Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Varamyr bölümünde bir vargın başka bir canlıya varg yaptığı sırada ölmesi halinde artık başka bir canlıya geçiş yapamayacağı ve son varg yaptığı canlıda hapis kalacağı belirtiliyordu.

Dolayısıyla jon eğer ölmeden hemen önce hayalete geçiş yaparsa, hayalet ölene dek onun vücudunda kalacak. Hatta zamanla hayaletin içindeki gücü de zayıflayıp yok olacak (bu da belirtiliyordu).

Varamyr bölümü önemli, bir kez daha okunmasında fayda var.

Bence Martin R+L=J olayı dile düştükten sonra sırf ters köşe olsun diye jonu öldürdü. Ve yine bence gerçekten öldürdü, varg ya da yeniden diriltme filan olmayacak (kitaptan bahsediyorum diziyi bilemem).

Ayrıca dirilsin de istemem, şu dirilme olayları çok canımı sıkıyor artık (cat, montain vs). Buradan martine sesleniyorum :) ya öldürme karakteri ya da tekrar diriltme. Yalama edeceksin hikayeyi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizinin 6. sezonu çıkacak bir ay sonra. GRRM amcamız hala yazmayı bitirememiş.

Acaba dizi final yapmadan 6. kitabı çıkarabilecek mi? 7'den ümidi kestim zaten. Onu çıkarmaya ömrü yetmez bu hızla yazmaya devam ederse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Dizinin 6. sezonu çıkacak bir ay sonra. GRRM amcamız hala yazmayı bitirememiş.

Acaba dizi final yapmadan 6. kitabı çıkarabilecek mi? 7'den ümidi kestim zaten. Onu çıkarmaya ömrü yetmez bu hızla yazmaya devam ederse.

Ben inanmıyorum 6. Kitabı bitirmediğine. Yaklaşık 2 yıl önce bitmek üzere diyordu şimdi ise daha çok var diyor. Bitirdiği halde yayınlamıyor çünkü dizi yapımcıları yayınlanmasını istemiyorlar ve sağlam para verdiler bunun için. Yani yazdığı kitabı yayınlayarak değil yayınlamayarak para kazanan ilk yazar martin :) Düşünsenize kitaplar bitmiş olsa dizinin ne tadı kalırdı? Böylece şimdi diziden vuruyor parayı, dizi bitince de kitaptan vuracak.
    Bence 7. kitabı çoktan yarılamıştır bile...

• quote:

Orijinalden alıntı: ßohemian

quote:

Dizinin 6. sezonu çıkacak bir ay sonra. GRRM amcamız hala yazmayı bitirememiş.

Ben inanmıyorum 6. Kitabı bitirmediğine. Yaklaşık 2 yıl önce bitmek üzere diyordu şimdi ise daha çok var diyor. Bitirdiği halde yayınlamıyor çünkü dizi yapımcıları yayınlanmasını istemiyorlar ve sağlam para verdiler bunun için. Yani yazdığı kitabı yayınlayarak değil yayınlamayarak para kazanan ilk yazar martin :) Düşünsenize kitaplar bitmiş olsa dizinin ne tadı kalırdı? Böylece şimdi diziden vuruyor parayı, dizi bitince de kitaptan vuracak.
    Bence 7. kitabı çoktan yarılamıştır bile...

Valla ben adamın yalancısıyım. Blogunda hala bitirmediğini söylüyor. Ayrıca ilk 4 kitap bitmesine rağmen dizi çok iyi hasılat yapmıştı. Kitap dizinin tadını bozsa şimdiye izlenmezdi zaten. Ki Yüzüklerin Efendisi'de kitabı bitmişti ancak 11 dalda oscar aldı filmi.

Ancak bildiğim kadarıyla dizi bittikten sona finali bir filmle yapacaklar. Belki film için kitabın finalini erteletmek istiyorlardır. Ancak yazarın yazma hızına bakılırsa bitirememiş olması hayal değil. 4. kitap 5, 5. kitap 6 yıl beklemeyle çıktı. Ki yaşı da genç değil artık. Finale yaklaştıkça hikayeyi toparlamasının güç olduğunu düşünürsek 5 yılda bitirememiş olması daha akla yakın bence.

• by-ko kullanıcısına yanıt
    Kitabın finalinin belli olduğunu kendisi söyledi diye okumuştum, ben de arkadaş gibi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Kitabın finalinin belli olduğunu kendisi söyledi diye okumuştum, ben de arkadaş gibi düşünüyorum.

Kitabın finali yıllar yıllar önce belliydi. GRRM zaten üçleme olarak başlamış yazmaya. Sonra yaza yaza bakmışki 3 kitap yetmeyecek. Sonra 7 kitaplık seri yapmaya karar vermiş.
    Sonunun belli olması şuanki kitabın durumuyla son arasındaki boşluğu doldurmuyor. Sona yaklaştıkça olayları iyice oturtması daha zor bir hal alır. O yüzden de ben daha bitirmemiş olabileceğine inanıyorum.
    Nasıl biteceği belliyse hangi karakterin hangi konumda olacağı bellidir demektir. Bilindiği üzere neredeyse her karakter çok uç yerlerde başladı, son konumlari belliyse oraya nasıl varacakları da bellidir ki bu da kitabın ve karakterlerin gelişimlerinin belli olduğu anlamına gelir. Eh, görüşüme katılmayabilirsiniz elbette fakat ben yazarın serinin sonlarında olduğunu ya da en azından olay örgüsü dahil diğer kitaplarını kafasında çoktan kurgulamış olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Nasıl biteceği belliyse hangi karakterin hangi konumda olacağı bellidir demektir. Bilindiği üzere neredeyse her karakter çok uç yerlerde başladı, son konumlari belliyse oraya nasıl varacakları da bellidir ki bu da kitabın ve karakterlerin gelişimlerinin belli olduğu anlamına gelir. Eh, görüşüme katılmayabilirsiniz elbette fakat ben yazarın serinin sonlarında olduğunu ya da en azından olay örgüsü dahil diğer kitaplarını kafasında çoktan kurgulamış olduğunu düşünüyorum.

Martin sıradan bir yazar değil. Sadece sonu belli kafasında. Ki onu da kendi söylediği için dile getiriyorum. Yoksa sonunu değiştirir derdim. Bazı okurlarının sonunu tahmin ettiğini ancak okurlar tahmin ediyor diye kafasındaki sonu değiştirmeyeceğini söyledi.

5. kitap çıkmadan önce 3 ayrı yerde 3 ayrı yanlış hatırlamıyorsam Tyrion bölümü okudu. Ancak kitapta bile farklıydı bölüm. Yani sonu belli diye robot misali tak tak tak yazmıyor. O sona gidene kadar öyküyü nasıl en iyi şekilde okura veririm diye uğraşıyor. Bazen yazdıklarına geri baktığını ve neredeyse kitabın yarısını yeniden yazdığını söylüyor.

Yani demem o ki; sen Ankara'dan yola çıkıp İzmir'e gitmek istiyorsun. Bazı firmalar Afyona uğruyor, bazıları Kütahya'ya, bazılarıysa Eskişehir üzerinden gidiyor. Varış yeri aynı, ama güzargahlar farklı. O şekil GRRM'de en iyi hangi güzergahsa o güzargahtan gitmeye çalışıyor. En hızlı olanı aramıyor.

• quote:

Ayrıca ilk 4 kitap bitmesine rağmen dizi çok iyi hasılat yapmıştı. Kitap dizinin tadını bozsa şimdiye izlenmezdi zaten. Ki Yüzüklerin Efendisi'de kitabı bitmişti ancak 11 dalda oscar aldı filmi.

Zaten dizinin iyi hasılat yapmış olması asıl neden. Forumdaki dizi başlığında dizi izleyicileri sürekli kitaptan spoiler verenlere küfrediyor, bu durum tüm dünyada böyle. Buna rağmen dizi hasılatı yüksek. Şimdi nisan ayından itibaren yeni sezon başlayacak ve artık spoiler problemi kalmadı. Yani bu sezon GoT'un en baba sezonu olacak. Her sahneyi ağzımız açık izleyeceğiz, her ölüm gerçek bir şok etkisi yaratacak. Senaristlerin ve yapımcıların tam da bekledikleri ana geldik yani. Bu sezon olacaklar yüzünden belki de yüzbinlerce kişi ilk sezondan başlayarak diziyi takibe katılacaklar ve bir sonraki sezon tarihi bir rekor olacak.

Martin'in beşinci kitaptan elde edeceği gelirin belki de yüzlerce katı söz konusu. Düşünsenize elinizde bir kitap var ve yayınlarsanız 10 lira kazanacaksınız ama yayınlamamanız için 1000 lira teklif ediyorlar. Martin her şey olabilir ama bir enayi değil :)

Tabi ki haklı da olabilirsin, tüm bu söylediklerim bir varsayım. İşin aslı nedir bilemem, ama bu varsayım bana çok mantıklı görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukaplumbaası -- 10 Mart 2016; 10:05:03 >

Çoğu yazar dediğiniz şekilde yazar, hiç geriye bakmadan direkt ileri doğru yazan bir yazar yoktur yani bu Martin'e özel bir durum değil. Yukarıdaki arkadaş güzelce açılmamış, şu anda tarihte en fazla seyircisi olan ve sanırım en fazla bütçesi olan bir diziden bahsediyoruz. Kitap mı, yoksa dizi mi? Dizi izleyici sayısı kitap okuyucusu sayısından katbebat fazla olunca böyle bir durum olması oldukça normal.

• Hayır tüm yazarlar öyle değil.

Misal J.K.ROWLİNG. O kadar saçma bir kurgu var ki kitapta. Bir kitapta yazdığı şey sonraki kitapta yanlış çıkıyor, bir kitapta yapılan diğerinde yapılamıyor. Önce sınırsız bir sihir dünyası sunuyor, sonra bu dünyanın da sınırları olması gerektiğini düşünüyor. Yoktan nesneleri var edebiliyor ancak yemek ve altın var edilemiyor. Hatta maddelere dönüşüm yaptırılarak yiyecek ve altına dönüştürülemiyor. vs. vs.
    Çok satan bir kitap serisi ancak ASOIAF gibi bir mükemmelliği yok.

Benim Martin farklı demem adamın gerçekten çok mükemmeliyetçi olması sorun. Dediğim gibi adam kitabın sonuna yaklaşıyor ve bir karakter canını sıkıyor. Bunu şöyle yapsam diyor ama bakıyor ki o başka bir karakteri yada olayı etkiliyor. Adam küçücük bir şey değiştirmek için neredeyse kitabın yarısını değiştiriyor.

Ben de bu kitap diziden spoiler veriyor olayına katılmıyorum. Sadece dizi izleyenler(şahsen ben olsam böyle yapardım) tutup hikayeyi bozacak spoiler araştırmaz diye düşünüyorum. Ayrıca dizi de kitapla birebir aynı demek mantıksız. Rakharo ve Xaro Xhoan Daxos ikinci sezonda öldürüldü. Ancak kitapta ölmediler. Ki ben 5. sezonu izlemedim ama Stannis, Barristan Selmy gibi adamlar da ölmüş sanırım. Kitapta ölen bazı karakterler de dizide yaşıyor. Kitapta olan karakterlerin çoğu dizide yok. Dizide olan bazı karakterler kitapta yok. Yani bu durumda dizi ve kitap birebir aynı yada kitap/dizi spoiler veriyor demek yanlış. Çünkü biz bir karakterin ölümünü bekliyoruz bakıyoruz dizide o ölmüyor başkası ölüyor.
    Ha n'olur? Dizi kitabın önüne geçeceğinden ana olaylarla ilgili spoilerimsi bilgiler verilebilir ama bu ne kadar kitapta yazılır belli olmaz. Ben şuan GOT serisine kitaptan esinlenilmiş bir dizi olarak bakıyorum. Çok alakaları kalmadı artık.

Ve televizyon, sinema çok büyük bir kitlelere ulaşım aracı. Dizi çekilmeden önce kitapları okuyanların sayısı çok azdı. Dizi kitabı besledi, kitap ta diziyi. Aynı LOTR serisi gibi. Ben de dahil birçok kişi önce filmi izleyip sonra kitapları okudu. Bir okur için önce filmi/diziyi izlemenin bir önemi yok kanımca.

Ama sizin dediğinizi reddetmiyorum. Olabilir. Ama bence şişman amcanın bitirememiş olması daha büyük ihtimal. Adam azrailin kayığına binmiş zaten. Bu yaştaki bir insanın amacı para kazanmaktan ziyade eser vermek olur. Ki GRRM öyle dünkü yazar değil. ASOIAF da ilk kitabı değil. Zaten maddi durumu iyi olan başarılı bir yazar. O yüzden üç kuruş için kitabı bekleteceğine inanmıyorum.

• Dizi kitaba spoiler verebilecek bir konumda değil şuan zaten. Konular çok ayrıldı önemli karakterler öldürüldü dizide. Muhtemelen Martin hala bitiremedi.

Eğer dizi kitapla birebir gitseydi,yapımcılar kitap çıkmasın diye para verdi diyebilirdim ama iki serinin artık alakaları yok.
  • 3.kitaba yeni başladım. 1.5 ay önce de seriye başladım. Ortalama 2 haftada 1 kitap bitirdim. Ama pişman oldum bu kadar hızlı okuduğuma. Bu hızla gidersem en geç 2 aya kitapları bitiririm.

Grr Martin'de hala bitirememiş 6.kitabı. Bu durumda kitaptaki olayları unutma gibi bir durum söz konusu olabilir.

Yüzüklerin Efendisi - Hobbit , Zaman Çarkı , Kralkatili Güncesi, Harry Potter, Stephen King romanları, Ejderhadestanı kitaplarını da okumadım. İlk okuduğum fantastik roman Buz ve Ateşin şarkısı.

5.kitabı bitirdiğimde bunlardan birine başlamayı düşünüyordum ama karakterlerde iyice birbirine girecek, olayları unutacak gibi hissediyorum.

Napıyım çok kararsızım ya, kitabı bırakamıyorum elimden çok sürükleyici ama kitap bitincede sıkıntı olabilir sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 742793

3.kitaba yeni başladım. 1.5 ay önce de seriye başladım. Ortalama 2 haftada 1 kitap bitirdim. Ama pişman oldum bu kadar hızlı okuduğuma. Bu hızla gidersem en geç 2 aya kitapları bitiririm.

Grr Martin'de hala bitirememiş 6.kitabı. Bu durumda kitaptaki olayları unutma gibi bir durum söz konusu olabilir.

Yüzüklerin Efendisi - Hobbit , Zaman Çarkı , Kralkatili Güncesi, Harry Potter, Stephen King romanları, Ejderhadestanı kitaplarını da okumadım. İlk okuduğum fantastik roman Buz ve Ateşin şarkısı.

5.kitabı bitirdiğimde bunlardan birine başlamayı düşünüyordum ama karakterlerde iyice birbirine girecek, olayları unutacak gibi hissediyorum.

Napıyım çok kararsızım ya, kitabı bırakamıyorum elimden çok sürükleyici ama kitap bitincede sıkıntı olabilir sanki.

Ben seriyi 4 yada 5 kere okudum. Sıkıntı yapma bu seriyi bitir. Sonra başka bir seriye başlarsın. O ara 6. kitap çıkarsa ve biraz unuttuğunu düşünüyorsan 1. kitaptan baştan başla. Tüm seriyi bir daha oku.

Ben tuvalette kitap okurum genelde. Ve okurken bölümlere ayrılmış sürükleyici kitaplar iyi oluyor. O yüzden ASOIAF, LOTR, Harry Potter serilerini sırayla okuyorum. Girdiğimde bir bölüm okuyup çıkıyorum. Böyle böyle ASOIAF serisini 4-5 kere, Silmarillion ve Hobbit te dahil LOTR serisini 10-11 kere, Harry Potter serisini de 9-10 kere okumuşumdur. Eğer okumak hoşuna gidiyorsa tekrar tekrar okumak sıkmayacaktır.

• Beyler almayı düşünüyorum bu seriyi.Dil öğrencisiyim İngilizcem var.Sizcehttp://www.dr.com.tr/Kitap/George-R-R-Martins-A-Game-of-Thrones-Leather-Cloth-Boxed-Set-Song-of-Ice-and-Fire-Series-/George-R-R-Martin/Foreign-Languages/Literature-and-Novel/Fantasy/urunno=0000000648271 bunu mu alayım yoksa epsilonun turkcesini mi alayim.Ing okuyan varsa dili ağır mı ?

• Henry Cavill kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla ağır bir dili var. Ama senin İngilizce seviyene bağlı. Şimdi internetten bazı bölümlerine baktım da, öyle çok ahım şahım değil gibi. Benim İngilizcem çok iyi değil ama anlayabiliyorum.
  • Keşke ingilizcem biraz daha iyi olsaymis, ingilizce okurdum. Özellikle Leş bölümleri gerçekten de leşti. Leş beleşle kafiyeli, leş kalleşle kafiyeli nedir abi çok uyduruk geldi. Bir de orijinaline bak : Reek it rhymes with freak, it rhymes with weak .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizi çok ilgimi çekti bir efsane ilk defa lotr den sonra bu kadar beğendiğim bir yapıt
    keşke diziyi izlemeeden kitapları okusaydım 5.sezon bittirdim gibi 1 2 bölüm var kitapları alsam başlasam tat alır mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil.Blade

dizi çok ilgimi çekti bir efsane ilk defa lotr den sonra bu kadar beğendiğim bir yapıt
    keşke diziyi izlemeeden kitapları okusaydım 5.sezon bittirdim gibi 1 2 bölüm var kitapları alsam başlasam tat alır mıyım?

ilk 3 kitapta diziye yakın gibi ama sonraki kitaplarda tamamen farklı bir şey okuyacağın için evet tat alırsın
  • 4.kitaba başladım da hiç okuma isteğim yok. Farklı karakterler falan zor olucak okumak

• 
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.