Şimdi Ara

Büyük Özel Bir Hastane Bebeğimizi Çöpe Attı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

27 Şubat tarihinde, istanbul Bakırköy'de yaşanan akılalmaz olayın hikayesidir.

Eşim 10 hafta 6 günlük hamileyken, bebeğin kalbi durdu ve doktor kürtaj yapmak zorunda kaldı. Bebeği patalojiye göndermek içşn rapor yazdı ve gönderdi. Bir sonraki gebelikte bize yol gösterecek tetkiğin pataloji olduğunu, aynı zamanda şu an bir sorun var mı yok mu ve bebek neden öldü gibi sorulara ışık tutacak bir sonuca pataloji iöe ulaşacağımızı söyledi.

10 gün sonra pataloji sonucunu almak için gittik. Pataloji teknikeri (tek sorumlu kişi) bebeğin kendisine ulaştığını, kaydını girdiğini ve yanlışlıkla çöpe attığını söylerek özür diledi. Patalojisi de yapılmamış onu da söyledi. Çöpü aradım bulamadım, gelin beraber de arayalım isterseniz dedi. Eşim az daha fenalık geçirecekti bu sözlerden sonra.

Tekniker, lütfen beni mahkemeye vermeyin, işimden olurum dedi.

Biz bir dilekçe yazıp başhekime verdik Dilekçede raporu bize yazılı olarak göndermelerini istedik. Raporu vs ekte sunduk. Başhekim 3 güne yazılı olarak cevap vereceğiz dedi.

Hastaneden dilekçe sonucu gelince, raporları da ekleyip maddi 1 manevi 300.000 tl tazmınat davası açmak istiyoruz hastaneye. Eşim çok üzgün. Ben de hakkımızı arama taraftarıyım. Avukata bir sürü masraf yapacağız o belli ama göze aldım. Sorum şu: Davayı kazanır mıyız? Asliye hukuk mahkemeleri bakıyormuş ve yıllar sürebilirmiş. Peki siz olsanız ne yapardınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGuardian -- 8 Mart 2016; 0:22:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Onu bunu bilmemde o malın ağzını burnunu kırmadın mı yanlışlıkla geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederım, yok hocam kırmadım haklıyken haksız duruma dusmek istemedik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Kesinlikle bir avukatla görüşün, miktarını bilemem ama tazminat alırsınız. Ayrıca ceza davası da açılabilir görevi ihmal suçu oluşmuş. Bunlar hukuki olarak gidilecek yollar.

İkinci yol olarak hastane ile zararınızı karşılamaları konusunda anlaşabilirsiniz.
  • Hocam öncelikle acınızı paylaşıyorum, büyük geçmiş olsun. "Bebeği çöpe atmak" ifadesi ilk bakışta ne kadar vahşi dursa da işin aslı gerçekten böyledir. Kürtaj yapilan cenin tıbbi atık olarak çöpe atılır, yani burada yanlış bir durum yok. Kaldı ki teknisyen patolojik test yapmayı unutmuş, evet bu hatalı bir davranıştır. Açıkçası bu yüzden dolayı bir tazminat davası açılır mı derseniz olayın iyice incelemesi gerekir. Bir avukatla detaylı bir şekilde görüşün. Şahsi kanaatim ben hakimin 300 bin lira gibi bir manevi tazminata hükmedeceğini düşünmüyorum. Tekrardan geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maddi tüm masraflarınızı faturalayın ve saklayın , eğer eşin psikolojik destek alırsa bu tedavi masrafları ve giderlerini de saklayın.(gidiş geliş taksi ücreti dahil)

300bin TL tazminat biraz zor , dava değerini yüksek açarsanız dava harcı yüksek çıkar ve dava kısmen kabul olursa red olan kısım içinde vekalet ücreti ödemek zorunda kalırsınız
  • Geçmiş olsun.

Bizde de olmuştu hatta 10 haftalık iken kalbi durarak ölmüştü bebek, daha sonra kürtaj yaptırdık ve aldırdık bebeği.
    Bir tane oğlumuz var 5 yaşında, doktor bebeğin patolojide incelenmesine gerek olmadığını söyledi, eğer sizin de bebeğiniz varsa incelemeye gerek yok bence, ama eşinizin ilk hamileliği ise incelenmesi çok önemliydi, eşiniz ikinci defa hamile kalmadan önce doktorların dediği gibi size bilgiler verecekti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.