Şimdi Ara

c# Datagrid Alternatifi Yarıdm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mehaba c# sorusu mu olur tam bilmiyorum yeni konu açmak istedim bu yüzden. Öncelikle kullandığım programlama dili c#. Microsoft Visiual Studio 2010 ile kullanıyorum ve c#'ın datagridview nesnesi benim tam olarak ihtiyaçlarımı görmüyor. Şöyle anlatayım özel bir program geliştiriyorum ve içerisine bir veri kriptolama sistemi kurdum. Bu kripto sisteminde tabloya her giden veri şifreleniyor ve bilgisayarın işlemci ve harddisk seriallerini kullanarak şifreleniyor. Burada datagrid kullanmadığım için sorun yok. Ancak şifrelenmiş veriyi datagrid üzerine getirirken datagrid veri çekme kısmında şifre çözme işlemi yaparken kullandığım özel karakter kodlarını program yemiyor. Örneğin "Enter" tuş komutunun kodu boşluk olarak geliyor yada "Caps Lock" yada "Backspace" gibi ve hiçbir şekilde kullanamıyorum. Bunun için kendim bir datagrid sistemi geliştirmek istiyorum. Bu mümkün müdür? Verileri tasarladığım hücrelerin içerisine çekebilecek, üzerinde eklentiler yaparak düzenleyebileceğim ve görselliğini ayarlayabileceğim bir yol var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba,

Öncelikle bir kaç soru sormam gerekiyor. C#'a ne kadar hakimsiniz? C#'da WPF ortamında hiç geliştirme yaptınız mı? yada WPF hakkında bilgi sahibimisiniz? Ve birde OOP(Object Oriented Programming - Nesne Tabanlı Programlama) bilginiz var mıdır? Bu soruların cevabına göre bende anlatımımı yapacağım.
  • OOP konusunda herhangi bir bilgim yok, daha çok c# kodlar üzerine bilgim var genel hakimiyet olarak profesyonel olmasa da bilgim var. WPF malesef projeye başladıktan sonra var olduğunu öğrendim ve projem büyük olduğu için form tasarımlarını baştan yapmayı gözüm yemedi o yüzden eski düzen olan Formlar üzerinden gidiyorum. Madem WPF sordunuz klasik olan proje tasarımımı WPF ye aktarmam mümkün müdür acaba bunu da sormak isterim. OOP konusunda ise OOP yardımı ile yapılabilmesi mümkün ise en kısa zamanda araştırarak öğrenebilirim. İlginiz için teşekkürler.

WPF konusunda klasik formlar kadar olmasa da bilgi sahibiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msgumus -- 28 Haziran 2013; 21:55:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msgumus

OOP konusunda herhangi bir bilgim yok, daha çok c# kodlar üzerine bilgim var genel hakimiyet olarak profesyonel olmasa da bilgim var. WPF malesef projeye başladıktan sonra var olduğunu öğrendim ve projem büyük olduğu için form tasarımlarını baştan yapmayı gözüm yemedi o yüzden eski düzen olan Formlar üzerinden gidiyorum. Madem WPF sordunuz klasik olan proje tasarımımı WPF ye aktarmam mümkün müdür acaba bunu da sormak isterim. OOP konusunda ise OOP yardımı ile yapılabilmesi mümkün ise en kısa zamanda araştırarak öğrenebilirim. İlginiz için teşekkürler.

WPF konusunda klasik formlar kadar olmasa da bilgi sahibiyim.

Klasik tasarımı wpfye aktarmaktan kastınız otomatik olarak çevirecek bi'şey ise maalesef yok, tasarımları tekrar wpf ortamında yapmanız gerekiyor. Wpf'de hemen her controlu özelleştirebiliyoruz hocam gerek stil bakımından gerekse veri ataması bakımından. OOP'de şurda lazım olacaktır. Veritabanındaki tablonda bulunan kolon isimlerini properties olarak içeren bir class oluşturup, daha sonra bu bu propertiesleri kullanarak data binding işlemi yapılabilir her hangi bir control üzerinde. Ama dediğim gibi Wpf ortamında bu özelleştirmeleri yapabilirsiniz. WinForm ortamında olduğunu zannetmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.