Şimdi Ara

c# asp.net ile proje hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilg muhendisligi ogrencisiyim. arkadaşlarımızla proje hazırlamamız lazım. düşündüğümüz proje kendi çapında stok kontrol programı.
    yanlız aklımıza takılan birşey var. projeyi hazırlarken 2 tane arayüz olması lazım.

birinci arayüz olarak stok yönetim paneli olacak.(ürün ekle çıkar vs..) bunu pc üzerinden visual studio 2008 c# ile yazılmış bir programla sağlamayı düşünüyoruz.

ikinci arayüz olarak bayi paneli olacak.bunu visual studio 2008 c# asp.net ile internet sayfası üzerinden hazırlamayı düşünüyoruz.

sizlere sorum şu: bu proje için arayüzleri nasıl birbirleri ile etkileşimli hale getirebiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: omar1907

arkadaşlar merhaba

bilg muhendisligi ogrencisiyim. arkadaşlarımızla proje hazırlamamız lazım. düşündüğümüz proje kendi çapında stok kontrol programı.
    yanlız aklımıza takılan birşey var. projeyi hazırlarken 2 tane arayüz olması lazım.

birinci arayüz olarak stok yönetim paneli olacak.(ürün ekle çıkar vs..) bunu pc üzerinden visual studio 2008 c# ile yazılmış bir programla sağlamayı düşünüyoruz.

ikinci arayüz olarak bayi paneli olacak.bunu visual studio 2008 c# asp.net ile internet sayfası üzerinden hazırlamayı düşünüyoruz.

sizlere sorum şu: bu proje için arayüzleri nasıl birbirleri ile etkileşimli hale getirebiliriz?

bll (business logic layer) i web servislerine oturtursanız, hem fazladan kodlama yapmamış olursunuz hem de katmanlı mimariye uyarsınız. hatta web servislerini de doğru düzgün tasarlarsanız oo ya da uygun bir ürün çıkarırsınız.

• Ortak database ve web servisleri ile işler yarı yarıya hafifler.
  • çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginize.. peki bu konuda yardımcı olabilecek bir kaynak varmı bildiğiniz?
  • presentation layer i windows form application olarak düşünme aynı zamanda asp.net formları içinde kullanabileceğin bindable user control ler olarak düşün: buradan

bu durumda presentation layer i yeniden düzenleyerek her iki platformda da kullanabileceğim bir solution üretebilirsin.
  • arkadaşları web servis demiş ama bu servis bu tur uygulamalar için yapılmamıştır.

Web servis siteler arası urunlerı gostermek satmak ve bazı bılgılerı paylasmak ıcın yapılmıstır.

Sizin kullanışlı ve basitçe çözmeniz lazım ve kullanışlıda.. Sql veri tabanı oluşturun. Exe programı ile urun ekleyıp cıkartın daha sonra site üzerinden sql serverdakı verı tabanını kullanın.

Ağda kullanıyorsanız sql server baglantı cumlesını ona gore ayarlayın, aynı pc ise zaten aynı baglantı cumlesı ıle cozeceksınız...
  • quote:

arkadaşlar merhaba

Hangi üniversite acaba? Visual studio 2008 c# asp.net le uğraştığınıza şaşırdığım için soruyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgasonmez87

arkadaşları web servis demiş ama bu servis bu tur uygulamalar için yapılmamıştır.
    Web servis siteler arası urunlerı gostermek satmak ve bazı bılgılerı paylasmak ıcın yapılmıstır.

:). bu kadar olabilir. bu yargı söyleyebileceğim herhangi bir şey bırakmamış.

quote:

Orijinalden alıntı: tolgasonmez87

Sizin kullanışlı ve basitçe çözmeniz lazım ve kullanışlıda.. Sql veri tabanı oluşturun. Exe programı ile urun ekleyıp cıkartın daha sonra site üzerinden sql serverdakı verı tabanını kullanın.

Ağda kullanıyorsanız sql server baglantı cumlesını ona gore ayarlayın, aynı pc ise zaten aynı baglantı cumlesı ıle cozeceksınız...

böyle bir çözümde bll i defalarca yazmış olursunuz.
    sql içerisinde sp ve view kullansanız bile crud cümleleri ile karmaşık bir iş akışını modelleyemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hopelephant

quote:

arkadaşlar merhaba

Hangi üniversite acaba? Visual studio 2008 c# asp.net le uğraştığınıza şaşırdığım için soruyorum.

doğuş üniversitesi. neden şaşırdınız ?

• Üniversitelerde pek kullanılmaz bunlar o yüzden şaşırmıştır. Çoğunlukla C üstüne C++ yada Java olayına girilir. İşletim sistemleride Linux olur. Hatta Java'da mümkünse eclipse'le vs değil notepad'le yazılır, belli bir sınıftan sonrada "hangi dili kullanırsan kullan seçimini sen yap" yönüne doğru kayar ufaktan.Benim okulumda öyleydi en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erethan

Üniversitelerde pek kullanılmaz bunlar o yüzden şaşırmıştır. Çoğunlukla C üstüne C++ yada Java olayına girilir. İşletim sistemleride Linux olur. Hatta Java'da mümkünse eclipse'le vs değil notepad'le yazılır, belli bir sınıftan sonrada "hangi dili kullanırsan kullan seçimini sen yap" yönüne doğru kayar ufaktan.Benim okulumda öyleydi en azından.

Teşekkürler, benim açıklamama gerek kalmamış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.