Şimdi Ara

Buuuum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.587
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantius -- 24 Temmuz 2015; 3:33:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pırlantayı 1 gün bile araştıran birisinin altınbaşa bakmayacağını düşünüyorum...

Öğrenmek isteyenlere de tüyo vereyim, GIA sertifikası yoksa itibar etmeyin, bu işin mührü budur...

Altınbaş kendisi sertifika verip J color yüzüğe 5-6 bin tl istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: furky86

Pırlantayı 1 gün bile araştıran birisinin altınbaşa bakmayacağını düşünüyorum...

Öğrenmek isteyenlere de tüyo vereyim, GIA sertifikası yoksa itibar etmeyin, bu işin mührü budur...

Altınbaş kendisi sertifika verip J color yüzüğe 5-6 bin tl istiyor

gia sertifikası veren markalar hangileri hocam ?
  • Dostlar GIA dünyadaki en geçerli sertifikadır, Amerika'da işin ehli gemologlar tarafından verilir, GIA sertifikasında bulunan numara taşın kemer kısmında da yazar ve 20lik büyüteçle rahat okunur, GIA satan marka diye bir kavram yok, taş piyasasında 3-5 çeşit sertifika var, bayi bayi gezip bulmak lazım, her zaman herkesin elinde olmuyor

Ayrıca tektaş diye birşeye para veriyorsanız en kötü ihtimalle H color olsun ki işe yarasın

D E F G H
    D en iyisidir en beyazıdır

GIA olmayan sertifikalarda aldığınız taşın o sertifikadaki taş olduğunun garantisi yoktur, vardır derler YOKTUR! Tamamen vicdani bir meseledir

Buradan pırlantacıları sinirlendirdiysem özür dilerim ;) Maalesef olay bu

Birkaç örnek veriyorum;

1- Geçen yaz istanbulda bir fuar oldu orada devasa bir taş vardı, değeri milyon dolar vs, stand sahibinde sordular nedir bu taşın özelliği? Verdiği cevap: "Bu taşın en önemli özelliği GIA sertifikalı olmasıdır"

2- Haziran ayında evlilik teklifi için tek taş yüzük aldım, GIA sertifikalı aldım, eve geldim, büyüteçle baktım taştaki numarayla sertifikadaki numara birbirini tutmuyordu, hemen aldığım yere gittim, aynı ebatta başka yüzüğün sertifikasıyla karışmıştı sertifikaları değiştik o kadar, adamların suçu yok ufak bir karışıklıktı hepsi bu, tabi onları da sonraki taşta yaşayacakları büyük dertten kurtarmış oldum bayağı teşekkür ettiler ;)

Pekiiiiiii ya yüzüğüm GIA sertifikalı olmasaydı???

Konu çok net dostlar

Yüzük alacaksanız şu yazımı okuyup alın, yoksa da hiç bulaşmayın bu işlere tertemiz alyansla halledin gitsin...

Altınbaşı kötülemiyorum, adamlar kendi sertifikasını veriyor taşlara ve bence yüksek fiyattan satıyorlar... Sertifika olayı o taşa bakan gözle alakalıdır, illa ki Zen gibi Altınbaş gibi firmaların çalıştırdığı gemologları vardır ama siz taşı bayiden alıyorsunuz, tamamen vicdani bir olay gerisi...

Üzerinde numara yazmayan bir taşı yarın bir gün bakıma veya büyütmeye verdiğiniz zaman (Hamilelik dönemi kilo alımı vs) geri dönen taş sizin taşınız mı olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furky86 -- 6 Şubat 2014; 21:48:33 >

•  Buuuum

• quote:

Faydalı bilgiler, eyvallah. Yakında lazım olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 6 Şubat 2014; 22:21:04 >
  • Estağfurullah hocam ülkenin parası dışarıya boşa gitmesin amacım bu biraz da ;) sonuçta pırlanta çıkartıp işleyen ve pazarlayan bir ülke değiliz hepsi ithal...
    illa alacaksak da değer birşey alalım ki işe yarasın...

Genelde pırlanta bilgilerini satanlar vermeye çalışır ve ne kadar objektif olur soru işareti, mesleğim çok alakasız ama bir şey alacağım zaman herşeyiyle bilmek gibi bir obsesyonum var :)) paylaşmayı da borç biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pırlantali ürünler satarken tekrar para etmiyor yaramazâ

• quote:

Estağfurullah hocam ülkenin parası dışarıya boşa gitmesin amacım bu biraz da ;) sonuçta pırlanta çıkartıp işleyen ve pazarlayan bir ülke değiliz hepsi ithal...

Genelde pırlanta bilgilerini satanlar vermeye çalışır ve ne kadar objektif olur soru işareti, mesleğim çok alakasız ama bir şey alacağım zaman herşeyiyle bilmek gibi bir obsesyonum var :)) paylaşmayı da borç biliyorum

hocam iyi güzel yazmışın da. bari gia sertifikasını hangi markalar veriyo onu da bi söyleyeydin ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

Pırlantali ürünler satarken tekrar para etmiyor yaramazâ

Hocam evlenme teklifi veya söz yüzüğü amaçlı verilen bir yüzüğü neden satmak gibi bir düşünceniz var ki? Ha Allah korusun ayrılık olur vs ama o zaman da üzünülmesi gereken konu bu değildir herhalde...

Ayrıca kurumsal firmalardan aldığınız zaman ileride değiştirmek istediğinizde aldığınız fiyattan sayıyorlar...

Global olarak da değer görsün istiyorsanız yine GIA bu konuda tektir ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Maktoyu

quote:

Estağfurullah hocam ülkenin parası dışarıya boşa gitmesin amacım bu biraz da ;) sonuçta pırlanta çıkartıp işleyen ve pazarlayan bir ülke değiliz hepsi ithal...

hocam iyi güzel yazmışın da. bari gia sertifikasını hangi markalar veriyo onu da bi söyleyeydin ya

Hocam firma olarak şudur diyemem ama hepsinin bayisinde illa birkaç tane GIAlı yüzük vardır ;)

Zen pırlantada kesin yok onu biliyorum
    Ariş ve Atasayda her çeşit sertifika var, Ankara'da Antares Avmde Hamza Yılmaz var mesela onlarda da görmüştüm GIAlı yüzük, yani alıp getirip montüre oturtan satar hocam, taş piyasasından avuçla taş gelir sonradan yüzük yaptırılır Türkiye'de ;)

Müthiş pazarlık yapmalısınız 8000 tl derler 4000e inerler ;)

• Pırlantasızlarda da geçseydi kod iyi olurdu ama şu an benim işime yaramıyor. Kod isteyen varsa pm'den gönderebilirim
  • furky86 F kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman sana yarar ama bana yaramaz.aksam inan aksm eve gelsem hanım kovar evden .buna paramı verdin diye.Ama külçe akşam 10-20 gram super yemek hazırlar.nasıl bi bayan diye düşünürsen eğer, kılavuzu ben olursam .... Bu kadar hesapçı olur

• Bir de şu konu var, GIAlı yüzüklerde pazarlık miktarı daha azdır ama HRD, IDL gibi sertifikalarda deli gibi fiyat indirebilirler

Bu bile GIAnın geçerliliğinin göstergesidir ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

Hocam o zaman sana yarar ama bana yaramaz.aksam inan aksm eve gelsem hanım kovar evden .buna paramı verdin diye.Ama külçe akşam 10-20 gram super yemek hazırlar.nasıl bi bayan diye düşünürsen eğer, kılavuzu ben olursam .... Bu kadar hesapçı olur

Eşinizle bir ömür mutluluklar dilerim hocam ;) Her bayan aynı değildir, hepsi ayrı ayrı değerlidir, kimisi öyle mutlu olur kimisi böyle, yüzlerini güldürebiliyorsak ne mutlu bize :)

• furky86 F kullanıcısına yanıt

Allah razı olsun saadet icindeyiz.

• Kullanmak isteyen arkadaslar bana gelen kod
    P9C9R8

• Buyrun arkadaşlar,

P4H9Q7
  • Buda benden : P5D7F8

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.