Şimdi Ara

BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.287
Cevap
81
Favori
163.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende baya bir araştırma gerçekleştirdim. Özellikle tamamına kredi imkanı olması bir avantaj. Çok fazla şehirlerarası yol yapmıyorum. Fakat gezmeyi seviyorum. Menzil konusu kafamı karıştırıyor. Tatil veya bayram zamanlarında yolculuğa hiç çıkmadım. Hep o tarihlerin dışında zamanlarda yolculuk yapıyorum. Kahve molası bolca veren bolca dinlenme tesislerinde duraklayan biriyim. Sizce bu araç bana işkence olur mu? Bu arada rifter ile radar olmadığı sürece 140-150 bandında gidiyorum. Normal sürüşte adaptifte 120-130 bandında. Hızlı şarj istasyonlarında şarj etmek bizi yorar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VethekBK V kullanıcısına yanıt

bu araçla da 140-150 bandında gidersiniz ama batarya çabuk boşalır. ortalama 100-110 civarında giderseniz, sık da mola verdiğinizi düşünürsek sizi hiç yoracağını düşünmüyorum.

geçen gün 100 ortalama ile ankaradan antalyaya geldim. klima açık ama tek kişi. ankaradan %30 gibi falandı çıktım, sivrihisar da enyakıtta fulledim. sonra sandıklının ankara yönündeki shellde bulunan ekyakıta girdim, orada da fulledim. zaten yolda çok eds var, basamıyorsunuz da.

antalyaya da %40la falan girdim.

• kocaballi kullanıcısına yanıt

Arabayı bugün test ettim. Konforuna bayıldım. Mercedes c200 bmw 320 ve rifter var. kullandığım araçlar arasında. Şöyle söyliyim konforu aerodinamiği yalıtımı hepsine bin basar. Rifterı takasla verip aracı alacağım inşallah. Bagaj küçük. Hele rifterdan sonra baya küçük. Tahmini gideceğim yerlere baktım. 2-3 mola ile rahatça aksiyon alabileceğim yerler ki zaten o molaları veriyoruz. Yalnız bayide araç kalmadı. Ben almak için gittim. Birisi 5-6 tane aldı çıktı gitti. 1 ay gibi bir süre verdiler. Bakalım ne olacak. Yüzde 40 gümrük indirim olayıda bence yanıltıcı. İleride ne olur ne biter bilemem ama araç şahane. Seul e de baktım. Ama bana hitap etmedi.

• Bu araçları istasyonlarda doldurma veya ödeme şekli nasıl oluyor peki. Bazılarında üyelik sistemi falan var. Avantaj dezavantaj durumu nasıldır

tüm şarj firmalarının aplikasyonları var.

voltla adlı apk yı telefonunuza kurarsanız o yol boyunca olan istasyonalrı ve fiyatlandırmayı gösteriyor.

benzer şekilde epdk nın şarj aplikasyonu var o tüm istasyonları gösteriyor. Çünki istasyonlar lisan almak zorunda.

Trugo-zes-enyakıt-astor gibi büyük firmalarınkini kursanız yeterli gelecektir. üşenmem derseniz hepsini kurun :)))

Ortalama 100km ile gitmek okadar sıkıcı ki. Sabretmek cok zor.. Kendimi sürekli sağ seritte ağır ağır giden kamyon şoförleri gibi hissediyorum :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kamboc K kullanıcısına yanıt

Benim kafamı en çok kurcalayanda bu aslında. Fakat en son seyahatimde 5000 km toplam uzun yol yaptım. Bunun çoğunu 120-130 birçok yerdr dr 80 hız kısıtlaması olan yerlerde geçti. Bir tek kuzey marmara gibi yollarda 150 - 160 bantlarına çıktım. Onlarda da çok uzun süreler değil. Sağlıklı bir sürüş için yüksek hızlar iyi değil ama alışılmış olan bir durumda var. Genel anlamda özgürlüğü seven milletiz ve belli takım alışkanlıklarımız ve sabırsızlıklarımız var. Yakıt azaldığında doldurmak en fazla 5 dk sürüyor. Bence bizi asıl etkileyen noktalar süreler. Bu tarz araç alımlarında da alışkanlıklara bakmak lazım. Mesela ben sürekli mola bermeyi seven biriyim. Aracı aldığımda bundan sonra molalarda şarj istasyonlarında sürekli şarja takıcam. Önceden yakıt alırken çeyreğin altına düşmeye bakardım. Bunda kaç olursa olsun şarja takmak en mantıklısı. Böylece sürekli bir kazanım durumu var. Bu da sizi mesafe anlamında rahatlatır. Bizdeki temel alışkanlık yakıtı en düşüğe gelene kadar genelde doldurmamak olduğundan bence sorun yaşsnıyor psikolojik olarak. Yoksa her durduğun yerde tak şarjs yap işini yüzde 10 bile dolum gerçekleşse kardır. Bu da sürat yapmanıza bir mani olmaz. Normal şartlarda da 250 km de bir en azından mola vermek yol koordinasyon bozukluğunu ortadan kaldırır. Birçok aracı inceliyorum elektrikli konusunda. Tesla olsun togg olsun diğer araçlar olsun. Yaşam alanı konforu olarak byd beni çok tatmin etti. Tabi bazı özelliklerin olmaması insanlarda bir algı oluşturuyor. Çift bölge klima yok. Otomatik park yok. Yağmur sensörü yok gibi. Kendi rifter aracımda var. Yağmur sensörü kapalı kullanıyorum. Çift bölge klima 2-3 kere ya kullandım ya kullanmadım. Otomatik park 2 kere kullandım o da denemek için. Mercedeste de bmw de de kullanmadım bile. Ortalama 2-3 yılda bir araç değişimi yapıyorum. Hiç tatillerde çıkmadım yola. Ortalama gidebileceğim gezeceğim yerlere göre harita üzerinden yol km vs verilerine bakarsk hareket etmeye çalışıyorum. Bir yanım dürtüyor tesla konusunda. Ama arabayı sürerken aşıkta olmam lazım içerisinr. Teslada bu durum olmadı. Kutuya bindirilmiş gibi hissettim. Togg çok güzel ama rakamları ve ulaşılabilirlik alım kolaylığı parayı kullanma düşündürüyor. Birde bende boyun ağrısı sırt kısmında boşluk rahatsız ediyor. Daha bu araya oturup hiç koltuk ayarı yapmadan sırtım o kadar rahat etti ki. Bu arada bazı özellikler zamanla açılabilecek türden şeyler gibi duruyor. Oto park vs gibi. Btk tarafında ise sürekli bir belge isteme durumu var ve bazı belgeleri alabilme noktasında sorun yaşıyorlar. Söylenen fabriks başladığı anda birçok şeyin kolaylaşacağı yönünde. Devlet bu noktada zorluyor gibi. Kaçma gitme vs durumlar olmasın diye. Bir durumda muhtemelen 2024 modeller gelmeyecek ve doğrudan 2025 model atto 3 ler ile devam edecekler. Bende android box var kablolu. Sim kart takılı. Bu araçta da bunu kullanmayı düşünüyorum ama bakalım.

• Bu arada bir kaza yapmışsınız mesajları okuyorum ama geçmiş olsun. halledebildiniz mi çok sorun yaşadınız mı? Ne kadar sürede tamir edildi aracınız. Burada ne gibi bir deneyim yaşadınız.

Bu çok saçma olmuş her birine syrı ayrı üyelik. Tak doldur sonra kartla bile ödeme yoksa qr ile ödeyebilmem gerekir diye düşünüyorum. Yakınımda da şarj istasyonları var e sarj zes gibi. Aracı aldığımda onlarla ilgilenicem ama ilk önce otoparka şarj kurmam gerekli. Site bunun için kira istiyor😂😂 hem istasyon kurulacak hem de kira. Biraz mantıksız ama yönetmelikte öyle yazıyor garip şekilde. Wall tipi olarak tunçmatik tavsiye edilmiş ama daha farklı seçenekler ve daha kalitelilier var mı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VethekBK -- 11 Ağustos 2024; 13:5:19 >

enyakıt beni aradı, otomatik dolum özelliği varmış onu aktif etti. artık tabancayı araca takmam yetetecekmiş. başka birşey yapmama gerek yokmuş.

aynı petrol dolumundaki taşıt tanıma benzeri yani.

diğerlerinde varmı bilmiyorum ama bu güzel bir özellik.

wallbox olayına gelirsek,

sabit walbox kurmak yerine portatfi b,r wallbox almanızı tavsiye ederim -ki ben öyle yaptım- böylece gittiğiniz yerde elektriğie ulaşımınız varsa şarj edebilme imkanınız olur. ayrıca siteye de kira vermeye gerek kalmaz.

sitenizde size ait park yeri varsa oraya elektrik çekmeniz afi, ama kullanılacak kablı monofaz ise en az 3*4 olmalı, güvenli taarf için 3*6 kablo seçebilirsiniz -ki ben öyle yaptım BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları - ayrıca sigorta kaçak akım rölesi vb. ekipmanlar da gerekebilir. mevcut alt yapınıza ve alacağınız cihaza bağlı olarak.

ben feyree 22kw lık cihazı aldım almanyadan yaklaşık 200€, bir tanıdığım getirdi sağolsun. burada yaklaşık 24k tl, 3 katı fiyat.

BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları

Site kapalı otopark ve oraya elektrik çekmek için zaten benden kiralama bedeli istiyorlar. Daire benim ama otopark ortak kullanım. Orası bana tahsis edilmiş olacak ve başka kullanımlara kapalı hale gelecek. Taşınabilirlik durumunu araştırdım. Ama şuna kafam basmadı. Diyelim ben köye gittim. Bu taşınabilir olanı taktım fişe. Kullanabilecek miyim. Bence hayır. Yaptığım araştırmalar bunu gösterdi açıkçası. Yahut kullandığımda ne kadar bir güç vericek

Servis süreci çok uzun sürdü malesef 50 günü aştı.. Byd servis olarak Toyota nin servislerini kullanıyor buda işlerin yavaş ilerlemesine neden oluyor toyota zaten yoğun bide byd gelince adamlara extra yük gibi bisey oldu. Araç yeni tamamen farklı teknoloji bilmedikleri şeyler var yavaş yavaş alışıyorlar. Yedek parca temini uzun sürdü sonradan öğrendiğim kadarı ile turkiyede fabrikası olan araçlar bile uzun süreli parça beklediği oluyormuş.. Arabayı aldığımda tüm bunları assagi yukarı kestiriyordum iki sene falan kazaya arızaya bulamasam iyi olur anca oturur servis diyordum ama olmadı kısmet işte.. Allah beterinden korusun diyorum..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kamboc K kullanıcısına yanıt

Aynen ucuz atlatmışsınız. Rabbim kazadan beladan korusun herkesi

• Byd nin uygulaması ne zaman gelecek? Bir tarih ya da bilgi var mı?

• AKA_33 kullanıcısına yanıt

Ben sordum. Bizim tarafımızda her türlü belge hazır. Fakat btk sürekli birşeyler istiyor ve o belgelerin yerine getirildikten sonra şunuda istiyoruz diyerek sürekli süreci uzatıyorlarmış. Muhtemelen fabrikanın kurulumuns başlandığında artık tamam diyene bazı sıkıntılar devam edecek

• Birde araç ile ilgili olarak sizce kırmızı mı mavi mi? O kadar kararsız kaldım ki kırmızı güzel ama satışı şuanda yok mavi de çok az var bir bayide

bende 2si arasındaydım, tüm aile maviyi çok sevdiler mavi aldık...

Bizde de abimler kayınvalideler personeller falan maviyi sevdi ben eşimle kırmızıyı sevdik komple kararsız kaldık😂😂 kırmızı beyaz olayı aslında bende yatkın geldi. Ama aracın içi mavi. Dışta mavi olunca sanki saha bir uyumlu oluyor gibi geldi bana ama kararsızlık hat safhada. Milliyetçi duygularım ağır basıyor

kırmızıyı alın geçin  

• T. Hagen kullanıcısına yanıt

Hocam silecekler nasıl? Hangi modelini aldınız Bosch'un? Uyum sağladı mı?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.