Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
167.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: £XE

quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

Kişi objesi derken, string mi girilecek değer olarak ?

Hem string'i var hem de int'ı var class'ın özelliği olarak.
  • quote:

quote:

quote:

Kişi objesi derken, string mi girilecek değer olarak ?

Hem string'i var hem de int'ı var class'ın özelliği olarak.

string'den silmek için şu yolu uygula.

atıyorum kişi sayısı 15 olacak maximum. Her bir kişiye numara ver.
    1-Ahmet
    2-Ayşe
    3-Mehmet
    4-Veli
    .
    .
    .
    Gibisinden. Ardından silmek için fonksiyon oluştur.. Silinecek numarayı girsinler. delete kullanici[girilendeger]; ile sil. Birde sayac koy. Silme işlemi gerçekleşince sayac1--; mesela bunu da yazmayı unutma. İşe yaraması gerekir.

• Exe hocam hayırlı işler

geçenlerde .wav dosyalarırını binary kodlara nasıl çevireblirim diye soru sormuştum size. bi kaç örnekler vermiştiniz tekrar teşekkür ederim.

ben internette wave2bin diye bi program buldum tam işimi görücek bi program fakat 8 bit olan wav dosyalarını okuyor 4 bitlerde hata veriyor bunu nasıl 4 bit yapabilirim bilgi verebilirmisiniz.

renk grafik

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)
  • quote:

Orijinalden alıntı: renkgrafik

Teşekkürler..
    Bilemiyorum. Eğer programla oynarsak hepten bozabiliriz. Size gönderdiğim kodlardan işinizi halletmeye çalışsanız daha iyi olur. Veya programın kaynak kodlarını bulabilirseniz, hangi dille yazılmışsa ona göre derleyici indirip kendiniz geliştirebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: renkgrafik

Teşekkürler..
    Bilemiyorum. Eğer programla oynarsak hepten bozabiliriz. Size gönderdiğim kodlardan işinizi halletmeye çalışsanız daha iyi olur. Veya programın kaynak kodlarını bulabilirseniz, hangi dille yazılmışsa ona göre derleyici indirip kendiniz geliştirebilirsiniz.

tekrar teşekkür ederim hocam hayırlı işler
  • Sağolun, ben en iyisi vector'e dönüyüm, pointerla uzuyor iş.
  • Aslında pointer'da da mantık basit ama dediğim gibi sıkıntı çıkarma ihtimali yüksek.
  • Bir tablo yapmam gerekiyor ama tablodaki değerler farklı döngüler de hesaplanacak , bu yüzden yan yana yazdıramıyorum bunun bir yolu var mı ? Yani mesela 1den 100 e kadar sayılar alt alta yazdırılacak , farklı bir hesaplama yapılıp bu sayıların karşılarına farklı değerler yazdırılacak. Yani kısaca 100 e kadar yazdırdıktan sonra ilk satıra yeniden gelebilmeyi istiyorum bu nasıl yapılır?
  • Pi sayısını pi=4-(4/3)+(4/5)+(4/7)+(4/9)-(4/11)+....... diye giden formülden bulmamı istiyor kitap kodumun doğru olması lazım ama 3.14 e doğru yaklaşmıyor , 3 de kalıyor nedeni ne ?

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {
    int sayac1=3,a=1,bolucu=1,sayac2=1;
    double toplam=0,bolum,bolum1=0;

while(1){
    bolucu=bolucu+2;
    sayac1++;
    sayac2++;

bolum=4/bolucu;
    if(sayac1%4==0)
    {bolum=bolum*-1;}

bolum1=bolum1+bolum;

toplam=bolum1+4;
    printf("%f\n",toplam);

}

system("PAUSE");
    return 0;
    }
  • quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

Pi sayısını pi=4-(4/3)+(4/5)+(4/7)+(4/9)-(4/11)+....... diye giden formülden bulmamı istiyor kitap kodumun doğru olması lazım ama 3.14 e doğru yaklaşmıyor , 3 de kalıyor nedeni ne ?

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {

while(1){
    bolucu=bolucu+2;
    sayac1++;
    sayac2++;

bolum=4/bolucu;
    if(sayac1%4==0)
    {bolum=bolum*-1;}

bolum1=bolum1+bolum;

toplam=bolum1+4;
    printf("%f\n",toplam);

}

system("PAUSE");
    return 0;
    }

int yerine float dene

• quote:

Orijinalden alıntı: bytecode3

quote:

Pi sayısını pi=4-(4/3)+(4/5)+(4/7)+(4/9)-(4/11)+....... diye giden formülden bulmamı istiyor kitap kodumun doğru olması lazım ama 3.14 e doğru yaklaşmıyor , 3 de kalıyor nedeni ne ?

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {

while(1){
    bolucu=bolucu+2;
    sayac1++;
    sayac2++;

bolum=4/bolucu;
    if(sayac1%4==0)
    {bolum=bolum*-1;}

bolum1=bolum1+bolum;

toplam=bolum1+4;
    printf("%f\n",toplam);

}

system("PAUSE");
    return 0;
    }

int yerine float dene

int de mod alınan sayac1 var onu int de bırakıp diğerlerini float yapsam bile sapıtıyor , sürekli artmaya başlıyor.

• Kenarları her biri 500 den büyük olmayacak bütün dik üçgenleri yazdırmaya çalıştım ama 3 4 5 gibi küçük yerleri yazdırmıyor. Aynı sınırları 50 ye çektiğimde ise yazdırıyor , nası mümkün olur bu ?

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {
    int a,b,c;

for(a=1;a<=500;a++){
    for(b=1;b<=500;b++){
    for(c=1;c<=500;c++){
    if((a*a==b*b+c*c)||(b*b==c*c+a*a)||(c*c==b*b+a*a))
    printf("%d %d %d\n",a,b,c);

}}}
    system("PAUSE");
    return 0;
    }

• Kodun mesela c yi 4 e kadar artırıyor. Sonra for u bitirip b yi 2 yapıyor ancak c yi 4 ten devam ettirip 5 yapıyor. Sorunun kaynağı burdan başlıyor. Gerisini sen halledebilirsin sanırım.

Edit: Halledemezsin sorun çok daha büyük . Nasıl halledilir bende bilmiyom valla Uğraşıyorum halledersem atarım kodu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeaTone -- 12 Eylül 2012; 12:00:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeaTone

Kodun mesela c yi 4 e kadar artırıyor. Sonra for u bitirip b yi 2 yapıyor ancak c yi 4 ten devam ettirip 5 yapıyor. Sorunun kaynağı burdan başlıyor. Gerisini sen halledebilirsin sanırım.

Edit: Halledemezsin sorun çok daha büyük . Nasıl halledilir bende bilmiyom valla Uğraşıyorum halledersem atarım kodu.

Soyle islemesi gerekmiyor mu c 500e kadar cikiyor ciktiginda b 1 artttiliyor c bir 500 daha sayiyor bolebole b 500 e cikiyor bu sefer a 1 arttiriliyor her sey bastan tekrarlaniyor bole devam ederken , a 3 e geldi diyelim , c 500 500 sayarken bde 4 e geldi b 4e geldiginde c bastan saymaya basliyor 5 e geldiginde if ifadesi sayilari aliyor. Bu sekilde butun ucgenler aliniyor , sorun kucuk bir sayi verildiginde dogru buyuk sayi verildiginde sadece buyuk sayilarin bulunmasi mesela sinirlari 50 yabinca butun ucgenleri dogru buluyor ama 500 yapinca kenarlari 200lerden falan baslayacak sekilde yaziyor.

Bu arada 3 for u icice kullanmak zorunlu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TeaTone

Kodun mesela c yi 4 e kadar artırıyor. Sonra for u bitirip b yi 2 yapıyor ancak c yi 4 ten devam ettirip 5 yapıyor. Sorunun kaynağı burdan başlıyor. Gerisini sen halledebilirsin sanırım.

Soyle islemesi gerekmiyor mu c 500e kadar cikiyor ciktiginda b 1 artttiliyor c bir 500 daha sayiyor bolebole b 500 e cikiyor bu sefer a 1 arttiriliyor her sey bastan tekrarlaniyor bole devam ederken , a 3 e geldi diyelim , c 500 500 sayarken bde 4 e geldi b 4e geldiginde c bastan saymaya basliyor 5 e geldiginde if ifadesi sayilari aliyor. Bu sekilde butun ucgenler aliniyor , sorun kucuk bir sayi verildiginde dogru buyuk sayi verildiginde sadece buyuk sayilarin bulunmasi mesela sinirlari 50 yabinca butun ucgenleri dogru buluyor ama 500 yapinca kenarlari 200lerden falan baslayacak sekilde yaziyor.

Bu arada 3 for u icice kullanmak zorunlu

Kod baya bir doğru açıkçası sebebini bende bilmiyorum mecbur EXE yi bekliycez .

#include <stdlib.h>
    #include <stdio.h>

int main()
    {
    int a,b,c,d,x,y;

for(a=1;a<=100;a++)
    {

for(b=1;b<=100;b++){

for(c=1;c<=100;c++){

if((c*c)==(b*b)+(a*a))
    printf("%d %d %d\n",c,b,a);

}

c=1; } b=1;
    }

}

Senin kodda 100 yapınca hesaplanmıyordu hepsi. Artık hesaplanıyor Ama 500 e çıkamadım.
    Edit: Bir kaç deneme sonucu int leri baya sallamıştım takılma oraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeaTone -- 12 Eylül 2012; 12:17:53 >

• Arkadaşlar yoğun olduğumdan dolayı cevap veremiyorum. En kısa zamanda cevap vermeye çalışacağım.
    İyi çalışmalar.
  • kod aslında çalışıyor fakat console ekranın satır sayısı dolduğundan önceki verileri gösteremiyor maalesef.
    #include <windows.h> 'ı ekle ve printf ile ekrana yazdığın satırın hemen altına Sleep(500); fonksiyonunu ekleyip test edebilirsin. Satır sayısı ile ilgili çözümüde kendin üretirsin artık.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1980125

kod aslında çalışıyor fakat console ekranın satır sayısı dolduğundan önceki verileri gösteremiyor maalesef.
    #include <windows.h> 'ı ekle ve printf ile ekrana yazdığın satırın hemen altına Sleep(500); fonksiyonunu ekleyip test edebilirsin. Satır sayısı ile ilgili çözümüde kendin üretirsin artık.
    Kolay gelsin.

Teşekkürler hocam , çok karşılaşıyordum bu sorunla
  • quote:

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {

while(1){
    bolucu=bolucu+2;
    sayac1++;
    sayac2++;

bolum=4/bolucu;
    if(sayac1%4==0)
    {bolum=bolum*-1;}

bolum1=bolum1+bolum;

toplam=bolum1+4;
    printf("%f\n",toplam);

}

system("PAUSE");
    return 0;
    }

Bunun nedenini bilen var mı ? .

• quote:

quote:

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {

while(1){
    bolucu=bolucu+2;
    sayac1++;
    sayac2++;

bolum=4/bolucu;
    if(sayac1%4==0)
    {bolum=bolum*-1;}

bolum1=bolum1+bolum;

toplam=bolum1+4;
    printf("%f\n",toplam);

}

system("PAUSE");
    return 0;
    }

Bunun nedenini bilen var mı ? .

bolum=4/bolucu; bu satırda bolum double cinsi ama eşitliğin sağ tarafı int cinsinde bölüm yapıyo. Bu yüzden bolum 0.bilmemkaç değeri yerine 0 değerini alıyo. Orayı "bolum=(double)4/bolucu;" yapınca çözülebilir sanırım ve ya benim gözümden kaçan bi yer var ya da program döngüden hiç çıkmıyo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mtntk -- 13 Eylül 2012; 14:35:24 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.