Şimdi Ara

Buzdolabı su akıtıyor. Teknik olarak bilgili arkadaşlardan yardım talebi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
380.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arcelik buzdolabim var. 2. el almistim. 600 TL odedim bir de. her hafta bir su bardagi suyu dolabi one egip bir kaba dokup aliyorum. baska care bulamadim. dolap seste yapiyor. metal bir sey motora degiyormus araya gazete sikistirdilar falan biraz azaldi ses o kadar yine yapiyor yoksa.

    dolabi 2 gun kapatin filtre temizenir dediler ama nasil kapatacaksin evde kullaniyorsun hep.
  • çok enterasan bir kişi ile tanıştım arızama çözüm ararken adam gerçekten çok dürüst ne sorarsan cevabını veriyor sizinlede paylaşmak istedim aklınızda bulunsun yüzyılın tamircisihttp://www.youtube.com/fatihbank
  • Acemi_Uyducu A kullanıcısına yanıt
    Hocam birde Fatih BANK'a sor istersen adam isveç çakısı gibi herşeye çözüm buluyor.https://www.youtube.com/watch?v=HWpr2rOD1Ys
  • caleidor C kullanıcısına yanıt
    Youtube ta bende izledim. Nereden tanıyorum bu adamı derken, Yetenek Sizsiniz de izlediğimi hatırladım :)

    Sağolsun, Kombide sorunum vardı, dediklerini uyguladım. 250 lira gelen doğalgaz faturası 175'e düştü. Çok daha iyi ısınıyoruz. Allah razı olsun.

    Komik de kerata:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: termometre

    Youtube ta bende izledim. Nereden tanıyorum bu adamı derken, Yetenek Sizsiniz de izlediğimi hatırladım :)

    Sağolsun, Kombide sorunum vardı, dediklerini uyguladım. 250 lira gelen doğalgaz faturası 175'e düştü. Çok daha iyi ısınıyoruz. Allah razı olsun.

    Komik de kerata:)

    valla helal olsun bende evime çağırdım yeminle mikroçip gibi herşeyi gözünün önünde yapıyor insanın en ufak korkusu olmuyor genleşme tankında sorun vardı halletti ve hakkı neyse onu aldı.
  • Yahu 21. yüzyılın vebası imiş de haberim yokmuş

    Benim buzdolabı samsung. 2. Kezdir su akıtıyor. Sanırım ben de servis çağıracağım, hayırlısı artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hanim buzdolabinin altinda su birikiyor diye soylenmeye basladi bir iki uc derken burayi okur okumaz buzdolabini kurcaladim tikanik bir yer buldum (beko) zar zor pislikleri cikardim şimdi fişi pirize taktim bakalim oldu heralde ,konuya cevap yazanlara tesekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim öncelikle servisi arıyorsunhttps://m.facebook.com/servisassist/ adresten ulaşabilirsin sana yardımcı olurlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim Arçelik buzdolabında da aynı sorunu yaşıyoruz. Buzluk ile alt bölüm arasında hava geçiren bir ızgara var ve iki bölüm arasında bir boşluk bulunuyor. O boşluk suyla doluyor ve alt tarafa açılan deliklerden şıpır şıpır su damlıyor. Burada öneriler verilmiş ama buzdolabı tamiri konusunda tecrübemiz yok. Servisi mi arayalım yoksa yapmanın bir yolu var mıdır?
  • Bizimde dolap samsung 1 yildan fazla oldu ve dolabin alt kisminda led bolumun oldugu yerden su damlatiyor. Tam da kapi kisminda bulunan kapi haznesinin icine. Neyseki sorunu kismi olarak cozdum oraya saklama kabini koyarak su icine akiyor.



    Ama sorun sadece bunu çözdugumde bitmedi. Bu seferde meyve sebzelerin koyuldugu buyuk çekmecelerin oldugu yerde yani dolabin en alt kisminda su birikiyor. Öyle bi birikiyor ki dolabin kapisini acinca oradaki butun su mutfagin zeminine akiyor.



    Birde bizim dolabin arkasi kapali kutu. Ne motor gorunuyor ne de tel? Nasil mudahale edilir bilmiyorum.

    Hani gorunse elimi sokarim ama elbet çaresi vardir diye umuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    ben samsung buzdolabında aynı sorunu yaşadım. muhtemelen şöyle; buzluk kısmının içinde rezistans var. bazı samsung modellerde bu rezistans cam oluyor. buzlanmayı önleyemek için 15-20 dk da bir devreye giriyor ve buzluk kısmındaki soğutucu bölmenin buzunu çözüyor, çözülen buz gene buzluk kısmında arkadan kanaldan geçerek buzdolabının arka-alt kısmındaki haznede birikiyor. buzluktan çıkan bu kanalda da buzlanma olduğunda, buz çözülüp bu kanaldan akamıyor, arka hazne de kupkurudur muhtemelen sizde. hazneye akamayan su buzdolabının içine meyvelik kısmına akıyor. meyvelik kısmında hergün 1 çay bardağı su almışlığım var.

    bu su akıntısı nedeniyle servis çağırdım. su kanalındaki buzlanmayı çözdü, cam rezistans buzlanma nedeniyle patladığı için cam rezistansı ve sensörü değişti-350 tl gibi birşeydi sanırım (garantisi dolmuştu bende). yapılan işlemin 6 ay garantisi var bu arada. 2 ay sonra arıza tekrarladı. bu sefer, su kanalında buzlanmayı engellemek için bir ucu rezistansta olan metla ince tel sarkıttı kanala. rezisyans değişimi tekrar yapıldı. bu işlemler ücretsiz. 2 ay ve tekrar 2 ay sonra arıza tekrarladı. tamir garantisi dolduktan sonra buzdolabının alt ve üst kısmının soğutma derecelerini biraz düşürdüm (zaten daha önce de ortada kullanıyordum). şuan sorun yok.




  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Çok uzun zaman olmuş ama aynı sorunu yaşıyorum. Siz nasıl hallettiniz?

    6 senelik LG Buzdolabı benimki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.