Arkadaşlar 1 den 1000 e kadar asal sayıları , ilk 50 asal sayıyı ve 8 ile 88 arasındaki asal sayıları hesaplayacak programa ihtiyacım var.. C dilinde.. YArdım ederseniz sevinirim.. fonksiyonları tanımlasanız yeterli..
slm bu programı biraz daha cık anlatırmısın?3 ayrı işlem mi olcak yani birisi 1 il 1000 arası asal sayıları bulucak sona bunlar arasından ilk 50 sini bulcak.3. olarak ta 8 ile 88 arası asal sayılar buup ekranamı yazıcaksın?biraz daha acık yazarsan yardım edebilirim belki
Asal sayının ne olduğunu biliyorsan programıda yazabilirsin aslında. Yani bu sorduğun sorunun hocan tarafından verilmiş bir ödev olduğunu düşünüyorum. eğer bir ödev olarak verildiyse yeterli konu anlatımıda yapılmıştır.
Nasıl fonksiyon tanımlayacağın, değişkenleri nasıl kullanacağın öğretilmiştir ve programlama dili ile dört işlem yapmayı mutlaka öğretmişlerdir.
Bunu yapmaya çalışıp takıldığın yeri sorsan hem öğrenmiş olursun, hem bir sonraki ödevinide yapabilmek için yeteneğini geliştirmiş olursun.
#include <stdio.h> int i,c,d; main() {
for(i=2;i<=1000;i++) { d=1; for (c=2;c<i;c++) { if (i%c==0) {d=0;} }
if (d==1) {printf("%d\n",i);} }
return 0; }
bu program 1 ile 1000 arasındaki asal sayıları buluyor
#include <stdio.h> int i,c,d; main() {
for(i=8;i<=88;i++) { d=1; for (c=2;c<i;c++) { if (i%c==0) {d=0;} }
if (d==1) {printf("%d\n",i);} }
return 0; }
bu da 8 ile 88 arasındaki asal sayıları buluyor
# include <stdio.h> # include <conio.h> int main() { int i,j,sayi,toplam,say,deneme; toplam=0; say=0; printf ("Sayi giriniz:"); scanf ("%d",&sayi); for (j=1;j<=sayi;j++) { for (i=1;i<=j;i++) { if (j%i==0) { say=say+1; }
} if (say==2) { printf ("%d\n",j); toplam=toplam+1; say=0;
} say=0;
} printf ("Toplam %d tane asal sayi vardir",toplam);
}
Bu da girilen sayıya göre asal sayıları yazdıran ve asal sayı toplamını veren bir algoritma.forum iyinet'ten gifted.ib paylaşmış buraya da yazayım dedim.
#include <stdio.h> int i,c,d,sayac; main() { sayac=0; for(i=1;i<=1000;i++) { d=1; for (c=2;c<i;c++) { if (i%c==0) {d=0;} }
if (d==1) {printf("%d\n",i);sayac++;} if (sayac>=50){return 0;} }
return 0; }
1 ile 1000 arasındaki ilk 50 asal sayıyı buluyor.inşallah işini görmüştür kodlar
Çok teşekkür ederim.. C yi az çok biliyorum ama asal sayı algoritmasını yazamadım. Bu kodları da switch ile menü yapıp kullandım..
hehe zamanında azmı yazdırırdı hocalar bunları
arkadaşlar elinize sağlık fakat kullanıcının girdiği sayının asal sayı olup olmadığını tespit eden programı nasıl yapcaz mesela kullanıcı 7 sayısını girdi asal sayıdır diye yazı çıkçak veya 150 asal sayı değildir diye belirtecek mesela hazır direk tüm sayılar çıkmayacak mesela sonra girilen sayıyı belirttikten sonra asal sayılar çıksın 7 asal sayıdır sonra rakam olarak asal sayılar çıksın yazı olarak şimdiden teşekkür ederim
arkadaşlar ben bu asal sayı programını farklı bi şekilde gördüm o programda return 1, ve return 0,var burada eger sayı bolenleri varsa return 0 sonra parentezi kapatıyo return 1 diyo fakat ben return1 ve return 0 ne işlev yaptığını anlamadım yardımcı olursanınız sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: ceydalı
arkadaşlar ben bu asal sayı programını farklı bi şekilde gördüm o programda return 1, ve return 0,var burada eger sayı bolenleri varsa return 0 sonra parentezi kapatıyo return 1 diyo fakat ben return1 ve return 0 ne işlev yaptığını anlamadım yardımcı olursanınız sevinirim
Gecen gun bu bölümde attığım mesajdaki fonksiyondan bahsediyorsun sanırım. Aşağıdaki programda görüceksin ki program 3. fonksiyondaki ilk return ile karşılaştığında fonksiyondan çıkıyor. Bu yüzden sonraki satırların bir işlevi yok, sadece 2 sayısını gönderiyor. 1. ve 2. fonksiyon ise 0 ve 1 gönderiyor.
#include <stdio.h>
int fonksiyon1(void) { return 0; }
int fonksiyon2(void) { return 1; }
int fonksiyon3(void) { return 2; return 3; return 4; }
int main() { printf("%d\n", fonksiyon1()); printf("%d\n", fonksiyon2()); printf("%d\n", fonksiyon3());
getchar(); return 0; }
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme