Sql veri tabanına bağladığım datagridview de seçili satırı silecek kodları bilen var mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
güncel
kafadan yazarsak şuna benzemeli:
for(DataGridViewRow theRowView in DataGridView1.SelectedRows){ DataGridView1.Rows.Remove(theRowView); }
//Bu sadece görüntüyü siler, veritabanından silmek için DataGridView'e bağladığın datasource her neyse onu kullanarak silme işlemi yapmalısın.
malesefki bende database den silme işlemini yapamıyorum kullandığım koda kullanıcı girişi başarısız oldu gibi bir hata veriyor,yanlışda çevirmiş olabilirim hata uyarısı : "Cannot open database ".databaseadı" requested by the login. The login failed. Login failed for user 'pc\pc'.
SqlConnection con = new SqlConnection(); con.ConnectionString = "Data Source=CANSU-PC\\SQLEXPRESS;Database=.\databaseadı;Integrated Security=SSPI;"; con.Open(); SqlCommand sorguCalistir = new SqlCommand("Delete from tabloadı where kolonadı +" + textBox1.Text+ "", con); sorguCalistir.ExecuteNonQuery();
birde şu kodları kullandım
Databaseac(); komut.CommandType = CommandType.Text; komut.CommandText = Delete from tabloadı where kolunadı adı; int kontrol = (int)komut.ExecuteNonQuery(); if (kontrol > 0) { MessageBox.Show("kayıt silindi"); }
DatabaseKapat(); btnac.PerformClick();
her ikisindede başarısız oldum bilen varsa yardım edebilir mi lütfen