Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
72
Favori
268.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2600tl dolaylarında (tercihim çift kameralı.) Kamerası performansı ve ekranı iyi olan bir telefon oneriniz var mı

    Samsung a8 2018 alacaktım arka taraf çift kamera olmayınca düşündürdü beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, İş görür düzeyde,

    İnternete giren

    Wp uygulaması indirilebilen

    Orta düzeyde Kamerası olan

    Şarjı iyi giden ,müzik dinleyebileceğimiz,

    Kullanışlı sorunsuz fiyatı uygun uzun yıllar kullanabilinecek bir telefon öneriniz var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • m.secim kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam iyi günler bir türlü foruma bakıp cevap yazmaya vakit bulamadım kusuruma bakmayın.

    Tabi ki yasal yollarla (ithalatçı garantisi) ile gelmiş cihazlar sağlamdır IMEI konusunda problem çıkaramazlar (klonlanırsa bilemem) yalnız bence Redmi 5 Plus ikinci el çok daha iyi bir tercih olacaktır. Daha güncel. Yazılımı uzun süre güncel tutar Miui olarak Xiaomi. MIUI 10 tabiri caizse akıyor. 8.1 güncellemesi stabil geldi. Mi A1 gibi Android one cihaz ölürken MIUI optimizasyonuna sahip 5 Plus akıyor. Aynı çip olmasına rağmen iki cihazda da. Evet 4/64 daha iyi bir seçim olacaktır.

    Zenfone 5 (2018 de çıkan) hariç kesinlikle uzak durun Asus'dan. Yukarıda bir arkadaş yazmıştı araştırdım doğru gibi duruyor yazılım güncellemesi sonrası kameranın cortladığı hakkında.

    Zenfone 2 berbat bir cihaz kendi elime aldım baktım problemli aşırı ısınıyor intel çip uygulamalarla uyumsuz asla önermem. Zaten problemli bir Android 6 da takıldı kaldı cihaz.

    Redmi 5 Plus olmadı Redmi Note 4X (S625) tercihleriniz olsun derim ben.

    Qualcomm fanboyu değilim bu arada kesinlikle ama Mediatek (P22 ile P60 şu ana kadar çıkmış en iyi orta üst seviye çipler. Geri kalan herhangi bir Mtk çipine sahip cihaza mesafeli durmanızı öneririm.) hariç hiçbir rakibinde de iş yok orta ve alt seviyede tekel firmayı yalnız başına bırakmış durumda (Samsung/Apple/Huawei). O yüzden özellikle Qualcomm varyantları önde tutuyorum onu da belirteyim varyantlardan bahsettiğim için diyeyim dedim bunu da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 3 Eylül 2018; 8:11:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Asilzade37 A kullanıcısına yanıt
    Hocam aradığınız cihazlar Mi Note3 ile Zenfone 5.

    Hem uzun ömürlü hem kamerası üstün hem de donanımsal olarak da güçlü cihazlar.

    Mi Note 3 bir tık daha performanslı Zenfone 5 bir tık geride ama işlemcisi pili kokluyor öyle tabir edeyim S625 ile S636 en verimli pil kullanımını sunar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redmi 5 Plus'u hepsiburada'da uygun fiyata getirmeye bakın. 4 GB RAM/64 GB depolama versiyonu olmasına diklat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradığınız cihazlar arasında Mi Note 3 var onu söylemem gerekiyor. U11 (128 GB) çift kameralı değil ama kamerası en iyi amiral gemisiydi geçen senenin. Evet tek kamerasıyla. Dxomark'ı inceleyebilirsiniz. Öve öve bitirilemiyordu U11'in kamerası. U12+ sadece 2 kamera donanımı sunuyor U11'e göre.

    Pil konusunda Mi Note 3 biraz daha ileride. Onu belirtmek gerekiyor diye düşünüyorum. U11 biraz üzebilir pil söz konusu olunca sırf. 2K ekran + 3000 mAh pil normal süreler sunuyor. Üstü olmuyor pil konusunda.

    Performanstan feragat etmeye razı iseniz Zenfone 5'e de bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar, çok acil fikirlerinize ihtiyacım var. istanbulbilisim.com dan 2150 tl ye LG G6 alınır mı? dün hepsiburada 2225 idi bugün 2400 olmuş, 2400 tl ye başka model önerir misiniz ? lütfen nokia 8 ve sony telefonlar önermeyiniz tasarımlarını hiç beğenmedim. ( 2400 ü geçemem bütçe olarak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof07 -- 3 Eylül 2018; 8:42:3 >
  • filozof07 kullanıcısına yanıt
    Güncelleme konusunda Samsung'dan daha kötü bir firma arıyorsanız LG'yi buldunuz demektir. Samsung'un aksine daha az model yelpazesine sahip LG mobile cihazlarından örneğin G5 daha ancak Oreo alacak. Hiç almasaymış daha iyiymiş diye düşünüyorum.
    Yazılım güncellemelerini zerre dahi umursamıyorsanız sadece telefonu kullanmaya bakıyorsanız mantıklı bir seçim olabilir. Zaten cihaz 7.0'dan 8.0'a yükseldi. Büyük ihtimal yılan hikayesinde dönecek bir Android Pie maratonu başlatacaktır büyük ihtimal LG bu telefon için de. Hep kötü yönlerinden bahsettim ama şu da bir gerçektir ki LG cihazların pil verimliliği tatminkardır. Sony gibi düşük kapasitesine rağmen başarılı sayılacak süreler sunar. V30 ve dengi rakipleri ile yapılan testte V30 3300 mAh kapasitesine rağmen birinci olmuştu.

    Durum özetle budur yani. Yeni nesil çipsetlere merakınız yoksa, sizi ilgilendiren genel kullanım deneyimi ise (ki LG UX git gide daha da sadeleşip işe yarar özellikleri göz önüne sunmaya başladı.) G6 sizi üzmez diye düşünüyorum.




  • Merhabalar herkeze, bir süredir telefon arayışı içindeyim, bu sebeple forum konularını, karşılaştırma videoları vs izleyip bütçeme uygun telefon arıyorum.

    Yakın bir arkadaşım iş için tayvan a gitti telefon getirebileceğini söylediği için sipariş vericem. Tr de bütçeme göre mi8, zenfone 5z ve lg v30+ telefonları ilgimi çekiyor. Buradan getirmeye değermi bir sorun yaşanırmı pek bilgim de yok açıkcası, fikirlerinize açığım bu konuda.

    Şuan samsung galaxy s5 var elimde iş sebebi ekranı büyük olması 6" civarı ve çift hatlı olması önemli.
    Kamera ortalama üzeri olursa iyi olur. çoluk çocuk hatıra sonuçda.
    Bu kadar para veriyoruz olursa suya toza karşı dayanıklı olsa iyi olur.
    Ram işlemci 2-3 sene en azından beni rahat ettirecek seviydee olursa iyi olur. 6gb ram vs..

    Geliş fiyatı 3000tl civarı önerebileceğiniz cihazları yazarsanız çok sevinirim.




  • vinas V kullanıcısına yanıt
    V30+'ın 128 GB olması haricinde herhangi bir numarası yok.

    Mate 10 Pro (hepsiburada) da aklınızda bulunsun. 128 GB 10 Pro da. Depolama birimi yüksek bir cihaz almanız ileride başınızı ağrıtmamayı sağlar. Şu an benim için psikolojik sınır 64 GB. Aşağısına herhangi bir iekilde tahammülüm yok. Eğer sürekli video, resim çekiyorsanız; çok uygulama kullanıyorsanız Huawei'a yönelmenizde fayda var. Tabi bildiğim kadarı ile Mi8'in 128 GB versiyonu pahalı diye diyorum bunu da.

    Edit : Şu an baktığımda Pembe (Rose gold tonununda) Mi8'in (128GB, Hepsiburada) fiyatı 3699'a gerilemiş. Rengin detaylarına bakılarak bu renk cihaz da tercih edilebilir gayet tabi.

    Zenfone 5Z kamera özellikleri ile önplanda bir cihaz. Zenfone 5Z aldığı yazılım güncellemesinde farklı farklı kolaylıklara sahip oldu cihaz kullanımında.

    Mi8 de kamera konusunda tatmin edebilecek bir cihaz. Mi8 özellikle arayüze bağlı sunduğu özelliklerle ön planda bir cihaz. Always On, Face ID'ye benzer güvenlik önlemine sahip oluşu ile iyi bir cihaz olduğunu gösteriyor. Yine zevkler ve renkler durumu söz konusu tabi ama MIUI'ın yeri de farklı benim için zaten.

    Aralarında zaten performans olarak V30+ (S835) geride. Mate 10 Pro (Kirin 970) performans olarak bu senenin cihazları olan Zenfone 5Z ile Mi8 (S845)'e yakın performans sunacaktır. Düşündüğünüz ilk şey performans ise şayet S845 çipli cihazlara yönelmenizde fayda var. Mate 10 Pro öte yandan pil kapasitesi, tasarım çizgisi, kamera kalitesi ile kendinden söz ettiren bir cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 3 Eylül 2018; 15:39:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cevabınız için teşekkür ederim.

    mate 10 u nedense hiç araştırmadım. Asus ve HTC tayvan markalı telefonlarmış, belki fiyat olarak orada daha da uygun olabilir, bugün kararı verip tayvandaki arkadaşıma ileticeğim.

    bir yandan ikinci el faturalı garantili (1 ay kullanıp satanlar gibi) bakınıyorum, garanti ve servis için.


    Edit: Seçtiğim telefonları bildirdim arkadaşa. baksın fiyatlara dönüş yapacak burayıda bilgilendiririm.

    Asus 5z
    OnePlus6
    huwaei p20
    htc u11+ plus
    mi 8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinas -- 3 Eylül 2018; 17:9:42 >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, lg g6 siparişi verdim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostlarım , benim sorularıma açıklayıcı cevap yazarsanız çok memnun olurum.
    Ben kızıma bir telefon bakıyorum , benim imkanlarım aslında en fazla 3500 TL civarında ancak kızımın istediği bazı özellikler var bunlara göre yorum yaparsanız sevinirim. Görüntü kalitesinin çok iyi olmasını ( portre modunun olması ) ayrıca ses kayıt çok iyi olması gerekiyor stereo hopörler olmalı. Kızım bu özellikte 3 telefonu seçmiş durumda iphone 7 plus , note 8 , huawei p 20 pro telefonlar bu özellikleri ihtiva ediyormuş. Bu 3 telefondan hangisini önerirsiniz ? Önerilerinizi detaylarıyla yazarsanız memnun olurum , ancak bu 3 telefonun fiyatları benim bütçemin üstünde sizin bana önerebileceğiniz kaliteli telefon varmı ? Saygılar.
  • gkozcan G kullanıcısına yanıt
    Note8 mono hoparlöre sahip.

    Zenfone 5Z ve Xiaomi Mi8 gibi fiyat performans dengesi takdir edilesi cihazlara bakmanızı öneririm ben ayrıca.

    5Z kamera konusunda gerçekten başarılı bir cihaz. Mi8 de Xiaomi'nin bombası oldu.

    P20 Pro bu üç cihaz arasında uzun süre incelediğim bir cihaz oldu yazılım ve kameraya önem veren birinin rahatıkla tercih edebileceği bir cihaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vinas V kullanıcısına yanıt
    Seçtiğiniz cihazlar güzel hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam max. 800-900 tl ikinci el ne alabilirim, sarji hemen bitmeyen, kamerasi kotu olmayan, cok isinmayan, sorun cikarmayan ne alabilirim oyun da cok oynamam bu arada

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kauseg kullanıcısına yanıt
    Hocam

    1. Lenovo P2 (Snapdragon 625 3GB RAM/ 32GB) (5100 mAh batarya.)

    2. Xiaomi Redmi Note 3 Pro (Snapdragon 650 3GB RAM/32 GB depolama olan versiyon) (4000 mAh batarya.)

    Not : P2'nin Nougat yazılımı biraz problemli ne yazık ki. Marshmallow'da kalmanız gerekecek.

    Bu ikisinden başka bir telefon bulamazsınız tatmin edebilecek sizi. Bu iki cihaz da günü rahatlıkla tamamlar orası kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 4 Eylül 2018; 14:33:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Aradığınız cihazlar arasında Mi Note 3 var onu söylemem gerekiyor. U11 (128 GB) çift kameralı değil ama kamerası en iyi amiral gemisiydi geçen senenin. Evet tek kamerasıyla. Dxomark'ı inceleyebilirsiniz. Öve öve bitirilemiyordu U11'in kamerası. U12+ sadece 2 kamera donanımı sunuyor U11'e göre.

    Pil konusunda Mi Note 3 biraz daha ileride. Onu belirtmek gerekiyor diye düşünüyorum. U11 biraz üzebilir pil söz konusu olunca sırf. 2K ekran + 3000 mAh pil normal süreler sunuyor. Üstü olmuyor pil konusunda.

    Performanstan feragat etmeye razı iseniz Zenfone 5'e de bakabilirsiniz.
    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Samsung A8 2018 aldım 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette şöyle bir araştırma yaptıktan sonra dün mağazalarda telefonlara baktım. İyi ki de bakmışım.
    LG G2 den sonra 5.5'' büyüklüğünde bir ekrana geçmek isterken 18:9 oranındaki 5.5 lik ekranların bana pek bir kazanç sağlamadığını gördüm. Ya 16:9 5.5'' lik ya da 18:9 6'' gibi bir telefonun ekranı gerçek kazanç alanı gibi geldi. Tabi ki 18:9 5,9-6 inclik bir telefon daha keyif veriyor.
    Ekran parlaklıkları aklımı arıştırdı. Mağazalardaki telefonların ayarlarıyla oynadım. Yakın sayılabilecek fiyatlardaki yan yana duranlardan bazıları çözünürlükleri aynı olmasına rağmen kimi daha aydınlık ve canlı renklere sahip. Nette bakındım, bazı telefonların güneş ışığı altında ekrnlarının iyi okunamadığına ilişkin yorumlar gördüm. Biri mesela Redmi 5 plus için. Buna karşın Nokia 6'nın ekranından övgü ile söz ediyorlar.
    Şimdi bir çıkmazdayım ve yardıma ihtiyacım var. İsteklerimi şöyle sıralayım.
    1- Oyun hiç oynamıyorum, sadece sosyal medya takipçisiyim.
    2- İşletim sistemi yükseltmelerini düzenli yapan bir marka veya Android one olsun ki bir iki sene sonra hemen geri kalmayayım.
    3- Şu ekran konusunda kullanıcılardan, deneyimi olanlardan yardım rica ediyorum. Gerçekten gün ışığı altında ekran görüntü kalitesi bozuluyor mu?
    4- 32/3 gb da olur ama 64/4 tercihimdir
    5- Mutlaka arttırılabilir hafıza.
    6- Fotoğrafı fotoğraf makinası ile çekiyorum. Dolayısıyla iyi fotoğraf çekimi kıstasım değil ama iyi çekim yapanına da ses çıkarmam :)
    7- 1000-1500 bandı harikulade olur, aman bunu kaçırma durumunda belki 2000. Onun üstü ihtiyacım olmadığından gereksiz geliyor.
    8- 2.el işi zor. Dün bir satıcı Huawei gösterdi, ekranının değiştiğini ne fark ettiğini sorduğumda da orjinali gibi olmayacağını söyledi. Dürüst stacıcıymış ama bir de kötü ele düşsem hiç bir
    şey anlamam.
    9- Eh bir de tabi pili şöyle günü rahat rahat kurtarsın.
    10-Müzik dinlemeyi seviyorum. Telefonun hoparlörü önemli değil ama kulaklık çıkışının iyi olmasını arzularım.

    Ne önerirsiniz?
    Yardımınız ve detaylı anlatımınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dugun -- 9 Eylül 2018; 12:21:56 >




  • Herkese merhaba

    Eşime bir telefon alacağız. Tip olarak eşim Huawei p20 lite'ı beğendi ama ben özellikle işlemcisini beğenmedim, şüphelerim var.

    Aynı fiyat grubunda(en fazla 2500 TL)
    yakın çerçeve boyutlarında (150x70 mm civarı)
    ön ve arka kamerası üzmeyecek,
    mümkünse snapdragon bir cihaz mevcut mudur?
    Araştırıyorum bazı modeller var ama özellikle kamerayı tam değerlendiremediğim için karar veremiyorum.

    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munchausenbyproxy -- 9 Eylül 2018; 14:47:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.