Şimdi Ara

C dili ile pi sayısını hesaplamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim ve bir proje ödevim var. Ödev pi sayısının virgülden sonraki 500000 basamağına kadar hesaplamak. Şuan öğrendiklerim ile maksimum 15 basamak hesaplayabiliyorum yani yanına bile yaklaşamıyorum. Yazdığım kodu ve kullandığım formulu ekte paylaştım. Anlayacağınız her türlü yardıma açığım.C dili ile pi sayısını hesaplamakC dili ile pi sayısını hesaplamak

• Hocam virgülden sonra 500,000 basamak hesaplayamazsın, onun bir limiti var
  • Son paylaştığınız algoritmanın doğruluğuna bakmadım. Yalnız orada sadece matematik işlemi var, bence elinize kağıt kalem alıp her iki while döngüsünü 2-3 defa döndürün hesap makinenizle hesaplayarak. Ne yapmaya çalıştığını anlarsınız.
    1. sınıf öğrencisiymişsiniz bilmiyorum anlayacağınız kadar şey öğrettiler mi.
    Bilmeniz gerekenler pointer kavramı, ternary operatörü ve malloc fonksiyonu. Gerisi algoritma ve matematiksel işlemler.
  • Bulduğun C kodu 500.000 haneyi printf ile sona ekleyerek basacak şekilde yazılmış böylelikle RAM'i çok kullanmadan/taşırmadan 500.000 hane ile başa çıkabilecek kod olmuş; yani hem algoritmayı uygulama / implementasyon açısından hem de kodun verimli çalışması açısından iyi bir kod. Deneme anından bir SS

C dili ile pi sayısını hesaplamak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mr.CS.

sağolasın ternary yi bilmiyordum ona baktım. şimdi matematik kısmını çözmem lazım.

Bence hazır kodla işi çözmek yerine, kendine özgü birşey yap. Bu problemin çözümünde, en mantıklı yol, pi sayısının rakamlarını tutacak bir string dizisi oluşturmak. 22'yi 7'ye böldüğünde çıkan bölüm, dizinin ilk elemanı, kalana 10 ekleyip tekrar bölme yap, yine bölüm dizinin ikinci elemanı, kalana bir 10 daha ekleyip dizinin 3 ncü elemanı.... şeklinde bir döngü oluştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.