Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
4.176
Cevap
128
Favori
154.866
Tıklama
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    2145 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: altı ok

    quote:

    Orijinalden alıntı: Burlex

    quote:

    Orijinalden alıntı: altı ok

    kullanıcı iki sayı girecek.ilk sayının 5'e, ikinci sayının ise 3'e göre modu alınacak.çıkan sonuç toplanıp küpü alınacak.
    iki sayıyı giriyorum ama sonuc= çıkıyor.yani sonucu göstermiyor:

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>
    main()
    {
    int sayi1,sayi2,mod1,mod2,toplam,kup;
    printf("lutfen birinci sayiyi giriniz: ");
    scanf("%d",&sayi1);
    printf("lutfen ikinci sayiyi giriniz: ");
    scanf("%d",&sayi2);

    mod1=sayi1%5;
    mod2=sayi2%3;
    toplam=mod1+mod2;
    kup=toplam*toplam*toplam;
    printf("sonuc= ",&kup);
    getch();
    }


    printf("sonuc= ", kup);

    değişen bir şey olmadı.

    printf("sonuc= %d", kup);

    %d yi unutmusum
    _____________________________




  • Yarbay
    2486 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Burlex

    quote:

    Orijinalden alıntı: altı ok

    quote:

    Orijinalden alıntı: Burlex

    quote:

    Orijinalden alıntı: altı ok

    kullanıcı iki sayı girecek.ilk sayının 5'e, ikinci sayının ise 3'e göre modu alınacak.çıkan sonuç toplanıp küpü alınacak.
    iki sayıyı giriyorum ama sonuc= çıkıyor.yani sonucu göstermiyor:

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>
    main()
    {
    int sayi1,sayi2,mod1,mod2,toplam,kup;
    printf("lutfen birinci sayiyi giriniz: ");
    scanf("%d",&sayi1);
    printf("lutfen ikinci sayiyi giriniz: ");
    scanf("%d",&sayi2);

    mod1=sayi1%5;
    mod2=sayi2%3;
    toplam=mod1+mod2;
    kup=toplam*toplam*toplam;
    printf("sonuc= ",&kup);
    getch();
    }


    printf("sonuc= ", kup);

    değişen bir şey olmadı.

    printf("sonuc= %d", kup);

    %d yi unutmusum

    yazarken bende unutmuşum :) bir şey sormak istiyorum.& işaretini koyunca yada koymayınca sonuçlar farklı çıkıyor.tam olarak & operatörünün işlevi nedir?
    1.sayı:25
    2.sayı:32
    sonuç:8 (& olmayınca)

    1.sayı:25
    2.sayı:32
    sonuç:2293400 (& olunca)

    üst kısmında ki scanflerde ki sayi ve sayi2 nin yanındaki & işaretini silince de program hata veriyor.
    _____________________________




  • Yarbay
    2145 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: altı ok

    quote:

    Orijinalden alıntı: Burlex

    quote:

    Orijinalden alıntı: altı ok

    quote:

    Orijinalden alıntı: Burlex

    quote:

    Orijinalden alıntı: altı ok

    kullanıcı iki sayı girecek.ilk sayının 5'e, ikinci sayının ise 3'e göre modu alınacak.çıkan sonuç toplanıp küpü alınacak.
    iki sayıyı giriyorum ama sonuc= çıkıyor.yani sonucu göstermiyor:

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>
    main()
    {
    int sayi1,sayi2,mod1,mod2,toplam,kup;
    printf("lutfen birinci sayiyi giriniz: ");
    scanf("%d",&sayi1);
    printf("lutfen ikinci sayiyi giriniz: ");
    scanf("%d",&sayi2);

    mod1=sayi1%5;
    mod2=sayi2%3;
    toplam=mod1+mod2;
    kup=toplam*toplam*toplam;
    printf("sonuc= ",&kup);
    getch();
    }


    printf("sonuc= ", kup);

    değişen bir şey olmadı.

    printf("sonuc= %d", kup);

    %d yi unutmusum

    yazarken bende unutmuşum :) bir şey sormak istiyorum.& işaretini koyunca yada koymayınca sonuçlar farklı çıkıyor.tam olarak & operatörünün işlevi nedir?
    1.sayı:25
    2.sayı:32
    sonuç:8 (& olmayınca)

    1.sayı:25
    2.sayı:32
    sonuç:2293400 (& olunca)

    üst kısmında ki scanflerde ki sayi ve sayi2 nin yanındaki & işaretini silince de program hata veriyor.

    & koymazsan scanfde okuduğu değeri o adrese yazmıyor,
    int sayi1 = 0;
    gibi yaratırken bir değer vermediğinden, orada bulunan rastgele değer geliyor, sen de o değerle işlem yaptığından alakasız bir sayı çıkıyor.
    |
    |
    _____________________________




  • Çavuş
    89 Mesaj
    Mrb arkadaslar ,ben bu sene aksam okulunda yazilim dersleri gormeye basladim , ve ilk ogrendigimiz dil C . diger cogu diller c nin imla sinda esinlednigi icin c yi kesinlikle iyi ogrenmem gerek , ilerki haftalarda sorularim akar artik . Simdiden konuyu acan ve sorulara yanit veren arkadaslara tesekkurler saolun varolun .
    |
    |
    _____________________________
  • Onbaşı
    16 Mesaj
    Arkadaşlar dosyadan veri okuma ile ilgili bir sorum olacaktı...

    Dosyamda veriler numara isim ve soyisim şeklinde tutuluyor ama aralarında # işareti var.

    Örneğin;
    123#Ahmet#Can

    ben bunu okurken fscanf(dosya,"%d#%s#%s",&no,ad,soyad);

    şeklinde okuduğumda ekranda;

    123 Ahmet#Can

    oluyor... İsim ile sorad arasında ki işareti okurken nasıl yok sayabilirim...?
    _____________________________
  • Teğmen
    148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: MergenHan

    Arkadaşlar dosyadan veri okuma ile ilgili bir sorum olacaktı...

    Dosyamda veriler numara isim ve soyisim şeklinde tutuluyor ama aralarında # işareti var.

    Örneğin;
    123#Ahmet#Can

    ben bunu okurken fscanf(dosya,"%d#%s#%s",&no,ad,soyad);

    şeklinde okuduğumda ekranda;

    123 Ahmet#Can

    oluyor... İsim ile sorad arasında ki işareti okurken nasıl yok sayabilirim...?



    Pointer kullanmayı biliyorsan integerdan sonraki kısmı tek bir string olarak alıp pointer ile ilerleyerek iki farklı string(char arrayi) olarak yazdırabilirsin, # karakterine geldiğinde \0 koyup diğerine geçecek şekilde.
    _____________________________
  • Onbaşı
    16 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: 1905_Emre

    quote:

    Orijinalden alıntı: MergenHan

    Arkadaşlar dosyadan veri okuma ile ilgili bir sorum olacaktı...

    Dosyamda veriler numara isim ve soyisim şeklinde tutuluyor ama aralarında # işareti var.

    Örneğin;
    123#Ahmet#Can

    ben bunu okurken fscanf(dosya,"%d#%s#%s",&no,ad,soyad);

    şeklinde okuduğumda ekranda;

    123 Ahmet#Can

    oluyor... İsim ile sorad arasında ki işareti okurken nasıl yok sayabilirim...?



    Pointer kullanmayı biliyorsan integerdan sonraki kısmı tek bir string olarak alıp pointer ile ilerleyerek iki farklı string(char arrayi) olarak yazdırabilirsin, # karakterine geldiğinde \0 koyup diğerine geçecek şekilde.

    pointer kullanmayı biliyorum ama senin anlattığını anlamadım! # işaretini kontrol ile mi yok edeyim?
    _____________________________




  • Teğmen
    148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: MergenHan

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1905_Emre

    quote:

    Orijinalden alıntı: MergenHan

    Arkadaşlar dosyadan veri okuma ile ilgili bir sorum olacaktı...

    Dosyamda veriler numara isim ve soyisim şeklinde tutuluyor ama aralarında # işareti var.

    Örneğin;
    123#Ahmet#Can

    ben bunu okurken fscanf(dosya,"%d#%s#%s",&no,ad,soyad);

    şeklinde okuduğumda ekranda;

    123 Ahmet#Can

    oluyor... İsim ile sorad arasında ki işareti okurken nasıl yok sayabilirim...?



    Pointer kullanmayı biliyorsan integerdan sonraki kısmı tek bir string olarak alıp pointer ile ilerleyerek iki farklı string(char arrayi) olarak yazdırabilirsin, # karakterine geldiğinde \0 koyup diğerine geçecek şekilde.

    pointer kullanmayı biliyorum ama senin anlattığını anlamadım! # işaretini kontrol ile mi yok edeyim?

    if (*ptr=='#'){
    string[counter]='\0';
    break;
    }

    ilk stringi "for" ile yazdırırken bu şekilde bitirip ikinci "for"da bir sonraki karakterden devam edebilirsin.

    ya da while(*ptr!='#') ile ilerleyip ilk whiledan sonra yine string[counter]='\0'; yapıp diğer while'a geçebilirsin. Ama bence ilki daha iyi olur. Hala sorun varsa tam kodu yazabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetineremre -- 2 Ekim 2014; 22:02:05 >
    _____________________________




  • Onbaşı
    16 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: 1905_Emre

    quote:

    Orijinalden alıntı: MergenHan

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1905_Emre

    quote:

    Orijinalden alıntı: MergenHan

    Arkadaşlar dosyadan veri okuma ile ilgili bir sorum olacaktı...

    Dosyamda veriler numara isim ve soyisim şeklinde tutuluyor ama aralarında # işareti var.

    Örneğin;
    123#Ahmet#Can

    ben bunu okurken fscanf(dosya,"%d#%s#%s",&no,ad,soyad);

    şeklinde okuduğumda ekranda;

    123 Ahmet#Can

    oluyor... İsim ile sorad arasında ki işareti okurken nasıl yok sayabilirim...?



    Pointer kullanmayı biliyorsan integerdan sonraki kısmı tek bir string olarak alıp pointer ile ilerleyerek iki farklı string(char arrayi) olarak yazdırabilirsin, # karakterine geldiğinde \0 koyup diğerine geçecek şekilde.

    pointer kullanmayı biliyorum ama senin anlattığını anlamadım! # işaretini kontrol ile mi yok edeyim?

    if (*ptr=='#'){
    string[counter]='\0';
    break;
    }

    ilk stringi "for" ile yazdırırken bu şekilde bitirip ikinci "for"da bir sonraki karakterden devam edebilirsin.

    ya da while(*ptr!='#') ile ilerleyip ilk whiledan sonra yine string[counter]='\0'; yapıp diğer while'a geçebilirsin. Ama bence ilki daha iyi olur. Hala sorun varsa tam kodu yazabilirim

    eyvallah hocam..sağolasın..
    _____________________________




  • Teğmen
    148 Mesaj

    Rica ederim. Kolay gelsin.
    |
    |
    MergenHan kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Er
    2 Mesaj
    ben direk probleme geçim ...
    c++ a belkide buraya yazan kişilerin %99,99 (kalanlarda yardım edenler olsa gerek) gibi yeni başladım...
    Küçük bir program kodluyorum
    amaç şu ; öğrenci sayısı verilecek ... öğrenci notları verilecek ...
    sınıf ortalaması hesaplanacak .... standart sapma hesaplanacak ...

    sınıf ortalaması hesaplama kısmını çözdüm ama standart sapma hesaplamakta sıkıntı yaşıyorum...
    ...
    direk yazdığım kodu gösterim ....
    _______________________________________________________________________________________________________
    #include <conio.h>
    #include <stdio.h>
    #include <iostream>
    #include <math.h>
    #include <cstdlib>
    using std::cout;
    using std::cin;

    int main () {
    int i=1;
    float e;
    float g;
    float t;
    float r;
    float k;
    float l;
    float a;
    float b;
    float standarttoplami;
    int ogrenci_sayisi;
    float notlar;
    float ortalama;
    float not_toplam;
    float standart_sapma;

    printf ("ogrenci sayisini giriniz=");
    scanf ("%d",&ogrenci_sayisi);
    if (ogrenci_sayisi<1) {
    printf ("ogrencisi sayisi birden kucuk olamaz");
    getch () ;
    return 0;
    }


    while (i<=ogrenci_sayisi) {
    printf ("%d. ogrenci notunu giriniz=",i );
    scanf ("%f", ¬lar) ;
    printf ("\n");
    not_toplam+=notlar;
    i++;
    }
    ortalama=not_toplam/ogrenci_sayisi;
    printf ("%d ogrenci bulunan sinifin ortalamasi %.2lf 'dir'", ogrenci_sayisi,ortalama);

    printf ("\n\n\n\n");


    while (i<=ogrenci_sayisi) {

    if (notlar>=ortalama) {
    e=notlar-ortalama;
    t=e*e;
    k+=t;


    }

    if (notlar<ortalama) {
    g=ortalama-notlar;
    r=g*g;
    l+=r;


    }

    i++;

    }

    standarttoplami=l+k;
    a=ogrenci_sayisi-1;
    b=standarttoplami/a;
    standart_sapma=sqrt(b);

    printf ("bu verilerin standart sapmasi sudur=");
    cout<<standart_sapma;
    getch ();
    return 0;


    }




    kod bu .....

    burda ... şu kısımdan sonra ...

    while (i<=ogrenci_sayisi) {

    if (notlar>=ortalama) {
    e=notlar-ortalama;
    t=e*e;
    k+=t;


    dan sonra ... aslında demek istediğim şuydu ... işte i.notu al ... ortalamdan büyükse notdan ortalamayı çıkar .. falan filan
    ama işte sıkıntı şurda ... ben nasıl i '' NİNCİ'' kod diyebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakdowen -- 3 Ekim 2014; 11:33:18 >
    _____________________________




  • Teğmen
    148 Mesaj

    Notları bir arraye al, daha sonra o arrayin elemanlarını toplayarak vs. git, daha düzenli bir program olur, daha da kolay olur.
    |
    |
    shakdowen kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Er
    2 Mesaj

    array nasıl yapılır bilmiyorudum ... baktım ama kod yazarken kendim bir martiks yapmayı biliyorum ... fakat program kullanıcısının nasıl matriks oluşturmasını nasıl sağlarım?

    kısa bir örnek verebilir misin
    |
    |
    1905_Emre kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Teğmen
    148 Mesaj

    float dizi[notsayisi] = {0};

    Burada not sayısını maksimum değer olarak girebilirsin. Başta tüm değerler sıfır olur. daha sonrasında dizi[0], dizi[1], dizi[2] diye elemanları değiştirirsin, kullanıcıdan da kaç tane olduğunu kullanıcıdan aldığına göre, bu sayı kadar bir döngüyle halledebilirsin.
    |
    |
    shakdowen kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    628 Mesaj
    Arkadaşlar merhaba
    Sorum şöyle,veritabanında ki eleman sayısı kadar buton oluşturuyorum, daha sonra oluşturduğum butonlara tıkladığım zaman form ataması yapıyorum yani 7 elemanım varsa ekranda ki oluşmuş 7 butondan herhangi bir butona bastığımda o buton için bir form daha açılıyor ancak o oluşturduğum forma buton label tarzı elemanları nasıl ekleyeceğimi bir türlü bulamadım.
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    388 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Cyborg

    Arkadaşlar merhaba
    Sorum şöyle,veritabanında ki eleman sayısı kadar buton oluşturuyorum, daha sonra oluşturduğum butonlara tıkladığım zaman form ataması yapıyorum yani 7 elemanım varsa ekranda ki oluşmuş 7 butondan herhangi bir butona bastığımda o buton için bir form daha açılıyor ancak o oluşturduğum forma buton label tarzı elemanları nasıl ekleyeceğimi bir türlü bulamadım.

    mesela label ekleyeceksin:

    label1.Text = "denemelerimizinizin";
    YeniEklenenForm.AddControls(label1);



    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    512 Mesaj
                   string url; 
    Console.WriteLine("html kodları girilcek siteyi giriniz(başa http:// eklemeyi unutmayınız) :");
    url = Console.ReadLine();
    WebRequest req = HttpWebRequest.Create(url);
    WebResponse res;
    try
    {
    res = req.GetResponse();

    StreamReader data = new StreamReader(res.GetResponseStream(), System.Text.Encoding.GetEncoding("windows-1254"));
    string icerik = data.ReadToEnd();

    int start = icerik.IndexOf("<h1>") + 4;
    int end = icerik.IndexOf("</h1>");
    string h1 = icerik.Substring(start, end - start);
    Console.Write(h1);
    Console.ReadKey();
    }
    catch
    {
    Console.WriteLine("Sayfa Okunamadı");
    Console.ReadKey();
    }


    Sitenin html kodlarını b şekilde çektinde sonra tagleri nasıl saydırabilirim arkadaşlar.

    html:1
    head:1
    meta:20
    link:5 gibi yardım lazım :/
    edit: ayrıca html cekme kodunuda pek anladığım söylenemez internetten bakarak yaptım bazı bölümleri anlayamadım biraz özet geçebilirseniz öğrenmekte istiyorum hepsinin açıklamasınıda internette bulamadım şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t9r -- 4 Ekim 2014; 16:03:57 >
    |
    |
    _____________________________




  • Er
    12 Mesaj
    Arkadaşlar merhaba benimde bir sorum var . Yardımcı olursanız sevinirim.

    ((k*p)+(r*t)+7)/z

    k=2
    p=3
    r=7
    t=2.2
    z=1.4

    bu işlemi hesaplayan C++ programına ihtiyacım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smithiseek -- 5 Ekim 2014; 21:19:26 >
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    388 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: smithiseek

    Arkadaşlar merhaba benimde bir sorum var . Yardımcı olursanız sevinirim.

    ((k*p)+(r*t)+7)/z

    k=2
    p=3
    r=7
    t=2.2
    z=1.4

    bu işlemi hesaplayan C++ programına ihtiyacım var.

    zaten yazmışsın hesaplayan formülü buna sadece bir iki eklenti ekleyeceksin okadar. Bukadarda bilmemezlik olmaz biraz gayret çaba gösterin



    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    _____________________________
  • Er
    12 Mesaj
    İlk sorum hala geçerli yapamadım malesef. Birde kenar uzunluğu girilen karenin alan ve çevresini hesaplayan program yapmayı denedim . Çalışıyor fakat ben tek uzunluk girilince alan ve çevre ikisinide hesaplamasını istiyorum bunun için kodda ne gibi bir değişiklik yapmam gerek acaba ?Şuanki program da ilk uzunluk girilince alanı hesaplıyor bir uzunluk daha girince çevreyi hesaplıyor.

    #include<stdio.h>
    #include<stdlib.h>
    int main( void )
    {
    float kenar,alan,cevre;
    printf(" Bir kenar uzunlugu giriniz = ");
    scanf("%f",&kenar);
    alan= ( kenar * kenar );
    printf("Karenin alani = %f'dir",alan);
    cevre = (kenar*4);
    scanf("%f",&kenar);
    printf ("karenin cevresi = %f dir",cevre);
    return 0;


    }
    _____________________________
Reklamlar
Bey Azura
Mobilya Takımları
bankalar.org
192.168.1.1
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,438
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.