Şimdi Ara

Buzdolabının daha az enerji harcaması için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, buzdolabının arkasına konulacak basit bir fanla, ısının tahliye edilmesini kolaylaştırmak ve daha az elektrik harcamasını sağlamak mümkün olabilir mi?

Biliyorsunuz, buzdolabı, içerideki sıcaklığı dışarı tahliye ederek çalışıyor. Bu ısıyı, buzdolabının arkasını ve yan duvarlarını dıştan elle dokunarak hissedebilirsiniz.

Peki biz, ısınan bu duvarlara basit bir USB bağlantılı fanla soğuk hava üflesek, dolabın elektrik harcaması azalmaz mı?

Hatta ısınan dış duvarlarına su püskürtmek bile işe yarayabilir gibime geliyor.

Biraz Zihni Sinir Procesi gibi oldu ama sanki işe yarar, ne dersiniz?

• Buzdolabı içeriden aldığı ısıyı arkasındaki veya altındaki kondanser denen tellerden atar. Buradan ısının kolayca uzaklaştırılması enerjiden tasarruf sağlayacaktır.

Yan duvarlarda ise durum farklıdır. Buzdolabının yan duvarlarında terleme olmaması için duvarlarının içinde düşük güçte ısıtıcılar vardır. Dolap çalıştıkça bu ısıtıcılar her zaman devrededir. Bu ısıyı atmanın enerjiye bir etkisi olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Buzdolabı içeriden aldığı ısıyı arkasındaki veya altındaki kondanser denen tellerden atar. Buradan ısının kolayca uzaklaştırılması enerjiden tasarruf sağlayacaktır.

Yan duvarlarda ise durum farklıdır. Buzdolabının yan duvarlarında terleme olmaması için duvarlarının içinde düşük güçte ısıtıcılar vardır. Dolap çalıştıkça bu ısıtıcılar her zaman devrededir. Bu ısıyı atmanın enerjiye bir etkisi olmayacaktır.

O zaman fotoğraftaki gibi bir fanı dolabın arkasına yönlendiriyorum hemen.
    220 volt elektriğe takılan USB çıkışlı adaptörüm de var hazır. Çok küçük bir maliyetle ciddi bir tasarruf sağlayacakmışım gibime geliyor.

Buzdolabının daha az enerji harcaması için

• Bu tip cihazlar bi zaman sonra gerekli serinligi veremiyor ama hic yoktan iyidir cokta fark edilebilir tasarruf saglamaz ben tum enerji tassrruflu lambalari en yakin zamanda guclu led ile degistirecegim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 181501

Bu tip cihazlar bi zaman sonra gerekli serinligi veremiyor ama hic yoktan iyidir cokta fark edilebilir tasarruf saglamaz ben tum enerji tassrruflu lambalari en yakin zamanda guclu led ile degistirecegim .

Tchibo'da satılan enerji tüketimini ölçme aletinden almıştım. O aletin de yardımıyla tüketimi 1 hafta gözlemleyip sonucu net olarak göreceğim. Sonuçta duvar ile dolabın arkası arasında sıkışan sıcak havanın dağıtılmasının azımsanmayacak bir katkısı olacağını tahmin ediyorum.

Buzdolaplarının arkasının, duvara en az XX santimetre mesafede olması gerektiği söylenir hep.
    Enerjiyi bu şekilde daha tasarruflu kullanırmış.
    Benim de aklıma oradan geldi fan koymak.
  • Buzdolabında enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız kapı açıp kapama durumunu minimuma indirmeniz kafi aslında.

Buzdolabını açıp içinden ne alsam acaba diye düşünmektense alacağınız yiyeceği belirleyip kapıyı açıp direkt alın.

Buzdolabının soğutucusunu 4-5, dondurucusunu -18'den daha soğuk ayarlamayın.

Mekanik ayarlı buzdolaplarında orta ile kısık arasında ayarlayın. Mesela 1 ile 5 konumları varsa 2'de kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 27 Mayıs 2014; 13:10:28 >
  • quote:

Buzdolabında enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız kapı açıp kapama durumunu minimuma indirmeniz kafi aslında.

Ona da çok dikkat ediyorum. Kapı lastiklerinin de iyi durumda olması gerekliymiş. Daha önce de belirttiğim gibi duvarla mesafe, içinin olabildiğince dolu ama hava dolaşımına izin verecek miktarda boş olması, yiyeceklerin oda sıcaklığına soğumadan konulmaması, vs... Ekstra ne yapabilirim düşüncesinin beni getirdiği nokta bu.

Biraz önce elektrik tüketim cihazını kontrol ettim.

2. gün verileri oluşmuş.

İlk gün 1600 vat, ikinci gün 1034 vat elektrik tüketmiş.

Ancak ilk günde kapı çok açılıp kapandı. Evde yemek yapma günüydü. Sık sık açtık, kapadık. İkinci günkü kullanım daha sakinceydi. Anlamlı veriler için en az 1 hafta takip edeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Buzdolabında enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız kapı açıp kapama durumunu minimuma indirmeniz kafi aslında.

Buzdolabını açıp içinden ne alsam acaba diye düşünmektense alacağınız yiyeceği belirleyip kapıyı açıp direkt alın.

Buzdolabının soğutucusunu 4-5, dondurucusunu -18'den daha soğuk ayarlamayın.

Mekanik ayarlı buzdolaplarında orta ile kısık arasında ayarlayın. Mesela 1 ile 5 konumları varsa 2'de kalsın.

Evet ustat en dogrusu bu da kucuk cocuk olunca evde olmuyor sayende dolabi senin dolabin profilosu ile degistirdim 9 yil kullandigim 9052 beko idi yanilmiyorsam su anda 20 tl civari dusus var faturalarda iki yan komsum dogalgazla isinip ben D sinifi klims ile bile ayni faturayi odedim butun kis simdi ise onlara 75-80 arasi benin 45-50 arasi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün arkadaki fanı çalıştırmadan duruma bakacağım. Etkisi var mı yok mu az çok anlaşılır sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.