Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
192.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=105175816 konuya yardımcı olurmusunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForBetterDays -- 26 Nisan 2015; 21:38:18 >
  • Vites yarım saat kadar ugrastırdı ama hallettim,diğer ayarlarda da problem yok.
    Aksesuarları şimdilik tamamlama imkanı olmadı ama gece sürüşlerinde trafik olmayan alanları tercih ettiğim için şimdilik problem yok.1 haftaya eksiklerin hepsini tamamlamış olurum zaten.
    Yardımlarınız için teşekkürler
    Kazasız sürüşler
  • Bütçeye göre ŞEHİR ve YOL bisikleti tavsiyeleri isimli bu başlık altında lütfen mtb grubu ile ilgili sorularınızı paylaşmayınız. Bunun için forum ana sayfasını veya daha önce açılmış onlarca başlıktan birini kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Bütçeye göre ŞEHİR ve YOL bisikleti tavsiyeleri isimli bu başlık altında lütfen mtb grubu ile ilgili sorularınızı paylaşmayınız. Bunun için forum ana sayfasını veya daha önce açılmış onlarca başlıktan birini kullanabilirsiniz.

Hiç fark etmemişim başlığı, kusura bakmayın.
  • Hocam selamlar, ben sabahları spor amacıyla kullanacağım bir yol bisikleti alacağım, tabi arada markete okula giderken de şehir içinde kullanacağım. 500-600 lira arası ne tarz bir bisiklet önerirsiniz.
  • metalmanr+ kullanıcısına yanıt
    Yol bisikleti tercihinizden kesin eminseniz bütçenizi 900 TL civarına çıkarana kadar bekleyip Triban 3 modeline yönelin veya şu sıralar çeşitli sitelerde kampanyada olan Salcano XRS040 modelini taksitle almaya bakın.
    Şehir bisikleti grubunda ise Salcano City Fun 60 bütçenize uygun.

• Teşekkür ediyorum, 900'lere çıkmam maalesef pek mümkün değil Salcano City Fun 60'ı estetik olarak da beğendim, 1 hafta daha araştırma yapıp en rahat ve kullanımı keyifli olan, yormayan bisikleti alacağım.
  • merhaba,

öncelikle daha evvel yazılan mesajları okuyamadığım için özür dilerim.

600-800 arası bütçeye sahibim. Hem kısa mesafede 10-15 km, hem de uzun turlara çıkabileceğim bir bisiklet önerisine ihtiyacım var. Haziran ayında +100km lik bir tur planı yaptık o yüzden bu kriterlerdeki tavsiyelerinizi rica ediyorum. Asfalt yollarda kullanacağım gibi köy yolları gibi toprak yollarda da kullanacağım.

teşekkür ederim.
  • Valery kullanıcısına yanıt
    Vakit bulup başlığın önceki mesajlarını incelediğinizde genellikle sizin bütçe düzeyiniz için iki bisikletin tavsiyelerde öne çıktığını görürsünüz :

1- Carraro Sportive 224
    2- Salcano City Sport 40

Şehir içi kullanım amaçlı olarak fiyat / performans oranı en yüksek bu iki modelin yanına, ilave donanımı da bulunan şu bisiklet eklenebilir :

- B'Twin Hoprider 500

Çamurluğu, bagajı ve dinamolu göbeği ile turda size gerekebilecek ekipmanın bir kısmını bisikletin üzerinde alma imkanına sahip oluyorsunuz.
  • cevabınız için teşekkür ederim

bu arada sadece şehir içi kullanım düşünmüyorum.

bir de sabit maşanın istediğim bisiklet için avantajı var mı?

Geçen sene bu konuda uzun bir inceleme yazmıştım, bir ara bakarsınız. Aşağıda daha önce yazdığım bir cevaptan alıntı yapıyorum :

quote:

..
    Maşanın kilitli olması, gerektiğinde amortisörü devreden çıkararak pedala uygulanan kuvvetin daha büyük oranda tekere iletilmesini sağlar. Özellikle yokuş çıkarken bu fark ciddi şekilde hissedilir. Düz maşalarda ise amortisör bulunmadığı için her ortamda güç en iyi şekilde yola iletilir, buna ilave olarak amortisörlü maşaya oranla 1.5-2 kg hafiflik elde edilir. Düz maşanın tek dezavantajı ise yoldan gelen titreşimi daha büyük oranda kullanıcıya ilettiği için konforda azalmaya neden olmasıdır. Bu sorunu aşmak için kolların ve dizlerin yay gibi kullanılması öğrenilir.
  • tekrar teşekkürler çok yardımcı oluyorsunuz bana ancak bi ricam daha olacaktı verdiğiniz örneklerden biraz daha hesaplı önerilere ihtiyacım var malum kask eldiven çadır vs. için de bütçe ayırmam gerekecek ki henüz o durumda değilim.

rica etsem 600-700 bandında önerebilir misiniz?

Salcano City Fun 60

• belirlediğiniz fiyatlara Salcano alabilirsiniz City Fun 30 V gibi veya City Fun 70 V.

@Sadettin bey bir süredir ayrı düşmüyorduk ama koptum geldim . Sacano City Fun 60 sahibi olarak konuşuyorum bu bisikletin üstündeki kilitlenmeyen amortisör bence tur bisikletçiliği için uygun değil. Amortisör yokuşlarda yere aktardığınız gücü çok ciddi emdiğinden sizi çok yoracaktır. Dikkat ederseniz tüm ciddi tur bisikletlerinde ön maşa sabittir ne kilitli ne de kilitsiz amortisör yoktur. Hem sabit maşanın bakım sorunu yok hem de en az 1,5 kilo ağırlık gidiyor. Kollarınızı amortisör gibi kullanmayı çok çabuk öğrenebilirsiniz. Turlara çıkmayı planladığınızdan bence sabit maşa bisiklet bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 29 Nisan 2015; 19:33:55 >
  • ptahba kullanıcısına yanıt
    Arada böyle ufak ayrışmalar olmasa sesiniz çıkmıyor zaten
    Üstteki ilk mesajında arkadaşımız köy ve toprak yollarında da sürüş yapacağını belirttiği için amortisörlü maşayı ön plana almıştım. Sabit maşa tabiki en doğru seçim, hatta bütçe müsait olsa Scott Sub 30 veya Fuji Touring önerirdim, ama yeni başlayan biri için CF60'da iyidir.

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Fuji Touring gönlümdeki bisiklet, önümüzdeki sene müsait olabilirsem eğer B'twin in yanına tur bisikleti olarak almak istiyorum. Özellikle barend shifter lar harika. Eski vites kolları gibi olduklarından arka arttırıcı ayarı neredeyse hiç bozulmuyor bozulsa da hissetmiyorsun tık tık basacağına iki durak arası noktasız ayar vitesteki ufak ayar bozukluklarını telafi ediyor.

Fikrinize saygı duyuyorum ama yine belirtiyorum CF60 beni yokuşlarda çok yoruyor kilitsiz maşası yüzünden.
  • Forumu okudum biraz ... fazla aktif sürme ihtimalim düşük ama heveste var :) ... başlangıç için Salcano City Fun 60 önerilmiş burda 600 tl fiyat verdiler ..ikinci el önerileride olmuş ama anlamadığımdan çekiniyorum misal şöyle bir ilan var ..

bu da çok öerilmiş böyle 2. el mi yoksa sıfır mı ? bütçem çok değil maksimum 600 tl ..

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Şehir bisikleti olarak Ümit Velocity M 28 Jant Bisiklete ne dersiniz. Çok mu ilave ağırlıkları var.

Büyük çoğunlukla asfaltta ve şehir içi kullanılacak. Bu mu Salcano CITY FUN 70 V mi diye düşünüyorum.
  • @ege

City Fun 70 şehir bisikletine ilk geçtiğim zamanlarda aldığım, değiştirene kadar da oldukça memnun kalarak kullandığım bir bisiklet. Fiyatına göre donanım seviyesi iyi, sportif bir sürüşe ve görünüme sahip bir model. Baktığınız Velocity ise hollanda tarzını andırır biçimde klasik tip geometride, çamurluk ve bagaj donanımı üzerinde bir şehir bisikleti.
    Velocity şehir içi ulaşım için tercih edilebilir. Ancak başta aynakol olmak üzere görünmeyen donanımın biraz alt seviye kalması ilerde masraf çıkarabilir. Jant seti, lastik ve ağırlık bilgilerine ulaşamadım, ancak bu bütçede pek rakibi yok. Tercihiniz sportif bir bisiklet ise CF70, klasik tarz ise Velocity üzerinde durabilirsiniz. Bütçeyi biraz artırma durumu varsa City Sport 40, Carraro Sportive 224 veya Decathlon tarafından satılan B'Twin Hoprider 500 iyi alternatifler.

@elel

600 TL üst limit için sıfır şehir bisikletlerinde pek fazla alternatifiniz yok malesef. Yukarıda da belirttile Salcano City Fun 60/70 elle tutulur modeller. Ümit Velocity modelini ise yakından görmediğim için kesin konuşamıyorum, ancak Ümit markasını genelde demir yığını market bisikletlerinin üzerinde görünce ister istemez bir önyargı oluşuyor. İkinci ellerde ise 600-650 TL aralığında temiz City Sport 40'lar görüyorum zaman zaman. Linkini verdiğiniz Carraro Sportive 221'in üst modeli 224'te aralıklarla bulunabiliyor. Bence ikinci elleri takip edin.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.