Şimdi Ara

C dilinde ekranı silme ve kodları en başa alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben c diliyle bir hesap makinesi yazıyorum ve işlemin sonucunu verdikten sonra ekranın silinmesini ve kodların en başa dönmesini istiyorum nasıl yaparım ?

clrscr(); ya da system("CLS")'yi denedim ama olmadı.
    kodlarınen bala dönmesi içinse goto komutunu kullanmaya çalıştım ama o da işe yaramadı.

• System fonksiyonu kullandığınız işletim sistemine göre değişiklik gösterebiliyor bu nedenle pek önermiyorum .
    Bildiğim kadarıyla bazı işletim sistemlerinde include etmeniz gereken kütüphaneler oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komut satırında mı, GUI 'de mi yapıyorsun onu belirtmemişsin. Komut satırı için yaptığını varsayıyorum. Bu tür sorunlar için Google. Nitekim ben de Google yaptım ve şu kod Mac OS X 'imde sorunsuz calıştı:

1 #include <stdio.h>
    2 void main()
    3 {
    4 printf("ok\n");
    5 system("clear");
    6 }

Güncelleme: Windows XP'mde aynı kodu sadece system("cls"); olacak şekilde denedim onda da sorunsuz calıştı. Her ikisinde de GCC derleyiciyi kullandım. WinXP'mde ise favori Unix Kabuk ortamım olan MSYS 'i ConEmu emulator üzerinde yaptım. Sen Windows kullanıyorsan ve calışmıyorsa Unix Kabuk, derleyici veya emulatörden herhangi birinde sorun olduğu içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 6 Ağustos 2016; 22:13:03 >
  • önce system ("clear")'ı denedim iç veya dış komut olarak algılandı ve çalıştırılamıyor dedi sonra system ("cls")'yi denedim çalıştı tardımlarınız için çok teşekkür ederim @revivo72

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arda2Mavi A kullanıcısına yanıt
    ben system ("cls") komutunu kullanarak yaptım yine de teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığınız uygulama farklı platformlarda çalışmaya bilir. Ya başka yöntem bulmalısınız ya da işletim sistemi verisini çekip uygulamayı ona göre çalıştırmalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel de aynı harfleri silme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.