Şimdi Ara

C++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    C++ başlamak istiyorum hangi programı önerirsiniz?

• Merhaba ,

Visual stuido kullanabilirisn. C++ projesi açarak. Kolay gelsin. Kaynak olarak ingilizce yayınları incele.
  • VS biraz ağır gelir diye düşünüyorsun Dev C++ de kullanabilirsin.
  • Yorumlarınızın için teşekkürler arkadaşlar.
  • Benzer soru C++ nın tasarımcısı Bjarne Stroustrup a da soruluyormuş ancak Stroustrup ticari alanda taraf tutmak gibi olcağından yanıtlamıomuş. Onun yerine C++ derleyicileri veya IDE'leri ücretli/ücretsiz olmasına göre listeleyip sayfasında yayınlamış:
    www.stroustrup.com/compilers.html

ki bence gayet yerinde bir liste cunku tercih cok ceşitli faktörlerden etkilenir.

C++ değil de Perl için aynı soru benim için de gündeme gelmişti:

Windows Laptop'umda Perl betikler kullanmam gerekiyordu; onun için hangi derleyici?

En iyi bildiğim ActiveState firmasının Perl paketiydi; gittim son sürümü indirdim sorunsuzca kurdum ancak betik çalışmadı! Sonradan öğrendim, Windows ta Perl derleyiciler cok uyumlu az uyumlu öylesine uyumlu gibi çeşitleri oluyormuş! Başka Perl derleyiciler buldum Dwimper Perl, Strawberry Perl gibi yok onlarda da hata veriyor! Betiğim hatalı olamaz cunku Perl'i benden cok iyi bilen bir yerden indirdim, Laptopuma uydurmak için betik değiştirmem biraz saçma olacağı gibi ne kadar zaman harcayacağım da belli değildi. Sonra Cygwin Perl'i denedim. O da olmadı ve en son SourceForge.com'da i686-msys-thread-multi-64int adında Perl derleyici buldum ve o çalıştı.

Yani en doğru seçimi bazen sen değil, kullandığın sistem seçiyor .)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.