Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Hocam bu civarda da POCO F3 ve S20 FE (Sd865, diğer versiyon değil iki farklı çipset ile geliyor.) öncelikli modeller olmalı, ikisinin kulvarı da farklı, F3; POCO markasının en üst düzey kalitede cihazlarından biri bununla birlikte S20 FE (Snapdragon 865 ile gelen) ise maliyet odaklı bazı özellikleri kısılmış üst segment bir model.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • metintekin kullanıcısına yanıt
    Hocam geçilmesi gereken cihazlar donanım odaklı mı olacak yoksa genel özellikte mi? Dediğiniz gibi Helio G80 ile gelen bir cihaz için servet harcamak mantıksız, 9S bile daha güncel S720G ile geliyor.

    Duruma göre POCO X3 PRO, M3 PRO 5G, Redmi Note 10S modelleri düşünülebilir.

    Maalesef Snapdragon 720G ile gelen 9 Pro, Realme 6 Pro/7 Pro/8 Pro, A52 fiyatları aşırı arttı keza 732G ile gelen X3 NFC, Redmi Note 10 Pro da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SevenSeptember_ kullanıcısına yanıt
    Bu durumda X3 PRO önceliğiniz olmalı sonra M3 PRO 5G, 10S gibi modelleri değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bir alt sırada da 9S de aklınızda olsun fiyatları düşmeye başladı. 128GB olanlardan bahsediyorum.

    3000 TL sınırında ancak Reno 4 Lite o da orta seviyeye yakın performans sunar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    Saydığınız 6 cihaz da farklı kulvar cihazları. Buna karar vermek gerçekten çok zor.

    10T Pro'nun miladı doldu. Bu cihazı eleyebilirsiniz. Tek numarası güzel fotoğraflar çeken HM2 sensörü idi artık bu sensörü yakalayan orta segment cihazlar bile çıkıyor iken biraz eski kalmış bir cihaz.

    BS4 ve POCO F3 aynı donanımı temel alıyor fakat POCO F3 kullanım şekli açısından günlük kullanıma daha uygun, BS4 ise RAM kapasitesi ile oldukça ileri dönük bir model (256/12GB). Kameralarımız sarsıntı önlemeyi maalesef donanımsal değil yazılımsal gerçekleştiriyor.

    Realme GT bu listenin en performanslı modeli, Snapdragon 888 ile en üstün performansa sahip. Açıkçası da fiyat avantajı da bulunan tek cihaz. No brainer bir cihaz. Kameramız şaşırtmayacak biçimde donanımsal optik imaj sabitleme desteklemiyor.

    Geldik S21, S20FE ile birlikte Samsung'un akılda kalan tek amiral gemisine. Bu cihazın asıl olayı arka kamerası desek yanlış olmaz. Ön kamera konusunda da iyileştirmeler gözlemlediğimiz bu cihazın video kamera performansının listedeki tüm cihazlardan daha iyi olduğuna eminim. Steadyshot, OIS ile net video kayıtları, sensörün kalitesi ile gece çekimlerinin memnun edecek kaliteye ulaşması söz konusu.

    Hocam sorun şu ki çok bağımsız cihazlar arasında kalmışsınız.

    S20 FE ile POCO F3 bir gruptur, ya da BS4, POCO F3 ve Realme GT ilişikli bir gruptur. Ama S21 bu gruplara ait olamaz. Çünkü olmaması da gerekir. Donanım gücü üstün fakat kullanım yönünden pil tüketimine kadar uzun soluklu oyunculara hitap edemeyebilir bir cihaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • metintekin kullanıcısına yanıt
    Hocam Mi AX serisi hep sorunluydu forumları hiç okumamışsınız sanırım. Kimse memnun kalmadı bu seriden. Xiaomi de farkında idi ki Android One denen problematik seriyi terk etti.

    Vivo'nun Dimensity 700lü cihazı 6700TL'ye satışa sunması ve Realme'nin aynı Snapdragon 720G çipsetli 3. cihazını da tanıtması ile 5G telefon defterini Xiaomi hariç tüm üreticilerin kapattığına emin olabilirsiniz diyebiliriz hocam.

    Bahsettiğiniz üretici Helio G80 gibi ucuz bir çipsete sahip bir cihazı 3499TL'den sundu bir cihazına güç veriyor bu çipset. Aynı çipsetin revize versiyonuna sahip Redmi Note9 veya bir alt versiyonuna sahip Tecno Pova'nın Infinix Note 8'in fiyatları ortadayken bir de.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Statist kullanıcısına yanıt
    Bütçenizin az üstünde Reno4 Lite ve Redmi Note 9S var, altında ise Tecno Pova, Spark 6 modellerini inceleyebilirsiniz (güncelleme destekleri yoka yakın) veya ithalatçı Redmi Note9 modelini gözden geçirebilirsiniz.

    Maalesef Gm21 Pro hakkında olumlu veya olumsuz bir yorumum yok malum Gm20 Pro'da kullanıcı yorumlarında pilin drene olması ve çoğu yazılımsal bugdan şikayetçi olunduğu görüldü. Kullanıcı yorumlarını esas alarak bakabileceğiniz bir model yine kamera donanım olarak ortalamanın üstü gibi duruyor fiyatına göre fakat kıyas edilmesi şart bir model.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler yorumunuz için Poco F3 de karar kıldım sebebi ise Realme Gt nedense içime sinmedi, Bs4 ise sanki Poco F3 ün 1400 tl pahalısı gibi hissettirdi, S21 ise bütçem dahilinde olsa bile parayı boşa veriyormuşum hissi yarattı çünkü en az kullandığım donanımlardan biri kameradır.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Bende iPhone 14 serisinden umutluyum ancak şimdiki iPhone 6 telefonum ömrünü doldurdu, acil yeni telefona ihtiyacım var.

    Zaten dolar kurunun durumu da ortada.

    S20 FE düşünmemin sebebi acaba satıp seneye 14 serisi mi alsam düşüncesiydi.

    Bence şu anda düz 13 modeli parasının karşılığını iyi verebilen bir model değil.

    Ama 13 almasam ne alayım sorusunun da cevabını bir türlü bulamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metciii -- 19 Ekim 2021; 10:4:33 >
  • metciii M kullanıcısına yanıt

    Hocam yazdıklarınızı zaten konuştuk yukarıda, son sorunuza cevap vermek isterim. Çünkü yok, öyle bir model en azından TR piyasasında yok. Oneplus 9 serisi yaygın şekilde satılmıyor satılsa bile 2 nesildir fiyatları Samsung fiyatlarını bile geçti. Xiaomi desek Mi 10 için de Mi 11 için de bazı sıkıntılar yaşandı. Özellikle Mi 11'in termal konuda sorunlar yaşadığını görmüştük. Oppo zaten Find X2'yi getirdi Pro'nun adından bile söz edilmedi. Bu sene de X3 modeli için Türkiye piyasasını es geçti.


    Ne kaldı geriye, Samsung'un ısrarından vazgeçmediği Exynos çipsetli referans ARM çekirdeklerine sahip rakiplerinden belli oranda geride olan Exynos 2100 ile gelen S21 ve serisi kalıyor. Ne custom ROM desteği var, ne kaynak kodları açık, 3-3.5 yıllık güzel kullanım sonrası 2 seneyi sapıta sapıta zor getirecek bir çipset. Bunun sebebi Android'in yapısı ve uygulamaların referans olarak Snapdragon çipsetli cihazlar daha sonra da daha az olarak Mediatek çipsetlere uyumlu hale gelip sunulması. Zaten bu iki firma satılan SoClerde aslan payını paylaşıyor. Geliştiricilerin özellikle Snapdragon'un açık kaynak SDKlarına uygun şekilde optimize etmesinden daha doğal bir durum var mıdır bilemiyorum.


    Bu arada fark ediliyor mu bilemiyorum ama uzun ömürlülük aranıyorsa kesinlikle Qualcomm çipsetli cihazlardan vazgeçilmemeli. Bu yazdıklarımı 5 yıllık Galaxy C7 üzerinden yazıyorum. Android 8'e rağmen kullandığı 625 platformu o kadar uyumlu ki, RAM'in dolması haricinde cihaz kendini idame ettiriyor. Yanında da bir emektar Note5 duruyor. Durumunu anlatmama gerek yok sanırım. Bu cihazlardan biri amiral gemisi (Exynos 7420) diğeri orta segment klasik bir çipset (Snapdragon 625) ile gelmekte.





  • Samsung Note 5'im aniden aramızdan ayrılınca  yeni telefon arayışına girdim...

    Piyasaya uzak kalmışım, gönül ister ki yeniden kalemli bir telefon alayım ama bütçemi aşıyor... Gözüme 2 telefon kestirdim...


    Samsung A52 ve Poco X3 pro arasında kaldım... Samsung tabi biraz daha pahalı ama Samsung alışkanlığımdan dolayı biraz ağır basıyor. Snapdragon işlemcili olması da önceliğim... Siz olsanız ne tavsiye edersiniz?

  • Selamlar, 6.2 inçten küçük telefon arıyorum 5500 Tl bütçem var ama 3000 TL olursa da olur. Telefondan çok bir beklentim yok oyun oynamam şarjı iyi gitse sevinirim.

  • pilastik kasalı telefon 5 bin etmez s20 fe reno clio gibi bi model

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Buradaki tavsiyeye göre geçen sene note 9 pro almıştım ve telefondan memnunum. Eşimin iphone 7 telefonu bozuldu. Min 6 gb ram olan telefon öneriniz var mıdır? Bütçe 2500-3400 arası. Eşim benim telefondan daha hafif bir telefon istiyor. Oppo reno 5 lite inceledi ve beğendi. Başka öneriniz var mıdır?

  • portamann P kullanıcısına yanıt

    Hocam M3 Pro 5G Dimensity 700 ile geliyor. Sizin dediğiniz X3 Pro modeli ise Snapdragon 860 çipseti ile geliyor.


    A52 OIS, stereo hoparlör, AMOLED panel, kamera performansı ile daha üstün sonuçlara sahip ama orta segment bir model günün sonunda.


    X3 Pro ise tam olarak performans canavarı, kamera, panel ve diğer özellikler bakımından A52'nin gerisinde mantık olarak.


    İki cihaz da farklı kulvara hizmet ediyor.

  • merhaba 2000 civarı telefon arıyorum.

    www.vatanbilgisayar.com
    XIAOMI REDMI 9C 64 GB AKILLI TELEFON MAVİ fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/xiaomi-redmi-9c-64-gb-akilli-telefon-mavi.html

    bizi üzer mi realme yada oppo baktım 2000-2500 arası ama sanırım en iyisi bu uygun mudur bir tavsiye verebilir misiniz?

    www.vatanbilgisayar.com
    REALME C21 4 GB RAM 64 GB AKILLI TELEFON MAVİ fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/realme-c21-4-gb-ram-64-gb-akilli-telefon-mavi.html

    realme 4gb modeli daha mı iyidir yoksa?





  • @kmesne Hocam maalesef sizi düşünen modellerin sayısı aşırı sınırlı. P30 serisi en son bu ekran boyutlarına yakındı onların stoğu da bitti 2 yıllık model neticede.


    Burada doğru olan Oppo'nun Realme'nin ve Samsung'un 6.4" modellerine yönelmeniz olacaktır. Xiaomi standart olarak 6.67 inç telefonlar sunuyor. Tek panele seri üretim cihaz üretiyor desek yalan olmaz.


    Realme 8 Pro olabilir, A52 çok mantıklı olabilir, GMS desteğinden yoksun kalan P40 Lite /Google desteği yok, Reno 5 Lite olabilir...


    Ayrıca fiyat aralığınızda S20 FE gibi Snapdragon 865 versiyonlu olandan bahsediyorum G bu model (F ile biten Exynos G ile biten ise Snapdragon) oldukça performanslı. Düşünmenizi öneririm.

  • peroxide kullanıcısına yanıt

    Hocam donanımları birbirinin aynısı iki model de. 9C'de 1GB daha az RAM var. Bu durumda donanım gereksinimleri Android 10 ile tavana ulaşan RAM özelliği daha fazla olan C21'e yönelmek daha mantıklı olacaktır fikrimce.


    Faakt iki cihazdan da büyük bir beklentiniz olmasın. Günü çıkarırlar. Pil performansları iyi, günlük kullanımda uygulamaları çalıştırırlar.

  • High Sierra hocam merhaba, Iphone 7’den 11’e geçme niyetim var. Maalesef ki 7500 bandından alamadım. 128’lik 8500 civarı bildiğiniz gibi, bu durumda XR ile 1600-1800 tl civarı fark oluşuyor. Daha az maliyetle XR mı alsam diye kararsız kaldım, siz ne düşünürsünüz, hem model hem de hafıza olarak (64-128). 64 alıp Icloud kullanmak da mantıksız değil gibi. @High Sierra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sushi. -- 27 Ekim 2021; 2:31:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba; 1900-2300 arası babaya 64 Gb'lık telefon bakıyorum. Samsung M12, Oppo A15s, Xaomi 9c, Huawei P20 Lite, Realme C25 gibi modellerden öneriniz ne olur acaba?


  • 1500-2000 arası kasmayan donmayan hafıza sorunu yaşatmayacan internet youtube sosyal medyalar ve whatsup sorunsuz çalıştıraca bir telefon lazım.

  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.