Şimdi Ara

Bütün herkeste kapasite var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün insanlarda çoğu şeyi kavrayacak, düşünebilecek zeka var mıdır? Zeka neyi ayırmada kullanılır? İnsanın belirli bir sınırı var mıdır ve o sınırı aşmak mümkün müdür? Biz her hangi bir insana niçin zeki deriz ve bunu nasıl ölçeriz? Tüm insanlar akıl bakımından eşit midir?(zihinsel engelliler dışında) Herkesde başarı için potansiyel var mıdır?

• Bence zekada temel olçut tanımlayabilme yetisi. Doğru şekilde tanımlayabilen zeki bir insandır.

Her şeyin birbirine karıştığı bir yerde bu yeti aranmayabilir. Ancak bazı kimseler ger turlu zorluğa rağmen bunu başarır.

Bu açıdan eğitim sistemini sorgulamak lazım. Lise seviyesindeki bilgi bizim yaşımızda ancak anlam kazanıyor. Aile çevre faktoru de önemli tabi. Bazı insanlar ağzında altın kaşıkla doğduğunu kabul ediyorum. Maalesef bu sınıfın uyelerinden hiç bir zaman olamadık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kisinin kendini geliştirmesiyle alakali. Aklin siniri vardir evet, akil maddeyle sinirlidir. Sadece maddeyi his duyu organlarimizla hissedip beynimizde yorumlariz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklı bir toprağa verimli bir toprağa benzetelim. Toprağın içlerinde ise atıyorum hazineler var altından. Bilgiyi de bu altınlara benzetelim.

Kimine bu toprağı kazıp içindeki altınlara ulaşma fırsatı daha kolay şekilde, kimilerine ise daha zor şekilde verilmiştir. Yani eşitlik filan elbette yok adalet yalan. Kimisi toprağın üst katmanlarından topladığı altınlarla yetinir yani zihnini fazla zorlamaz, bana bu kadar verilmiş deyip geçer. Kimisi ise bu toprağı kazdıkça kazar belki d horizonuna kadar ulaşır yani zekasını tamamen kullanmaya adamıştır. Bunda doğuştan verilen fırsatın etkeni bence büyüktür fakat meselenin fırsattan ziyade inanç ve azim olduğunu, çalışanın toprak ne kadar zorlu bir olsa bütün altınlarla ulaşabiliceğini savunanlar da var. Ben henüz o altınlara ulaşamadığım, en üst kısımda kaldığım için onlara inananamıyorum ama umarım haklılardır.

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    doğru düzügn yetiştireiblirsen herşey mümkün.
  • Burda şu sorular ortaya çıkar;
    1- Zeka ile beyin arasındaki bağlantı nedir?
    2- "Kapasite" zeka ile mi yoksa beyin yapısı ile mi ilgilidir?

• Eğer doğuştan beyinde herhangi bir sıkıntı yoksa, doğumdan itibaren yetişme şekli zekayı etkiliyor bence. Ebe beyinin neler yedirip neler içirdiği, izlediği çizgi filmlerlerden tutunda çocukluktaki yanında konuşulan şeyler, yapılan hareketler. Okul çağında eğitimini veren öğretmenler, lisedede ki eğitim veren hocalar, arkadaş çevresi v.b.

Bunlar dışarıdan etkileyen faktörler birde insanın kendisi vardır, kendi zekasının ve kapasitesinin gelişmesi dış etkenlerden çok insanın kendi beyin yapısında bitiyor. Yani her insan eğer genlerden bir sorun veya beyinde herhangi bir hastalık filan tarzı iç hastalık faktörleri yoksa kendini geliştirmesi zekasını yükseltmesi felan hepsi kendi elindedir.

Nesil ilerledikçe beyinler daha fazla çalışıyor bunun sebebini şu şekilde yorumluyorum sürekli gelişiyor teknoloji, binalar v.s yeni birşeyler ortaya çıktıkça insan daha iyisi için beyin yoruyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ama bazıları var ki din çıkmazına girmişler, anlatsan da çıkamıyorlar, söylesen de anlamıyorlar, kanıt sunsan da o öyle değildir diyorlar, inandıkları kitap da ki açıklara tutarsızlıklara yalanlara çeviri hatası diyorlar. Bu nasıl bir beyin ve kapasite bunu yorumlayamıyorum, anlatsan da anlamıyor hangi tanımlama acaba..
  • Ev Terliği kullanıcısına yanıt
    Anlat bakalım ne tutarsızlığı

• Kilit nokta nöronlar ve çeşitleri :)

Çoğu insan küçük yaşta iyi eğitim ile bugünkü çoğu profesör seviyesine gelebilir. Ama bazı insanların beyinleri gelişmiştir ve bunlar dahi olarak bilinirki bu ise tesadüftür. Einstein ile sıradan bir insan arasındaki var Einstein nin daha gelişmiş beyin yapısına sahip olması. Ne kadar gelişmiş bir nöron ağına sahip ve bu ağları aktiv tutarsa insan o kadar öğrenmesi kolay olur.

• Beynin gizemi adlı bir dergide beynin aktiv olarak kullanılması için iki kilit nokta dan bahşedilmişti.

Birincisi;

Magnezyum beyin yeni nöronlarin oluşması için magnezyum a ihtiyaç duyar.

İkincisi beyni zorlamak zorlanan beyin yeni nöronlar inşaa eder. Pasif kalan beyinde nöronlar yavaş yavaş aktivitesini kaybeder ve gereksiz nöron bağlantıları artık kullanılmayacak şekilde kendini deaktive eder.

Ve tabi yaşlılık faktörü

• Hocam yeni noronlar oluşturmak için bulmaca gibi aktiviteler mi yapmak lazım? Benim dedem gibi çoğu yaşlı Sudoku ile uğraşır mesela, bunun nedeni yasliliga karsi beyni zinde tutmak sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

Hocam yeni noronlar oluşturmak için bulmaca gibi aktiviteler mi yapmak lazım? Benim dedem gibi çoğu yaşlı Sudoku ile uğraşır mesela, bunun nedeni yasliliga karsi beyni zinde tutmak sanırım.

Yeni nöron değil de, nöronlar arası bağlantılar asıl önemli olan. Onlar da nöronlar kullanıldıkça çoğalır.

Yeni nöron pek oluşmaz 25-30 yaştan sonra(öncesinde de zaten fazla oluşmuyor). Nöronlar gibi aşırı özelleşmiş hücrelerin kendini yenilemesi çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ishamael111 -- 25 Ocak 2016; 16:02:44 >
  • Ishamael111 I kullanıcısına yanıt
    Yani bu tamamen doğuştan gelen bir yapı. Einstein gibi insanlara şanslı doğmuş bireyler diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin2nin Demircisi -- 25 Ocak 2016; 17:23:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

Yani bu tamamen doğuştan gelen bir yapı. Einstein gibi insanlara şanslı doğmuş bireyler diyebiliriz.

Eğitimle zeka seviyesi arttırılabilir. Tabi bazı insanlar daha şanslı.

• Beynin fonksiyonlarını geliştirmek için bana gore iki tane zıt yon mevcut. Bunlardan birisi insanların aile yapısını incelemek yani sosyolojik bir varlık olmak. İyi bir gözlemci bu açıdan beynini aktif şekilde kullanacaktır.

İkinci yon ise bu kişinin bu sosyal gerçeği imgelediği insan portresi üzerinden onun olum zamanına kadar karşılaşabileceği değerlerle olan ilintileri incelemesi olabilir.

İmgesel insan imajının baba olması büyük bir insan olması mevki sahibi kimselerle karşılaşma halleri gibi olası durum senaryoları üzerinde kafa yormak da beyni geliştirebilir.

Hayalci bir düşünce bence anlamlıdır. Ancak bu hayali imgesel insanı belli bir amaç için eylemsel olarak eğitmek fonksiyonel olarak onunla bulunmak beyni diri tutar.

Öğretmenler bu açıdan bence şanslı kimseler.

Doktorlar ise en şanssız kesim. Ne derlerse desinler genelde kendilerinde akıl tutulması yaşatacak kişilerle her gün en az 10 kere karşılaşacaklardır.

Bu halde eldeki steteskopu dolayıverecek aşk ile hastanın boynuna komplikasyon kurbanı deyup tutçek raporu 40 psikolog tekininden daha rahatlayacak ve beyni her gün bu gun steteskop yerine ne kullanıyım sorusu ile meşgul olduğundan gelişim surecini durdurmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Anlat bakalım ne tutarsızlığı

Sizin dininizi araştırıp kendiniz bulmanız gerekmiyor mu ? Ben eskiden taptığım dini araştırdım, okudum, belgeseller izledim ve ateist oldum.

Şimdi burada size anlatsam roman olur ve artık ben insanlara yazmaktan sıkıldım. Elinizin altındaki teknoloji ile yıllarca okuyabilirsiniz.

Bakın direk sizin tanrınızın size gönderdiği kitabı 1-2 defa meal olarak okumakla başlayabilirsiniz. Ve ben eminim ki arap tanrısının size gönderdiği kitabı hiç okumadınız bile...

Kulaktan duyma, din adamlarının sohbetlerini, bazende kafadan sallama dininizi savunuyorsunuz. Yalan haberlere itimat ediyorsunuz yok o kuranda yazıyordu, bu bilimsel açıklama kuranda vardı yok efendim bilim kuranı doğruluyor.

Kuran bilimde tamamen zıt düşmektedir, kuranda bahsedilmeyen şeyleri araştırabilirsiniz. Sizin tanrınız yarattığı evrenden haberi yoktu galiba ki hiç bir gezegenden, uzaydan bahsetmemiş üstüne üstülük dünyanın düz uçsuz bucaksız bir yer olduğunu söylemiş. Senin tanrına göre insanlık 2000 senedir varlar gibi gibi.....

Hadislerden hiç bahsetmiyorum bile, ilk hadis kitabı imamı buhari tarafından peygamber ölümünden 200 sene sonra yazılıyor. İşinize gelen hadislere doğru gelmeyenlere hadisler yalanda olabilir diyorsunuz.

Sizin yüce allah dostunuz son peygamberiniz kutsal insan tuvaletini boş bulduğu yerlere yaparmış, üç taşla siler yanındakilere bana su getirin diye bağırırmış. Arap milleti işte hala aynılar, tuvalet ahlakları bile o zamandan bu zamana hala gelişmemiş böyle bir yüce ırkın dinine inanıyoruz işte.

• Ev Terliği kullanıcısına yanıt
    1.İslamdan dönmen seni ateist yapmaz dinsiz yapar.
    2.Ben böyle bir iddia da bulunmadım senin cevap vermen gerekiyor.
    3.Aslında bir halt bildiğin yok ucu açık laflarla işi toparlamaya çalışıyorsun

• quote:

1. Dinsizlere ateist denildiğini bilmiyorsunuz daha !
    2. Benim bir idda da bulunmam sana hocalık yapacağım anlamına gelmez, kaç yaşında adamsın, eğer düşünüp yazabiliyorsan kendinde kafandaki soruları araştırabilirsin.
    3. Evet bir şey bilmiyorum ama okumadığım kitabı savunmuyorum. Veya kaynaksız atılan yalanları başkalarına aktarmıyorum. Gerçek olmayan haberlerle insanları dine bağlamaya uğraşmıyorum. Kendi dininin kitabını okumaktan aciz savunacak kadar çok bilgilisin sen

• quote:

Orijinalden alıntı: Ev Terliği

quote:

1. Dinsizlere ateist denildiğini bilmiyorsunuz daha !
    2. Benim bir idda da bulunmam sana hocalık yapacağım anlamına gelmez, kaç yaşında adamsın, eğer düşünüp yazabiliyorsan kendinde kafandaki soruları araştırabilirsin.
    3. Evet bir şey bilmiyorum ama okumadığım kitabı savunmuyorum. Veya kaynaksız atılan yalanları başkalarına aktarmıyorum. Gerçek olmayan haberlerle insanları dine bağlamaya uğraşmıyorum. Kendi dininin kitabını okumaktan aciz savunacak kadar çok bilgilisin sen

Dinsizlere ateist demek doğru değil çünkü bende bir dinsizim ancak ateist değilimdir. Bunlar çok farklı kavramlardır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.