Şimdi Ara

c++ class nedir neden kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar c++ öğreniyorum ve bugün nesneye yönelik programlamaya geçtim. class yapsını anlatıyorlar ama hiçbişey anlamadım. ilk önce bu neden kullanılır ne işimize yarar diye açıklama yapçaklarına direk başlıyorlar public şudur private şudur! kardeşim ben daha nerde neden kullancamı anlamamışım direk konuya geçiyosun (galiba bende anlama sorunu var ama dikkat ettim de adam akıllı anlattıkları videolarda anlıyorum :D ) şimdi hangi mübarek bana C++ ta class ı nerde ve neden kullanırız, ne kolaylık sağlar anlatacak? sizden ricam bana anlatmaya öyle genel başlayın ki c++ ile alakası olmayan biri bile anlasın sonra yavaş yavaş inerseniz anlayacağıma iinanıyorum :D. teşekkürler.

• ya programlamaya başlayan herkes bu tür konuları açıyor kardeşim bu tür açılan okadar fazla konu varki birkaçtanesine baksan zaten tüm sorularının cevabını bulursun ben programlamaya başlarken hiç böyle bir konu açmamıştım daha önceden açılmış konulara bakarak kendime yol çizip kafamdaki soru işaretlerinin birçoğunu götürdüm sende öyle yap. gerçekten yüzlerce konu var bu tür konular hakkında.
  • arkadaşım hem videoları izleyip hem sitelerden araştırıyodum. başlarda buraya da sormamın faydası olacağını düşündüm çünkü genelde çoğu sorunuma çözümü ilk burda buluyorum. öyle bi cevap yazman çok saçma
  • mr.thuglife M kullanıcısına yanıt
    ilk önce araştır sonra çözüm bulamazsan konu aç. ki bu konu hakkında çözüm bulamayacağını hiç zannetmiyorum.

Bu konuyu okuyan Arkadaşlar lütfen hiç araştırıp etmeden foruma gelip programlama öğrenmek istiyorum, kod yazma hakkında, c mi c++ m, c++ kaynakları, algoritma nasıl kurulur, vs..... konularını açmayın çünki bu konular onlarca belki bazıları yüzlerce kez açıldı ilk önce açılmış konuları gözden geçirin çözüm bulamazsanız açın konuları. azıcık araştırmaya meyilli olun. valla sinirlerim bozuldu her hafta biri gelip programlamaya nereden başlanır, kod yazmak hakkında vs vs... böyle konuların defalarca açılmasını sağlayıp forumları kirletiyorlar. yapmayın araştırın az
  • tamam özür dilerim daha önce bakmadığım için, ancak bi süre daha araştırdım, class örneklerine baktım ve artık kullanabiliyorum aşağıda 1 günde yapılan egzersizleri analiz edip değerlendiren bi program yazdım;

#include <iostream>
    #include <string.h>

class analiz
    {
    public: int fonksiyon(int kosu, int mekik, int sut)
    {
    skosu = kosu;
    smekik = mekik;
    ssut = sut;
    return 0;
    }
    int fonksiyon2()
    {
    using namespace std;
    if(skosu<3){
    cout<<"yeteri kadar kosmamissiniz!\n";
    }
    else{
    cout<<"bravo! yeteri kadar kosulmus.\n";
    }
    if( "smekik < 100 "){
    cout<<"yeteri kadar mekik cekmemissiniz!\n";
    }
    else{
    cout<<"bravo! yeteri kadar mekik cekilmis.\n";
    }
    if("ssut < 50"){
    cout<<"yeteri kadar sut calismamizsiniz!\n";
    }
    else{
    cout<<"bravo! yeteri kadar sut calisilmis.\n";
    }
    return 0;
    }

private: int skosu;
    int smekik;
    int ssut;
    }bugun,yarın,dun;

int main()
    {
    using namespace std;
    int kosu;
    int mekik;
    int sut;
    cout<<" kac km kostunuz? cevap= ";
    cin>>kosu;
    cout<<" kac mekik cektiniz? cevap= ";
    cin>>mekik;
    cout<<" kas sut attiniz? cevap= ";
    cin>>sut;
    bugun.fonksiyon(kosu,mekik,sut);
    bugun.fonksiyon2();
    return 0;
    }

çalıştırıp deneyebilirsiniz eğlenceli :D . ama hala anlamadım ne kolaylık sağlıyor? bunun aynsını farklı bir yolla da yapabilirdim. işte burda takılyorum. şimdi cevap verir misiniz?

• classların neden önemli olduğunu anlamak istiyorsan iyice başkaları tarafından yazışmış classlara bak ve eminim şöyle düşüneceksin "acaba bu kişiler şurada ve şurada class kullanmasalardı yazdığı kodlar nekadar zor anlaşılırdı class kullanmaları kodun okunurluğunu temizliğini iyice arttırmış. aksi halde fazladan birsürü kod daha yazmaları gerekecekti buda kodun okunurluğunu artırıyor" çünki bende bu şekilde düşünmüştüm yazdığın kodda classa çok ihtiyaç duyulmayabilir bu yüzden class olmadanda gayet temiz okunaklı kod olabilir. bu yüzdende classın ne işe yaradığını hayla anlamamış olabilirsin. anlamak istiyorsan yukarıda yazdığım gibi iki üçtane class kullanılan, classa ihtiyaç duyulan başkaları tarafından yazılmış kodlara bak. örneğin ufak bir oyun kodu olabilir.
  • Harun2525 H kullanıcısına yanıt
    anladım yani uzun kodlardan oluşan bir programda işimize yarıyor öyle mi? teşekkür ederim cevapladığın için :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C# ve Php aynı anda gider mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet fakat sadece öylede değil kodun okunaklığını arıtırıyor gerçek hayata uygunlarştırıyor modellemeni sağlıyor. birçok açıdan önemli zaten class diye birşey olmasa şuan oyun açısından pacmandan öteye gidebilirmiydik acaba muhtemelen pacmanda bile class var.
  • teşekkür ederim anladım çok sağol :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.