Şimdi Ara

BYD SEAL U DM-İ 15 Nisan 2024 satışta (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
69
Favori
127.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • guguk kullanıcısına yanıt

    sehiricinde, sakin bir kullanimla saf elektrik modunda 17–19kw/100km tuketiyorum. sizin icin 400-450km gibi bir menzil yapar.


    asil sorun sehirdisinda. saf ev modunda benim arac 120-130kmh suratlerde 26-28kw/100km gibi tuketiyor. bu sizin icin pratikte 300-350km gibi bir menzil yapar.


    EV modelin surtunme katsayisi 0.32, agirligi 2150kg.


    benim aracin 0.34, 1950kg da agirlik.


    ben de cok EV mi alsam acaba diye takilmistim. iki sebepten hybrid sectim; bir hizli teslimat, iki tek yakit alternatifine bagli kalmak istemedim.


    60k TL fark var iki arac arasinda. sizin sartlarinizda bence iki senaryo da olur. ama ben bugun yine dmi secerdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler

  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bilmiyorum demistiniz daha once…

    Fakat birebir deneyip tuketim takibi talep etmistim..

    Evet elektrik urettirmissiniz ama o bataryanin %20 oldugu halden itibaren baslayip hic benzin almadan atiyorum bir 250km sehir icinde kullaninca (soc bu surece baslandiktan sonra %50 ya ayarlanabilir) tam olarak kac litre tukettigini merak ediyorum…

    Mesela boyle bir senaryoda sehir icin 6.5 litre tuketse, benzer senaryoda bir 1.5 tsi vag araci 7.5 litre tuketiyorken bunu yapsa benim icin bu arac tamamdir… Cunku bu bana sunu gosterecek: 2 tonluk bir arac da olsa 1.5-1.6 ton bir 1.5 tsi vag aractan sehir icinde her turlu senaryoda daha az yakiyor (elektrik doldurulmasa dahi) oldugunu gosterecek..

    Evet sehirlerarasi olaylar farkli olur ama sehir ici kullanimdaki tuketim durumu her turlu senaryoya yatkin mi onu irdeliyorum… Sehirlerarasi yola cikmadan evvel ayarlamayi yapip sarji tabi ki doldurururuz ama sehir ici olaylar her zaman oyle gelismeyebilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Peki hocam ahaliye açıklamayip bana ozelden yazin eger bu minvalde bir tecrubeniz olursa

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Evet bu mesajinizi okumustum, sehir ici belki daha da az yakabilir dur-kalk sirasinda yapacagi geri kazanimlardan ve daha dusuk suratin yaratacagi daha dusuk tuketimlerden.

    Ben de sizin gibi mesajlari sirayla okuyorken cevapliyorjm, mesaj kirliligi olustuysa affola

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Evet ben de bu olayi merak edenlerdenim.. Cunku biliyorum eve sarj kurma imkanim olmayacak, disarda da sarja her gun gidemeyecegim.. Belki haftada 1, 2 haftada 1 giderim o da 1 gunluk yolumun sarjina anca yeter, bu senaryoda 6-6.5 ya da hadi diyelim 7-7.5 litrelerle mi basbasa kalacagim yoksa 10-11 litrelerle mi basbasa kalacagim onu merak etmekteyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dolubataryayoutube
    ÇİN'DEN BYD Sipariş Edip 7.000 KM Yolculukla Türkiye'ye Getirdi!
    https://www.youtube.com/watch?si=T2fDw3YzJ9S6r_cY&v=ZhafBOcJ6gs&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Biz bunu yapsak son gömlek eve zor döneriz. Kimlere ne kadar yedirmiş adam 1 araba parası daha girmiştir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    bu zamana kadarki tecrubeme dayanarak soyleyebilirim ancak ki sehiricinde bence daha az yakit tuketirsiniz.


    bunu benzinli bir arac olarak dusunmeyin. hele ki sehiricinde sakin suruste benzinli motorun tek gorevi bataryayi doldurmak olacaktir.


    yapacaginiz rejenerasyonla birlikte sehirici 4-5lt/100km arasi bir yakit tuketiminiz olur SOC’yi 40-50’de sabit tutarak.


    sehirdisi da bu rakam 6.0-6.5lt/100km civari olacaktir


    sehiricinde 18-20 kw/100km ile geziyorum.


    sehirdisinda 120-140kmh 25-28kw/100km arasi.

    hesap buradan geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz gibi olur ise bence gercekten muazzam bir durum

    Cok tesekkurler hocam yorumlar icin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    benim tecrubem boyle  


    edit: yine de biraz daha vakit verin. biraz daha farkli senaryolarda deneyeyim. denk gelince yine yazarim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 8 Aralık 2024; 23:14:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    ahaliden saklayacagim bisey yok hocam.

    nuriscigimin iddia ettigi gibi arabayi ovmek zorunda olmakla ilgili bir kaygim yok 😅


    ben kullaniciyim. begendigim, somut veriyle olcebildigim seyi paylasiyorum. olumlu intibam varsa hayatimdaki orneklerle birlikte paylasiyorum.


    begenmedigim seyi temkinli olarak yaziyorum. bakin mesela menuler karisik diyordum. her biniste bunla mi ugrasacagiz diyordum, meger kolayi varmis. ingiltere sayfasinda gordum ekrani yukardan asagi cekiyorsun, android menusu geliyor, oradan shortcut ayarliyorsun. iki uc tikla istedigin surus destek sistemini kapatiyorsun.


    veya iste simdi mesela bakiyorum, 18.3 kw batarya bana kucuk. 26.4kw olani alabilseydim keske. ama bu gavurun tabiriyle nitpicking. 26.4kw olani alsam bu sefer diyecegim ki keske 4x4 olsaydi bu arac 😅 insanoglu ac gozlu.


    ayrica gelip gelmeyecegi, gelirse ne zaman ve kac paradan gelecegi belli olmayan konfigurasyondaki bir arabaya hallenip; gercekten verdigi saadete gore yok parasina aldigim bir arabaya da diski atamam simdi. cunku subjektif olarak bana uymuyo sadece. evim ile isyerim arasi 40 km olsaydi hic sorun yoktu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin orda çok trafik oluyor mu bilmiyorum ama frene bastığında veyahutta ayağını gazdan çektiğini şarj etme gücünü nasıl buluyorsunuz? Bende corolla cross var adamlar bu olayı yalayıp yutmuşlar. Siz byd için nasıl hissediyorsunuz? Başarılı mı sizce?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Maviyıldızınoğlu kullanıcısına yanıt

    benim kullandigim tesla veya taycan gibi kuvvetli degil. arac tek pedal kullanilmiyor. bu da sikayetlerimden biri


    onun haricinde aracin tam rejenerasyon prosedurunu bilmiyorum. iki ayari var standart ve yuksek fren rejenerasyonu. ama yuksek secildiginde bile ayaginizi cektiginizde tam ve guclu bir yavaslama yok.


    burada olay nasil, frene bastiginda bir noktaya kadar salt rejenerasyon sonra balatalar mi devreye giriyor bunun prensibini tam bilmiyorum.


    ama bu gece nobetten eve gelirken soyle bisey oldu, %100 sarjla ciktim, 130kms ile 32km yol geldim. saf EV ile ortalama tuketimim 30kw/100km idi. hava 8 derece, eh hadi bataryanin isinmasi optimum calisma isisina gelmesi vs normal diyelim.


    sonra kendimi 3 km’lik bir yokustan biraktim, ve bundan sonraki surus eve kadar 90-100 kms arasi oldu ve 20km kadar surdu. burada bol bol coasting, isik, fren ve stabil surus vardi.


    eve geldigimde ortalama 19.2 kw oldu. yani

    simdi elifi elifine hesaplayamayacagim ama yokusun da etkisiyle son 20km’de 7-8kw/100km ortalama yapmis olmam lazim ki 19’lu bir deger ciksin.


    kisacasi; teyide muhtac bir intiba olarak soyluyorum, rejenerasyon kuvvetli gibi hissettirmese de bir sekilde cok verimli bir sistem uygulamislar gibi gorunuyor. zaten oyle olmasa sehiricinde sarjsiz gittiginde bu kadar az yakit da tuketmezdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    İşte benim corolla cross gibi anladığım kadarıyla. Düzgün bir hızlanma ve düzgün bir yavaşlama ile daha verimli olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt

    BYD uygulaması aktif olmadı mı?

    APP Store dan falan indiriliyor bildiğim kadarıyla

    Ben indirdim şimdiden. Aracı alınca tanıtırım artık

    Sadece bir QR kod istiyormuş ( Ama o nerede bilmiyorum kimse de bulamıyormuş sanırım )

  • apuskal A kullanıcısına yanıt

    evet o qr kod yok hicbir yerde 😅


    aktiflesmedi daha. yazilim versiyonu 24.07 ve 1.0.0 TR’de


    avrupada su an 25.00 ve 1.2.0 kullaniliyor galiba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.donanimhaber.com/iste-byd-nin-kompakt-sedan-modeli-seal-05-dm-i--185144


    İşte BYD'nin kompakt sedan modeli: Seal 05 DM-i


    Tıpkı ülkemizde satılan Seal U DM-i gibi şarj edilebilir hibrit sisteme sahip olan model, 2025'in ilk çeyreğinde Çin'de satışa sunulacak. Yeni model, daha önce satılan Destroyer 05'in yerine gelecek.


    09 Aralık 2024, 20:09 (Güncellendi, 1 sa.)

    Tam Boyutta Gör


    BYD'nin yeni sedan modeli Seal 05 DM-i, Çin'in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın internet sitesinde ortaya çıktı. Söz konusu model, adındaki DM-i takısından da anlaşılabileceği üzere PHEV yani şarj edilebilir hibrit sisteme sahip.

    Yeni BYD Seal 05 DM-i; 4780 mm uzunluğa, 1837 mm genişliğe, 1515 mm yüksekliğe ve 2718 mm aks mesafesine sahip. Bu kapsamda, aralık ayında ülkemizde de satışa sunulan Seal'dan 20 mm daha kısa olduğunu söylemek mümkün.


    Bakanlığın sayfasında üç farklı versiyon dikkat çekiyor. Bunlardan ilki 1480 kg, diğer ikisi de 1580 kg kuru ağırlığa sahip. Tüm versiyonlarda 16 veya 17 inçlik jant seçenekleri mevcut.


    Tam Boyutta Gör


    Seal 05 DM-i, markanın beşinci nesil şarj edilebilir hibrit sisteminin kullanıldığı en küçük modellerden bir tanesi. Bu sistem, 100 beygir güç üreten 1.5 litre atmosferik motordan güç alıyor. Bu motora destek olmak için de 120 kW'lık elektrik motoru kullanılıyor.

    Tesla'nın ucuz elektrikli otomobilinden yeni bilgiler geldi

    4 sa. önce eklendi


    Otomobilde BYD'nin lityum demir fosfat bataryası kullanılacak fakat kapasitesi ve saf elektrikli sürüş menzili henüz belli değil.


    Ağırlık tarafındaki farka bakarak iki farklı batarya seçeneğinin bulunacağını tahmin edebiliriz.

    BYD Seal 05 DM-i'nin 2025'in ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Ülkemize getirilmesi halinde Seal U DM-i gibi %30 ÖTV dilimine girecektir. Konuyla ilgili detaylar geldikçe siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.


    BYD Seal 05 DM-i Görselleri



    carnewschina.com
    BYD Seal 05 DM-i is a PHEV sedan to replace the Destroyer 05
    https://carnewschina.com/2024/12/09/byd-seal-05-dm-i-is-a-phev-sedan-to-replace-the-destroyer-05




  • BYD seal u teslim alan arkadaşlar, ses sistemi konusunda yorumlarınız nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @CemUsUs

    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanın.

    Birkaç arkadaş ve 2 kuzen sizin yazdıklarınız ile fikir sahibi olmuşlar. Ben bazen buranın linkini yolluyordum. Sıkı takipçilerin, fanların oluşmuş. Yazdıklarınızın çok anlaşılır ve samimi olduğunu söylediler.

    Bende buranın linkini paylaşmakla iyi yapmışım dedim kendimede afferin verdim.


    Teşekkürler

  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.