Şimdi Ara

Büyükbaş Hayvancılık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar , forumda yeniyim sizlerin bilgisinden ve tecrübesinden yararlanmak için yeni bir başlık açtım bilmiyorum daha önce bu başlıkta böyle bir konu açıldı mı ve de konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama şimdiden özür dilerim eğer ki başlık kirliliği yarattıysam . İşin aslına gelince başlıkta belirttiğim gibi besicilik , büyükbaş hayvancılık yapmayı düşünüyorum ama bir yandan ise endişelerim yok değil geçenlerde bir köşe yazarının okuduğum makalesinde Koç gibi kurumsal büyük bir firmanın McDonald's ve Büyükbaş hayvancılıktan çekildiğini ve Anadolu bölgesinde bu işi yapan çiftçilerinde her geçen saat bu sektörü bıraktığı yönündeydi. Bu işi yapmaya büyük oranda heveslendim hatta bu vesile ile okulumu bile bırakmaya karar verdim. Beni düşündüren konulardan biri Koç gibi Forbes Ekonomi dergilerine giren bir kurum bile bu işten çekiliyorsa küçük işletmelerin hiç mi şansı yok yada Koç kendi çapında bu işin parasını mı beğenmedi Enerji , inşaat , iletişim , otomotiv gibi ticari işlerin yanında hayvancılığın kar'ı bu saydıklarıma nazaran daha az kar'lı olduğu için mi çekildi ? malumunuz böyle devlet kurumu haline gelmiş Koç gibi firmalar her işi yapıyorlar. Bu işten kar'lı bir üretim elde edebilmek için illa ki modern bir tesise mi ihtiyacımız var ? küçük piyasa araştırması yaptığımızda modern bir tesisin inşaası oldukça maddiyatlı yapımıda satın alımıda. İşi kendi durumumda özetlemek gerekirse bu iş için tarlalarımızın yeterli olduğunu düşünüyorum traktörümüz var pulluklarımız var . Kendi tarlalarımıza ekip dışarıdan hazır yem almayı oldukça aza indirmeyi planlıyorum , 30 başlık ahır var ama ben açık besi düşünüyorum , ahırın yanında çoban için küçük bir ev de var ama çoban tutmayı düşünmüyorum . Daha önce bu işi yapmadım açıkcası kolay olmadığını da biliyorum , bu işi tek başıma değil dedem ile birlikte yapacağız kendisi daha önce bu işi yapmış bi insan aynı zamanda da kasaplıkla uğraşmış biri de . Hala devam ediyor mu bilmiyorum 7 yıllık faizsiz kredi almayı düşünüyorum ilk başlangıç için de 30 büyükbaş hayvan almayı düşünüyorum . Sorularıma gelirsek ;
    -Küçükbaş mı büyükbaş mı ?
    -Büyükbaş olur ise süt mü besi mi ?
    -Kendimiz üreterek mısır , yonca , küspe , balya ... gibi hayvanın yiyeceği rasyonda bi yem hazırlayarak kar'lılık olur mu ?

    Amasya/Merzifon'da bu işi yapmayı düşünüyorum.
    Önerilerinizi , söylediklerinizi bir referans gibi dikkate alacam .







  • planlarımın arasında küçük de olsa var bu konu o yüzden cevapları bende bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu var her iş alanında para var bu unutmayın az çok var.

    Otobüs şirketleri de ağlar ama hala otobüsçülük sektörü devam eder.

    Mühim olan sermaye olması.

    Yatırdığınız parayı geri almak kolay değil belki geri dönüş kolay olmaz belki 2-3 yıl kara geçemezsiniz ama dönmek zorundasınızdır.

    Bakın Amazon.com kaç yıl kara geçememiş bir sitedir ama işte büyük sermaye sahipleri para basıyor ve sahipleri borçlarla döndürüyor şirketleri.
  • yanlış tercüme çıkartmamanı umuyorum .kendi çabamdan bahsediyorum 96 yılında hayvancılık çiftçilikle uğraşan aile yapım çoluk çocuk herkes,4 adet kara sığır inekle başlayıp sene 2001 ve toplam üretim 24 adet adet büyükbaş erkekli , dişili karışık artı borçsuz 77model traktörü 2000 model sıfır traktöre çevirmek benim için başarı.babam hayvanlarla ilgilendi ben tarımla yeri geldi babam tarımla ben hayvanlarla bu iş böyle ilerledi
    Öncelikle SAMANA ve YEME para vereceksen hiç girme o işe,kendin yemini samanını mazot harcayarak yapabilirsen kazanırsın ki şu dönemde çok zor .mazot almış başını gidiyor gübre desen yanına yaklaşılmıyor.40 yıldır tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailem 2005 te komple bırakıp göç ettik.ve bizden sonra bırakan nce insanlar. Merzifon ovasını iyi bilirim,50 ,60 dönümlük arpa tarlası ekimi yapardık dökümü iyidir yüzünü kara çıkartmaz .
    Söyleyeceğim yaparsan büyükbaş daha iyi ve rahat umarım istediğin sonucu elde edersin.ama artık saman dahi yurtdışından alınır hale geldi ki daha neler neler yazacak çok şey var ama zaman dahi yetmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevap yazarak fikirlerini sunan herkese çok teşekkür ediyorum.
  • tarals40 kullanıcısına yanıt
    Sn tarals40 ; Kısaca kendi yemini kendimiz elde ettiğimiz zaman gübre , tohum , mazot hatta bazen aşı , veteriner masrafları dahil artı yönde bi ivmelenme yakalayabilirmiyim ? Geçen yaz tonajını bilmiyorum ama tarlamıza arpa samanı ekmiştik ve branda ile üstünü örtüp bir kısmınıda ahırda depolayarak hala satmadık . Her işin bir zorluğu ve riski elbette var . Aslında % 100 hayvanların yemini dışarıdan hazır yeme para vermeden karşılayabilecek durumdayım ama hazır yemlede beslemek gerektiğini duymuştum bilmiyorum ne kadar doğru ve yem rasyonu nasıl oluşturuluyor bu konudada bir fikrim yok .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.