Şimdi Ara

Bütün modelleri kötülemişsiniz bu vatandaş ne kullanacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütün modemlerde marka ve modelleri kötülemişsiniz bu vatandaş ne kullanacak ?O ısınıyor bu böle oluyor şunun şurasına bişey kaçıyor.Eskiden bişey alamaya karar verince çoğunluk " şu iyidir alın kullanın" derdi.

• Valla arkadaşım bu wifi çıktığından beri bu modemlere bir haller oldu. modemler kafayı yemeye başladılar. Eski kablolu modemim taş gibiydi resmen. 10 sene götürdü. Taki geçen kışın o vahim olayına kadar. çatıya yıldırım düşmesi sonucu 10 yıllık, sırtına ne yük yüklersen bana mısın demeyen kablolu modemim rahmetli oldu. bende wireless router aldım. Modaya uyduk ama bütün sorunlar yeni modemi almamla başladı.
    Ne varsa eskilerde var tank gibiydi rahmetli.
  • zyxel tabii

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forgreen kullanıcısına yanıt
    Tank konusunda haklısın.Airties 5050 mi neydi bi modemim vardı, ttneteydim ozamanlar net kesilip dururdu, modemi duvarlara vururdum kasası darmadağın olduğu halde çalışırdı :D

DSL N14U kullanıyorum.16 Mbit internetim var hızım normalde tam geliyor.Bu modemi takınca 11 mbite düşürüyor.Superonline modemi takınca 14mbit.Airtieste 15 mbit hatta 16.1 mbit bile alıyordu airtieste.Zaten bu konuyu açtıktan sonra gittim Airties Air 5760 11AC modelini aldım.Herzaman asus almanın bi mantığı yok 16 mbit neti tam kullanmak varken asus la 11mbit kullanmak saçma.

Edit resim dh havuzundan alıntıdır.

Bütün modelleri kötülemişsiniz bu vatandaş ne kullanacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petegrus -- 2 Aralık 2016; 21:44:43 >

• bişi bilmeyip oturduğu yerden yazanlar yüzünden böyle oluyor.

şu alınır mı? yok çöp.
    bu alınır mı? yok dandik.
    XXXXX MARKA AL AL HEMEN AL niye? KALİTE

soruyorsun ? NİYE NEDEN NİÇİN.
    TEKNİK VERİ YOK BİLGİ YOK TECRÜBE YOK ÜRÜN ARZA ORANI BİLGİSİ YOK. AMA HERKES MÜHENDİST.
  • Tp linkle,airties kullandım 3tane tplink vardı elimde enson kızdım sobaya attim.yerine airties aldım 2yıldan beri sorunsuz kullanıyorum,şimdi yemi eve geçicem vdsl modem bakıyorum.onuda airties alırım muhtemelen.şimdi tp link,asus nasıldır bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: ejke

Tp linkle,airties kullandım 3tane tplink vardı elimde enson kızdım sobaya attim.yerine airties aldım 2yıldan beri sorunsuz kullanıyorum,şimdi yemi eve geçicem vdsl modem bakıyorum.onuda airties alırım muhtemelen.şimdi tp link,asus nasıldır bilemem

ben asusdan çok çektim. ilk 1-2 ay iyi gidiyor sonra çöp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Petegrus

quote:

Orijinalden alıntı: ejke

Tp linkle,airties kullandım 3tane tplink vardı elimde enson kızdım sobaya attim.yerine airties aldım 2yıldan beri sorunsuz kullanıyorum,şimdi yemi eve geçicem vdsl modem bakıyorum.onuda airties alırım muhtemelen.şimdi tp link,asus nasıldır bilemem

ben asusdan çok çektim. ilk 1-2 ay iyi gidiyor sonra çöp

Neye göre çöp

• Asus'un standard kablolu dsl modemini 10 sene kullanmıştım, elektrik kesintileri yüzünden bozuldu.
    Ondan sonra Airties 5650(özellikle de torrent client özelliği için) aldım şu an gayet iyi bir sıkıntı yaşamadım bir daha. Airties'ın üst serileri başarılı bence.
  • Bu başlık yeterli olur sanırım o cihaz için.
    https://forum.donanimhaber.com/asus-dsl-ac68u-vs-airties-5760-inceleme--95269425

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 25 Ocak 2017; 14:33:54 >
  • Michael Scofield kullanıcısına yanıt
    5760 modelini bilemiyorum kullanmadan birşey diyemem. Ben sadece 5650 hakkında yorum yapabilirim.
    Sadece internet ve torrent için alınacaksa 5650 iş görüyor. Benim için torrent özelliği herşeyden önemli,
    8Mbit sınırsız bağlantıyla büyük download'lar yapmanın başka yolu yok. PC'yi gece açık bıraksam gürültüden uyuyamıyorum.
    Araştırdığımda en stabil torrent client bundaydı eşdeğer cihazlar arasında, ben alalı 2 sene falan oldu.
    SNR Margin değerlerinden memnunum, cihazı aldığımdan beri bir daha hiç kopma yaşamadım. En önemli diğer faktör buydu benim için.
    Wi-fi AC dual/tri band özelliğine önem verenler için işler elbette değişir, seçenekler çoğalıyor.
    Ben şahsen wi-fi'a sıcak bakmadığım için PC'lerde halen gigabit ethernet kullanıyorum, kablo her zaman daha stabil. Wi-fi'ı sadece telefon için kullanıyorum.
    Yani alacak kişi bunu ne için alacak, bilgisayarlar arası kablosuz dosya aktarımı/paylaşımı/media server yapacak mı?
    Torrent özelliği önemli mi, vs. bunlar önemli seçiminde.

• Zaten kullanıcı olarak hepimizin baktığı en azından kendi adıma konuşayım f/p cihazlar. Ben de bu cihazı gördüğümde acaba iyi midir nasıldır diye merak ettim. Ancak bu konuyu görünce cihazdan soğudum yoksa Airties konusuda olumlu yorumlar da yok değil hat değerleri konusunda, bitorrent konusunda ki o konuda arkadaş onu da karşılaştırmış ne yaptıysam 2.5 mb i geçemedim ama Asus'da 3.5 görüyor demiş. Direk bittorentt client kullanması daha iyi tabi. Asus'un Router modelininde Merlyn Firmware'i ile Transmission yükleyen var ama o da routerda imiş sanırım bir yorumda öyle okumuştum.

Gigabit etherner konusunda da data aktarımında çok komik değerleri alınca ben cihazdan iyice soğumadım değil, Asus'da eh epey pahalı alternatiflere bakmak istersiniz ancak diğerleri de acaba dedirtiyor.
  • Michael Scofield kullanıcısına yanıt
    Bendeki airties'ı kurcalamıştım, aslında ona da birşeyler eklenebilir gibi. Busybox denen linux çekirdeği
    kullanan hafifletilmiş bir platform üzerinde çalışıyor. Ama tam fonksiyonel bir işletim sistemi çekirdeği olmadığı için
    transmission çalışır mı bilemiyorum. Bittorrent stabil, aylarca açık kalabilir ama çok hızlı değil dediğiniz gibi.
    Bazı torrentlerde gayet hızlıyken bazılarında garip davranabiliyor hız konusunda.
    Ben alırken eşdeğeri olan ASUS N serisi modem için ram azlığı yüzünden içindeki programın kendi kendine crashlediğine veya download hızı konusunda darboğaz
    yaptığına dair yorumlar vardı o yüzden tercih etmemiştim. Ya o ya buydu bütçem dahilinde.
    Yeni AC destekli modemlerde RAM'ler artırıldığı için bu tip problemler kalkmıştır muhtemelen, RAM'e dayalı bir şişmeymiş çünkü.
    Client'a gelirsek aslında PC'de de bittorrent/utorrent türevlerini pek sevmem, eskiden azureus olan vuze'un extreme modlu versiyonunu kullanıyorum şıp diye bağlanıyor
    eş ve seed'lere. Modemdeki bittorrent embedded sürümü için hızlandırma tekniği var mı pek araştırmadım, ayarları utorrent ile aynı gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bendeki airties'ı kurcalamıştım, aslında ona da birşeyler eklenebilir gibi. Busybox denen linux çekirdeği
    kullanan hafifletilmiş bir platform üzerinde çalışıyor. Ama tam fonksiyonel bir işletim sistemi çekirdeği olmadığı için
    transmission çalışır mı bilemiyorum. Bittorrent stabil, aylarca açık kalabilir ama çok hızlı değil dediğiniz gibi.
    Bazı torrentlerde gayet hızlıyken bazılarında garip davranabiliyor hız konusunda.
    Ben alırken eşdeğeri olan ASUS N serisi modem için ram azlığı yüzünden içindeki programın kendi kendine crashlediğine veya download hızı konusunda darboğaz
    yaptığına dair yorumlar vardı o yüzden tercih etmemiştim. Ya o ya buydu bütçem dahilinde.
    Yeni AC destekli modemlerde RAM'ler artırıldığı için bu tip problemler kalkmıştır muhtemelen, RAM'e dayalı bir şişmeymiş çünkü.
    Client'a gelirsek aslında PC'de de bittorrent/utorrent türevlerini pek sevmem, eskiden azureus olan vuze'un extreme modlu versiyonunu kullanıyorum şıp diye bağlanıyor
    eş ve seed'lere. Modemdeki bittorrent embedded sürümü için hızlandırma tekniği var mı pek araştırmadım, ayarları utorrent ile aynı gibi.

Bilgim dahlinde Asus torrent işini modemde ilk geliştiren marka bundan 10sene öncesi içine disk takılabilen WL-750GE modeli var. Şuan piyasda aktif satılan N17U ve üzeri tüm modeller yeterli performans ile torrent destekliyor, sizin bahsettiğiniz zamanında satılan uygun fiyatlı DSL-N14U modeliydi, bu cihazın tabi ki donanımı fiyatı uygun tutulmak adına daha düşüktü ve ilk popüler torrent modeliydi Türkiye de, durum böyle olunca beklentiler yüksek olduğundan da, n14u bahsettiğiniz yorumlara mağruz kalmıştı, ve tabi ki günümüz güncel modellerin performansı yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 25 Ocak 2017; 23:51:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.