Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.608
Cevap
69
Favori
277.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
47 oy
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam OnePlus Oppo gibi gelmedi Türkiye'ye.

Belli bir firma aracılığı ile geldi TR'den diye tahmin ediyorum. Galiba genpa ya da KVK Türkiye ve Hepsiburada satıcılığı üstlenerek satışa sunuldu Oneplus 7t serisi ile 8 serisi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    Hocam size şöyle söyleyeyim çok sevdiğim Galaxy Note5 cihazıma şebeke sorunu nedeniyle veda ettim. Redmi Note 9 Pro aldım.
    Önce alışamıyorsunuz fakat alıştıktan sonra video içerik tüketiminde 6.6 inçlik ekranın faydası oldukça iyi. Ben memnun kaldım açıkçası ve Mi 9 Lite eğer uygun fiyata bulursanız performansı Realme 3 Pro ile 5 Pro içinde aynı işlemcili olduğundan biraz daha yeni nesil bir çipsete sahip olduğu için işinizi görecektir ancak size önerim gerçekten yeni nesil cihazları bir deneyimlemeniz yönünde olurdu. Eski Android sürümlerinde kalan cihazlar optimizasyondan bayağı uzak kalıyor. Bankacılık vs güvenlik açıklarını saymak bile istemiyorum.

• High Sierra kullanıcısına yanıt
    Güvenlik açıkları konusunda haklısınız tüm bankacılık işlemlerini telefondan yapıyorum. Telefondan video izlemek hoşuma gitmiyor bence hiç sağlıklı değil hem elinizde sürekli radyasyon oluyor hem yorucu genelde YouTube a pc den girerim. Telefondan sadece twiter wp. Bi de xiaomi nin arayüze çok alıştım başka cihaz kullanamam sanırım pusuda bekliyorum küçük ekran telefon yaparlar diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam pil kapasitesi muazzam derecede M51'in fakat kullanılan kamera sensörü hakkında IMX682 kullanılmış. Yanlış değilsem bu kamera modülünü bir Realme 7 Pro kullanıyordu. Bir de Poco bu sensöre sahip telefon geliştiriyordu.
    Redmi Note 9 Pro ise Samsung IsoCELL GW1 kullanıyor. Ki orta segment modellerde sıkça gördüğümüz bir sensör.
    IMX 686 ise Mi Note 10 Lite'a can veriyor.
    Imx686 bir tık öndeydi GW1'den. 682 de benzer performans sergilerse kamera konusunda M51 avantajlı.
    Yani genel olarak iki cihaz da iyi performans olarak birbirlerine yakın. Sizin için AOD Amoled ekran ve pil süresi önemliyse M51 daha doğru bir tercih olacaktır sanıyorum. Samsung'un iddiası bu modelin 7000 mAh devasa pilinin 25W adaptörü ile 2 saatte doldurulabileceğiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 11 Eylül 2020; 19:3:18 >
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    Aynı dertten muzdaribim. Ya Se2020 alacağım, ya da biraz daha bekleyip iPhone 12.

• sergun55 S kullanıcısına yanıt
    12 ye bütçe yetiyorsa androidden kurtulmak için güzel fırsat olur.

2 yıldır 2 sefer soru sordum tatmin edici faydalı cevaplar aldım.Zaman zaman girip okuyorum bilgi edinmek için düzenli olarak güncellenen bilgiler var. Ellerinize -Bilgilerinize araştırmalarınıza sağlık Teşekkürler 🙏

Merhabalar kuzen senelerdir sony m5 i değiştirmek istiyorda xiomia note 9 yada normal 9 birde samsung m11 a11 falan bakiyor 2200 2500 arasi bir cihaz tavsiyeniz ne olur pek oyun oynayan resim ceken biei degil uzun ömürlü uzun pilli olsun yeter filim video izler genellikle
    Teşekkürler simdiden

• hakanberber53 H kullanıcısına yanıt
    Hocam medya tüketimi olan biri kesinlikle Realme 6 ile Redmi Note 9 arasında kalmalı.
    Çünkü FHD ekran çok önemli medya tüketiminde. Bu sebeple Redmi 9 ile M11 size uygun değil.
    Realme 6 (128GB) performans olarak bir tık daha iyi Redmi Note9 (128GB) den.
    Oyun oynayan biri bu ikili arasında Helio G90t gibi bir canavarla gelen Realme 6'yı almalı. 90 Hz ekran ise bu fiyat aralığında bulunamayacak ve oyun tutkunlarının tepkiselliği yüksek bir ekran deneyiminden sonuna kadar faydalanması demek oluyor.
    Peki oyun oynamayan biri ne yapmalı?
    Pil kapasitesi Realme 6'ya göre daha büyük olan Redmi Note9'u almalı. Helio G85 gayet tatminkar bir çipset ve oyun performansı iyi denebilir. 90Hz kullanım açısından güzel bir özellik olsa da batarya tüketiminde olumsuz etki yaratacaktır.
    Kısaca Realme 6 sizin için tam uygun model değil. Redmi Note9 (128GB) öneririm. Özellikle uzun ömürlülük açısından kapasite konusunda başı ağrımamalı kullanıcının bence. 128 alsın derim.
    (R6 4300 mAh < RN9 5000 mAh)

64 ile 128 lik arasında 150 lira fark var harici kart takmaktan daha mantikli sanirsam baştan yüksek gb li almak

• hakanberber53 H kullanıcısına yanıt
    Hocam Redmi Note9'da 64GB'da 3GB RAM var sanırsam kesinlikle önermem.

• Herkese merhaba. Mümkünse ben de bir telefon tavsiyesi istiyorum. Telefonda oyun oynamıyorum. Youtube'a ise arada sırada giriyorum. Genelde web browsing ve anlık veri takibi yapan 1 uygulamayı kullanıyorum. Batarya süresi 1. önceliğim. 2.sırada ise -aslında daha da önemli - SAR değeri var. Bu 2 kriteri sağlayan en uygun telefon ne olabilir? (4.000 TL'den fazla da verme taraftarı değilim). Şimdiden teşekkürler.

Hocam Huawei ve özellikle Xiaomi cihazlarda SAR değerleri diğer üreticilerin modellerinden genel olarak bir tık fazladır fakat bu SAR değeri Avrupa standartlarından uzaklaşamaz bu konuda çok korkmanıza gerek kalmayacaktır. Benim fikrim bu fiyat aralığına çıkmanıza gerek olmadan benim de kullandığım ve memnun kaldığım Redmi Note 9 Pro (128GB) 3100-3200 liraya bulabilirsiniz. İyi bir tercih olacağını düşünüyorum. Hem performans olarak uzun yıllar işinizi görecektir hem de 5000 mAh kapasiteli bataryası size oldukça yeterli gelecektir.

- Bu kapsamda malesef 1000-1500 lira arasında isabetli bir öneride bulunamayacağım ancak ikinci el veya anlık indirim kampanyaları gibi sorularınızı iletirseniz pek tabi cevaplayacağım.

- Fiyatlar biraz daha oturduğu için asıl öneri listemin çoğunluğunu oluşturan 2000-3000 TL aralığını güncelledim ve tam da istediğim gibi 2000-2500 ve 2500-3000 şeklinde güncelledim. Listenin devamını Eylül sonlarına doğru tekrar güncelleyeceğim için şimdilik sabit bıraktım. Telefonların fiyatının +/- 300 400 aşağı düşmesi olası. Bu miktardan fazla bir düşüş beklemiyorum herhangi olağanüstü bir koşul oluşmazsa.

- Dediğim gibi aklınıza takılan her soruyu sorabilirsiniz. Elimden geldiği kadarıyla size fikir vermeyi isterim. Güzel alışverişler dilerim. Umarım herkes istediği telefona sahip olabilir.
    Oyun oynayan birisi değilim ama telefonun seri olması önemli
    Bu fiyat aralığında 16gb iPhone 6s ve honor play satışı mevcut
    Tavsiyelerinize ihtiyacım var
    Teşekkürler

• bermuda611 kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer Android güncellemesi almayı umursamazsanız kesinlikle Honor Play alın derim.
    Gerçi iPhone 6S alıyor da ne oluyor deseniz yeridir. Cihaz kaç güncellemedir yavaşlıyor. Serilik sizin için önemliyse sakın 5 yıllık iPhone'a bakmayın diyorum.
    içerisinde barındırdığı Kirin 970 Snapdragon 835 Ile 845 ortasında performans sunuyor. Bu aralığa koyabileceğimiz CPU bazında başka bir çipset yok. S730 serisi bir iki tık iyi diyebiliriz 970'den çipsetlerinin neslinden ötürü.
    Kryo 465/470 [Gold Cortex A76 (x2)] + [Silver Cortex A55 (x6)]'dan oluşur.
    Kirin 970 ise Cortex A73 (x4) + Cortex A53 (x4) 'den oluşur.
    Kirin 970 çoğu kişinin aklında GPU bazlı verimlilik sorunları ile kalmış bir çipset olsa da Honor Play tanıtılırken ayrıca tanıttıkları GPU TURBO özelliği ile performans konusunda rakibi Snapdragon'u iyi bir ivme ile yakaladığını hatırlatmak isterim.
    Zamanının en çok sevilen modeliydi dememe gerek bile yok sanırım. 5K'ya satılan P20 Pro'nun işlemcisini kalbinde taşıyan 2399 liradan satılmış bir FLAGSHIP KILLER idi. Bu fiyata bulabileceğiniz cihazlar A2 Core falan veya ikinci el Redmi Note5lerden ibaret olacağı için aşırı mantıklı geliyor kişiye doğrusu.
    Tek sorunu Huawei'nin çeşitli bahanelerle Honor 10 Honor Play gibi birkaç modelin 1 adet daha güncelleme hakkını yemiş olması. Cihaz 8.1 ile çıktı, 9 aldı ve öyle de kaldı.
    Aklınızda Honor Play hakkında takılan bir soru olursa cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 14 Eylül 2020; 17:59:37 >

Çok teşekkür ederim hocam bundan önceki telefonum iPhone 6 idi 3 yıldan fazla kullandım ama enson perte çıktı artık mecburen Bi telefon almam lazım ama dediğim fiyat aralığından fazla veremem, verebilsem bile vermem nedir abi bu fiyatlar
    Dediğiniz gibi honor play araştırayım o zaman ben
    Tekrar teşekkür ederim

• bermuda611 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi letgo sahibinden ilanlarına bakın.
    Android 9 çok da eski bir sürüm değil zaten.
    Aklınıza herhangi bir soru takılırsa yardımcı olurum.

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.