Şimdi Ara

buzdolabında hangisi? siemens,samsung,sharp,whirlpool,general electric

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
14.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

evdeki 11 yıllık AEG marka buzdolabımız babamın buzu temizlerken ki yaptığı manevra ile delinmiş durumdadır. anlayacağınız makine sizlere ömür. yeni bir buzdolabı almayı düşünüyoruz, ama bu konuda hiç bir bilgimiz yok yardımlarınızı rica ediyorum.

forumda biraz araştırma yaptım genelde whirlpool, siemens, sharp, samsung markaları önerilmiş.bu 4 marka arasında kaldım. fiyat olarak 700-1500 arası bir model arıyorum. ama eğer hakeden bir makine ise bütçeyi 2000 e kadar zorlayabilirim. makinenin içinin minimum 400 lt olmasını istiyorum. içi geniş olacak. metal dış yüzeye gerek yok. beyaz da olabilir. dışında su pınarı gibi teferruatlar olmasını istemiyorum. en az 70 cm derinliği olacak.kaliteli olacak. 10 yıl civarı kullanılabilir olacak.

beko, arçelik,regal tarzı markaları istemiyorum. açıkcası bu markalara güvenemiyorum. no frost, derin dondurucu, combi türleri hakkında sadece yüzeysel bilgim var. ama kullanan bazı tanıdıklar no frostta ağzı açık sulu yemek bırakılınca yemeğin buharı kanalları tıkadığını. ve iki fan olduğu için daha fazla elektrik harcadığını. yani gereksiz yere elektrik çektiğini söylüyor ve derin donduruculu al diyorlar.

önerebileceğiniz markalar, modeller nedir arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve -- 3 Ağustos 2007; 1:05:57 >

• Evet sayın kahve, dediğiniz markalar gayet iyi. Ben öncelikli olarak size Samsung tavsiye ediyorum. Şu an bence piyasadaki en iyi dolapları üretiyorlar bence, birkaç link göndereyim size:

http://www.shobbo.com/ProductInfo.aspx?CATEGORYID=deAKixcKLAQ%3d&ProductID=Q%2fZCW7kQlUs%3d
    Bu buzdolabı çok güzel fakat fiyatı bu kadar yüksek değildi yanlış hatırlamıyorsam. Zaten bilgi olsun diye gönderiyorum, bayileri gezerseniz değişik fiyatlara bulabilirsiniz

Daha sade klasik bir dolap istiyorsanız:
    http://www.shobbo.com/ProductInfo.aspx?CATEGORYID=deAKixcKLAQ%3d&ProductID=Kko%2blbMKcGs%3d

Bunu da düşünebilirsiniz gayet güzel bir ürün
    http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=39774

Ayrıca bana sorarsanız no-frost alın. Tanıdıklarınız yanlış yapıyorlar, no frost buz dolabına yemekler ağzı açık konmaz mutlaka kapatılmalıdır. Ek olarak, iki kapılı buzdolapları ile no frost buzdolapları arasında elektrik tüketimi bakımından pek fark kalmadı. Zaten tavsiye ettiğim ürünler A enerji sınıflı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 1 Ağustos 2007; 1:49:52 >

• afacan! yardımın için teşekkürler. son iki model biraz daha uygun gözüküyor. ilk model pahalı, büyük ve su pınarlı olduğu için pek tercihim olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 1 Ağustos 2007; 3:35:22 >
    bende buzdolabı almayı düşünüyorum.bana sorun çıkartmayacak, uzun ömürlü, oldukça geniş hacimli(soğutucu için) bir ürün olmasını istiyorum.verilen linkleri olabildiğince incelemeye çalıştım.fakat bulunduğum ilde belirli markalar haricinde alternatifim yok( arçelik 5840 nf ve bosch ksu69920 gezdiklerim içinde en geniş hacimli ve kullanışlı olanlardı.)internette pek çok model var ama, insan alacağı eşyayı görmek de istiyor.bana önerebileceğiniz ürünler hangileri olabilir, birde gardrop tiplerine bakmalı mıyım?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Orjinalden alıntı: cannihan

merhaba,
    bende buzdolabı almayı düşünüyorum.bana sorun çıkartmayacak, uzun ömürlü, oldukça geniş hacimli(soğutucu için) bir ürün olmasını istiyorum.verilen linkleri olabildiğince incelemeye çalıştım.fakat bulunduğum ilde belirli markalar haricinde alternatifim yok( arçelik 5840 nf ve bosch ksu69920 gezdiklerim içinde en geniş hacimli ve kullanışlı olanlardı.)internette pek çok model var ama, insan alacağı eşyayı görmek de istiyor.bana önerebileceğiniz ürünler hangileri olabilir, birde gardrop tiplerine bakmalı mıyım?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi akşamlar,verdiğiniz iki modelden birini almak istiyorsanız Bosch olanı seçin, Kore malı ve kaliteli bir üründür. Ancak bana sorarsanız, Samsung almanızı tavsiye ederim. şu an için Samsung buzdolapları bir numaradaır. Eğer bulunduğunuz yerin çevresinde varsa incelemenizi öneririm. Size link de gönderiyorum:
    http://www.basarionline.com/index.php?p=show&pid=67&k_id=0
    http://www.basarionline.com/index.php?p=show&pid=68&k_id=14
    http://www.basarionline.com/index.php?p=show&pid=69&k_id=14 bunun fiyatı biraz daha yüksek fakat su pınarlı Bu ürünleri incelemenizi öneririm.
    Gardrop tipi konusuna gelince, sizin tercihiniz isterseniz alabilirsiniz ama ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurun.Buzdolabı daha sonra çok büyük gelebilir. İsterseniz göz atın diye iki tane link yolluyorum
    http://www.basarionline.com/index.php?p=show&pid=112&k_id=14
    http://www.basarionline.com/index.php?p=show&pid=71&k_id=14

• Sayın kahve,
    Model yazacaktım ama afacan gerekli açıklamayı yapmış.Bence bu markalar arasında Samsung'u önde tutun.Su pınarsız geniş iç hacimli modellerden birini alabilirsiniz.Darty mağazasında fiyatları uygun ya da spotçular var Kadıköy'de orada da uygun fiyatla veriyorlar.530lt hacimli olan dolap iyi bir seçim mesela
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı? Lg vs. Bosch?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha hala dolabı almadıysanız yazacaklarımı okuyunuz....Yabancı marka dolap alırsanız SHARP... diyorum...Yerli malı isterseniz Candogan bey ve afacan kızmasın...ARÇELİK... Diyorum... Özellikle çok hızlı dondurma kapasitesine sahip yeni modelleri bayilerde inceleyiniz...Enerji tüketimi A PLUS..... Gardorap tipi arıyorsanız fiyat kalite mukayesesini iyi yapınız...ARÇELİK....Her zaman avantajlı...Ve kaliteli.... Saygılarımla....

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
  • samsung u inceleyemedim açıkcası. haftasonu kadıköye gidip araştıracağım. ama annem general electric in PTX570ss modelini incelemiş. ürün 2990 YTL den 1990 YTL ye inmiş. özellikleri

* 570 LT. (DONDURUCU HACMİ 150LT.)
    * AKILLI NO-FROST ÖZELLİĞİ
    * DEODORİZER (KOKU GİDERİCİ PLATİN FİLİTRE)
    * DÖKÜLMEYE KARŞI GÜVENLİ RAF
    * SOĞUTUCUDA ÖZEL KAHVALTILIK BÖLÜMÜ
    * ANTİ BAKTERİYEL İÇ GÖVDE
    * GxYxD: 76x181x74 CM.

görünüş bakımından da güzelmiş. ama internette pek bilgi bulunmuyor bu modelle ilgili. bu markayı kullanan tanıdıklarınız var mı?
    Hepiniz yüklediğim anlam kadarsınız.
  • Sayın taşkafa,
    kızmam ama aynı paraya (hatta daha pahalı) daha kalitelisini almak varken Arçeliğe o kadar para vermeyi mantıksız buluyorum.(İlla yerli malı diye alınacaksa o zaman olabilir.)
    Sayın kahve,
    Annenizin incelediği dolap çok güzel. Eğer sade, şık, elektronik panel olmasa da olur diyorsanız bu dolabı mutlaka tavsiye ederim. Zaten adı yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 2 Ağustos 2007; 23:29:10 >

Orjinalden alıntı: taşkafa

Daha hala dolabı almadıysanız yazacaklarımı okuyunuz....Yabancı marka dolap alırsanız SHARP... diyorum...Yerli malı isterseniz Candogan bey ve afacan kızmasın...ARÇELİK... Diyorum... Özellikle çok hızlı dondurma kapasitesine sahip yeni modelleri bayilerde inceleyiniz...Enerji tüketimi A PLUS..... Gardorap tipi arıyorsanız fiyat kalite mukayesesini iyi yapınız...ARÇELİK....Her zaman avantajlı...Ve kaliteli.... Saygılarımla....
    Yerli ürünlerde Arçelik'in bana göre alınabilirliği olan tek ürünü buzdolabıdır.Ama performans/kalite/fiyat oranına asla katılmıyorum.Arçelik'te dondurma kapasitesi,elektrik kesintilerinde saklama süresi isim yapmış markaların tam olarak yarısı.Yani yüksek performanslı değil.Kalitesi de yukarıda bahsedilen ürünlerle aynı değil.Ama fiyatta maaşallahı var gerçekten.Tüm kaliteli rakiplerinden pahalı.Alt model sıradan Arçelik no frost fiyatına şahane bir Sharp alınabiliyor mesela.Neyse yerli saplantısı olanlar düşünebilir ama Arçelik hiçbir zaman avantajlıd eğildir her zaman daha avantajlısını bulmak mümkün

• quote:

Orjinalden alıntı: kahve

samsung u inceleyemedim açıkcası. haftasonu kadıköye gidip araştıracağım. ama annem general electric in PTX570ss modelini incelemiş. ürün 2990 YTL den 1990 YTL ye inmiş. özellikleri

* 570 LT. (DONDURUCU HACMİ 150LT.)
    * AKILLI NO-FROST ÖZELLİĞİ
    * DEODORİZER (KOKU GİDERİCİ PLATİN FİLİTRE)
    * DÖKÜLMEYE KARŞI GÜVENLİ RAF
    * SOĞUTUCUDA ÖZEL KAHVALTILIK BÖLÜMÜ
    * ANTİ BAKTERİYEL İÇ GÖVDE
    * GxYxD: 76x181x74 CM.

görünüş bakımından da güzelmiş. ama internette pek bilgi bulunmuyor bu modelle ilgili. bu markayı kullanan tanıdıklarınız var mı?

Bu modeli daha önceden forumda yazmıştım.Birlaç aydır kampanyada.Ürünün tek eksisi B sınıfı enerjili olması.Fiyatı özelliklerinin yaznında bedava bence.Çünkü inox bir model

• selamlar,
    ben kombi tipi önerecem, görmediyseniz mutlaka görün diyecem.
    kombi tip bilinen klasik buzdolabının amuda kalkmış hali denebilir. Dondurucu kısmı altta, soğutucu kısmı üstte.
    aradığını kolayca buluyorsun, eğilmek, bükülmek yok, onun bunun yerini değiştirmek yok,

ben nisan başında aldığım Beko 9420 NMK Kombi buzdolabindan gayet memnunum.
    70 cm enli dolaptan,herşey gözünün önünde, yeteri kadar geniş hacimli 4 kişilik aile için ideal bence. 400 litre kriterinize uymuyor benim kendi ihtiyacıma uygun şekilde aldığım model.
    Ben alırken 7 sene garantisi vardı. Hala belgesi gelecek diye bekliyorum ama. Yetkili satıcıdan aldım, fabrikada bi işlem yapıp geliştirilmiş garanti diye ayrı bi belge verileceği söylendi, bekliyoruz..
    Sarfiyatı felan da katalog verilerine göre iyi, bi fark yaratmadı elektrik tüketimi olarak.
    Dondurucu bölümü No frost, soğutucu bölüm no frost deil, soğutucu bölmenin arka iç yüzeyinde yoğuşma oluyor, ama sorun problem yaratmadı bana hiç. Sanki daha önce kullandığım ufak ve no frost dondurucuda, sürahideki su, dolabin içindekilere göre koku değiştiriyordu, bunda o olay çok çok azaldı.
    Kombi tip deniyor bu tür buzluğun altta olduğu dolaplara, Bosch ta arçelikte, Elektrolux te de var, hacim olarak sizi tatmin eder mi bilmiyorum, modelleri araştırmalısınız, kullanım kolaylığı bakımından, klasik tip buzdolabı alıp da eğilip bükülmem ben bir daha hiç.

beko websitesinde 9420 NMK modeli,

• Kombi buzdolaplarını ben de çok seviyorum ama o biraz uzun boylu insan işi.
    Yani evde herkes selvi boyluysa problem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 3 Ağustos 2007; 16:35:40 >
  • bizim buzdolabı samsung un sr-l629 olan modeli. kız kardeşimde de whirlpool var. ikisi de gayet başarılı buzdolapları. biz 1750 ye almıştık. kardeşim de sanırım 1650 ye falan. ikisini de tavsiye edebilirim. ama whirlpool u kuran servis " bu modeller yeni biz de bilmiyoruz" şeklinde bir cevap vermişler.

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Daha hala dolabı almadıysanız yazacaklarımı okuyunuz....Yabancı marka dolap alırsanız SHARP... diyorum...Yerli malı isterseniz Candogan bey ve afacan kızmasın...ARÇELİK... Diyorum... Özellikle çok hızlı dondurma kapasitesine sahip yeni modelleri bayilerde inceleyiniz...Enerji tüketimi A PLUS..... Gardorap tipi arıyorsanız fiyat kalite mukayesesini iyi yapınız...ARÇELİK....Her zaman avantajlı...Ve kaliteli.... Saygılarımla....
    Yerli ürünlerde Arçelik'in bana göre alınabilirliği olan tek ürünü buzdolabıdır.Ama performans/kalite/fiyat oranına asla katılmıyorum.Arçelik'te dondurma kapasitesi,elektrik kesintilerinde saklama süresi isim yapmış markaların tam olarak yarısı.Yani yüksek performanslı değil.Kalitesi de yukarıda bahsedilen ürünlerle aynı değil.Ama fiyatta maaşallahı var gerçekten.Tüm kaliteli rakiplerinden pahalı.Alt model sıradan Arçelik no frost fiyatına şahane bir Sharp alınabiliyor mesela.Neyse yerli saplantısı olanlar düşünebilir ama Arçelik hiçbir zaman avantajlıd eğildir her zaman daha avantajlısını bulmak mümkün

• quote:

Orjinalden alıntı: ucanturk45

bizim buzdolabı samsung un sr-l629 olan modeli. kız kardeşimde de whirlpool var. ikisi de gayet başarılı buzdolapları. biz 1750 ye almıştık. kardeşim de sanırım 1650 ye falan. ikisini de tavsiye edebilirim. ama whirlpool u kuran servis " bu modeller yeni biz de bilmiyoruz" şeklinde bir cevap vermişler.

Maalesef Whirlpool konusu Vestel servisinin cahilliğinden kaynaklanıyor.
    Kardeşiniz de siz de en iyi buzdolaplarını almışsınız.Güle güle kullanın.Allah cahil servislerimizin eline düşürmesin.Servis için mal alanlara ibret olsunDaha sattığı malı tanımayan servisi olan firma hangi ciddiyetle burada üretim(pardon montaj)yapar o da ayrı muamma.Servise düşme ihtimali en az olan ürünü almak en mantıklısı,her zaman söylerim.

• merhabalar ben de buzdolabımı değiştirmeyi düşünüyorum.samsung rt62 UDEW modeli hakkında görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Orjinalden alıntı: fadacık

merhabalar ben de buzdolabımı değiştirmeyi düşünüyorum.samsung rt62 UDEW modeli hakkında görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Samsung 62 serisi hacmi,teknolojisi ve özellikleri yönüyle iyi bir buzdolabıdır.Tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.