Şimdi Ara

Buzdolabı çalışmıyorken elektrik harcıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
6.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar beko no frost buzdolabı var. Son zamanlarda elektrik faturasının yüksek gelmesinden dolayı buzdobından şüpheliydim. Bugün bir watt ölçer takıp tüketimini ölçeyim dedim.Dolap çalışırken 170 watt elektrik tüketiyordu.1 saat 40 dakika çalıştı durdu.Durduktan sonra watt metreye baktım tüketim 220 watta çıkmış. Wattmetre mi bozuk dedim ampermetre bağlayıp ölçtüm. Dolap akım çekiyor. Hemde çalışırkenden daha yüksek.Dolabın kapısını açınca içinde lamba yanıyor o zaman 10 watt daha yükseliyor watt değeri.

    1 saat 40 dakika durmaksızın çalışma çok uzun değilmi ? Gazı bitmiş olabilirmi. dolap 10 yıllık dolap.
    Çalışmayan dolap nasıl olurda elektrik tüketir. arızalı olan nedir ? Dolabın motoru fırın gibi sıcaktı baktığımda. Motor meftamı acaba? Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsalar çok memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 13 Mart 2013; 16:20:09 >



  • nerden biliyorsun çalışmadığını belki defrost a girdi dolap defrost esnasında evap üzerindeki rezistansları devreye soktu ve buz kırıyor olabilir. bunu kesin ölçemezsin ki?

    dolabın motoru herzaman sıcak olur ortalama 70 - 80 dereceyi bulabilir. gaz basıyo o sırada..

    gazı bitse soğutma yapmaz.

    100 dakka kesintisiz çalışır bu ayarladığın termostat derecesine bağlı olarak değişir. çok yüksek ise termostat derecesini düşürebilirsin bu sayede daha az çalışır.

    24 saat i ölç çıkan değer gerçeği yansıtır. 10 yıllık ürün ise 3 - 3,5 kwh harcayabilir. bu normaldir.
  • Az önce servisine sordum onlarda rezistanslar takılı kalmış olabilir dediler.24 saat ölçüm yapacağım bakalım ne sonuç çıkacak.
  • benim arçelik no frostta çok enerji harcamaya başladı peki dolapta aşırı bir soğutma gözlemledinizmi
  • ekovat(motor) üzerine dokunamayacağınız kadar sıcak olabilir.
  • evet arkadaşlar. Buzdolabında sorun yokmuş. Dolap defrost yaptığından çalışmıyorken elektrik tüketiyormuş. bunuda öğrenmiş olduk. Buzları eritmek için ısıtıcı rezistans çalışıyormuş.
    Neyse yinede dolap gözümde aklanamadığından dolabın arkada ısınan boruları var.Küçücük bir fan koymuşlar boruları soğutsun diye.Fan daha kendini bile soğutacak gücü yok. Rüzgar yapıyormu yapmıyormu belli değil. Bende bir tane 12 cm lik bilgisayar fanını ilave ettim.şimdi püfür püfür esiyor :) Aradan bir ay geçti elektrik faturası geldi. Faturayı görünce şok oldum. eskiden 100-120 tl den aşağı gelmeyen faturam bu ay 30 tl geldi.buzdolabı dışında günün 15 saati çalışan masaüstü bilgisayar var.Onunda ayarlarını değiştim 10 dakika kullanılmayınca hazırda beklemeye geçiyor. böylece oda gereksiz harcama yapmıyor.

    Sonuç bir önceki aya göre 90 tl tasarruf. elektrik faturası yüksek arkadaşlara dolaplarına ek fan takmalarını tavsiye ederim.Deneyen olursa sonucuda buradan paylaşırsanız herkes yararlanmış olur bu bilgiden.




  • senin buzdolabı nofrost mu. arkası komle kaplı onların fanı neresine koydun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.