Şimdi Ara

Büyük şehir, küçük şehir, öğrencilik ve bölüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafam çok karışık ve yardım alabileceğim biri çevremde yok. yardımcı olur musunuz ?

Kafamda olan bölüm psikoloji veya hukuktu. Ygs sıralamam da baya iyiydi, lys de 1 derse güvendim ve kolay sordular, evdeki hesap çarşıya uymadı. Okul puanında yardımıyla sıralamam düştü baya.

Önümde 4 alternatif var.

1- Kötü(küçük) şehirlerde/üniversitelerde pdr okumak

2- İstanbul Ankara da Siyaset bilimi ve Uluslararası ilişkiler, düz uluslararası ilişkiler veya sosyoloji okumak

3- İstanbul İzmir Eskişehir de sınıf öğretmenliği okumak

4- Tekrar mezuna kalmak. ( 12.sınıfta (lisede) ders çalışmadım , bu sene ygs ye çalıştım, lys ye pek çalışmadım )

Pdr okuyabileceğim yerler
    Bunlar belki tutmayabilir 1 k gerideyim bazılarından
    -------------------------------------
    Amasya pdr
    Niğde pdr
    Adnan menderes İ.ö pdr
    Pamukkale İ.Ö pdr
    Aksaray pdr
    İnönü pdr i.ö
    Sakarya pdr i.ö.,
    -----------------------------------

Bunlar tutar kesin
    --------------------
    Kırşehir pdr
    KTÜ pdr İ.Ö
    Tokat pdr
    Erzincan pdr
    Erzurum i.ö. pdr
    giresun pdr
    kars pdr

• Up.
  • Önceliğin bölüm olsun. Okumak istediğin şeyi kafanda netleştir ona göre tercih yap. Puanı daha yüksek diye istemediğin bölüme gitme hayat zehir olabilir
  • İstemediğim bölüm olacak şuan nereye gidersem.

Daha doğrusu istediğim bölüm psikolojiydi, şu an gideceğim bölümler konusunda pek fikrim yok.
  • Eğer idealinse bir sene daha bekle ben hem küçük yer hemde istemediğim bir bölümü okuyorum şuan pişmanlık var bir kaç kafa arkadaş buldum da iyi geçiyor sayılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.Pdr üniv farketmez he ben özel sektör kovalarım dersen bilemem çünkü hacettepe'de okuyan adam da kpss'ye girmek istiyor tek avantajı senden daha donanımlı olabilir.
    2.Öbür bölümlere şimdiden önyargın varsa ve bu önyargı değişir diyorsan değişmez pişman olacağın iş yapma.
    3.Pdr okuması zevklidir ilerde atama sıkıntısı var bunu da hesaba kat.
    4.Büyük üni'de arkadaşım sosyal bilg.ö okuyor napcak bu adam özel sektörde mi çalışcak?Devlet'e atanmak istiyor sınıf öğretmenliği de öyle büyük üni'de okursun öğretmenlik gözün gönlün açılır eğlence konusunda avantajı bu

Bol şanslar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alice_wonder

1.Pdr üniv farketmez he ben özel sektör kovalarım dersen bilemem çünkü hacettepe'de okuyan adam da kpss'ye girmek istiyor tek avantajı senden daha donanımlı olabilir.
    2.Öbür bölümlere şimdiden önyargın varsa ve bu önyargı değişir diyorsan değişmez pişman olacağın iş yapma.
    3.Pdr okuması zevklidir ilerde atama sıkıntısı var bunu da hesaba kat.
    4.Büyük üni'de arkadaşım sosyal bilg.ö okuyor napcak bu adam özel sektörde mi çalışcak?Devlet'e atanmak istiyor sınıf öğretmenliği de öyle büyük üni'de okursun öğretmenlik gözün gönlün açılır eğlence konusunda avantajı bu

Bol şanslar...

Önyargı değil de işsiz kalma sıkıntısı var.

İleride atama sıkıntısı derken ? rahat ataması olan bir bölüm değil mi ?

Doğru o sınıf öğretmenliğini kafamdan sildim zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araştır pdr nerdeyse her yerde açıldı ve kontenjan artıyor Kpss'yi de etkiliyor tabi atama puanı yükseliyor.Şu anda diğer eğitim fakülte programlarına göre daha iyi durumda tabi 4-5 sene sonra ne gösterir bilemeyiz.

Duygularını anlayabiliyorum tek tavsiyem çevrene göre yaşama o ne der bu ne der diye bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: alice_wonder

Araştır pdr nerdeyse her yerde açıldı ve kontenjan artıyor Kpss'yi de etkiliyor tabi atama puanı yükseliyor.Şu anda diğer eğitim fakülte programlarına göre daha iyi durumda tabi 4-5 sene sonra ne gösterir bilemeyiz.

Duygularını anlayabiliyorum tek tavsiyem çevrene göre yaşama o ne der bu ne der diye bakma

Çevreme göre yaşamıyorum sanırım ama kendi içimde büyük bir çatışma yaşıyorum. Zaten mezundum çevrem kalmadı.

3.seneye kalma fikrine nasıl bakıyorsunuz ?

Küçük şehirde okumak korkutuyor beni, neden bilmiyorum aslında büyük şehirde de yaşamadım hiç.
  • ailen arkandaysa kal buna karşı çıkıyorlarsa sene içinde çok yıpranırsın.İyi düşün mezuna kalmak basit bir şey değil azimliysen sevdiğin bölümü kazanmak istiyorsan kal hocam
  • kesinlikle ve kesinlikle ktü pdrye gelme! tek tavsiyem sana budur.
  • sinyortr1 kullanıcısına yanıt
    Orada mı okuyorsunuz ? Neden öyle dediniz ?
  • Teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fly to life

Orada mı okuyorsunuz ? Neden öyle dediniz ?

evet,gereksiz bir zorlama söz konusu ve gereksiz şekilde egolar yüksek
  • kalabiliyorsan 1 sene daha mezuna kal. Sonuçta 40 yıl çalışacaksın bunun için 1 seneni vermen çok değil. Ailem izin verse bir sene daha mezuna kalırdım. Yok ama 1 sene kaldın yeterli köpek gibi git biryere şimdi, ya da çalış para kazan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Köpek gibisini anlayamadım ama 1 sene kalmayı ben göze alamıyorum henüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.