1.f şeklinde yazarak virgülden sonra 6 değilde 1 karakter yazmasını sağlayabilirisiniz.

%.1f olacak hocam. Ancak bildiğim kadarıyla o sadece yazdırmada kullanılıyor. Yani işlem yaparken yine 6 basamak üzerinden yapılıyor işlem.

X*=10;
    X=floor(x);
    X/=10;

Şeklinde halledebildim ben problemi.

• quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

quote:

Orijinalden alıntı: Kafam Kasınıyor

ayrıca %f yerine %1.f şeklinde yazarak virgülden sonra 6 değilde 1 karakter yazmasını sağlayabilirisiniz.

%.1f olacak hocam. Ancak bildiğim kadarıyla o sadece yazdırmada kullanılıyor. Yani işlem yaparken yine 6 basamak üzerinden yapılıyor işlem.

X*=10;
    X=floor(x);
    X/=10;

Şeklinde halledebildim ben problemi.

düzeltme için saolun,yanlıs yazmışım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.