Şimdi Ara

Burun Tıkanıklığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
31.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olaya bir de şu açıdan bakalım. Vücudumuz optimum şartları sağlamak için refleksler üretir. Örnek verecek olursak ; vücudumuza zarar veren bir etkide acı hissedip , zarar veren şeyden kurtulma içgüdüsü gibi. Ya da deriden uzaklaştırılması gereken şeylerde kaşıntı hissi uyandırmak suretiyle kurtulmamız gibi. Kimi zaman vücudumuzun verdiği bu tepkiler hoşumuza gitmese de (burun tıkanması gibi) , bu tepkiler özünde vücudumuz için faydalı tepkilerdir. Yani aslında insanoğlunun hissettiği neredeyse birçok şey optimum şartları sağlamak amacıyla , içgüdüsel durumlardır.

Konumuza dönecek olursak; burun tıkanması soğuk havanın ciğerlere gitmesini engellemek , bi nevi burnumuzdan geçen havanın debisini azaltarak , içeri girecek havanın önce ısıtılma işlemine maruz bırakılarak ciğerlerimize gönderilme refleksinir. Aksi taktirde insanın soluduğu hava vücut sıcaklığını düşürecek , enzimlerin çalışması için gerekli olan optimum sıcaklığa erişilememesine ve sonuç olarak vücudun işleyişinde aksaklıklara neden olacaktır. Bu bilgilerden yola çıkarak aslında burnumuz tıkandığında , burnumuzu açmaya çalışmanın vücudumuzun verdiği faydalı reflekslere engel olmak anlamına geleceğini söyleyebiliriz.

1) Burun deliklerinin tıkanıklığının tek taraflı olması bahsettiğim solunan havanın ısıtılması ile ilgili olarak , hatta ve hatta soluduğumuz havanın ne kadar ısıtılacağı ile ilgili olarak farklı şiddetlerde olmasından kaynaklanmaktadır. Isıtma miktarı eğer az ise tek tarafın tıkanması yeterli gelecektir. Eğer ısıtma gerekliliği çok ise , iki burun birden tıkanabilir. Tıkanıklığın hangi delikte olacağı da tamamen yer çekimi ile ilgilidir. Sağa yatarsanız sümük salgısı yutaktan sağ burun boşluğuna doğru akacaktır.

2) Bir kaç dakikada gelişen bu olay sürecinde sümük salgısı yine yutakta olacağından dolayı , ses tellerinin ağız ve burun boşluğunun ikisinden de gerekli miktarda hava alamayacağı için sesde bozulmalar olacaktır. Tek burnun bile tıkalı olması sesin normalden farklı gelmesine yeterli bi nedendir.

3) Yukarıda da belirttiğim gibi , burun deliklerini açmak için çaba sarfetmek vücudumuzu zor duruma sokacaktır. Bunun yerine soğuktan uzak durarak , vücudumuzu belirli bi süre iyi ısıtarak (büyüklerimizin söylediği gibi iki yorgan üst üste örtüp terlemek gibi) vücudumuzun soğukla savaşına yardımcı olabiliriz. Burun deliklerimizi dış etkilerle açıp 5 gün halsiz , hasta gezmektense , vücudumuza yardım ederek 2 gün burun tıkanıklığı yaşasak bile temel sorun olan soğuk algınlığı ya da hastalığı yenmeye çalışmak daha mantıklıdır sanırım..

Umarım açıklayıcı olmuştur.. Saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

Olaya bir de şu açıdan bakalım. Vücudumuz optimum şartları sağlamak için refleksler üretir. Örnek verecek olursak ; vücudumuza zarar veren bir etkide acı hissedip , zarar veren şeyden kurtulma içgüdüsü gibi. Ya da deriden uzaklaştırılması gereken şeylerde kaşıntı hissi uyandırmak suretiyle kurtulmamız gibi. Kimi zaman vücudumuzun verdiği bu tepkiler hoşumuza gitmese de (burun tıkanması gibi) , bu tepkiler özünde vücudumuz için faydalı tepkilerdir. Yani aslında insanoğlunun hissettiği neredeyse birçok şey optimum şartları sağlamak amacıyla , içgüdüsel durumlardır.

Konumuza dönecek olursak; burun tıkanması soğuk havanın ciğerlere gitmesini engellemek , bi nevi burnumuzdan geçen havanın debisini azaltarak , içeri girecek havanın önce ısıtılma işlemine maruz bırakılarak ciğerlerimize gönderilme refleksinir. Aksi taktirde insanın soluduğu hava vücut sıcaklığını düşürecek , enzimlerin çalışması için gerekli olan optimum sıcaklığa erişilememesine ve sonuç olarak vücudun işleyişinde aksaklıklara neden olacaktır. Bu bilgilerden yola çıkarak aslında burnumuz tıkandığında , burnumuzu açmaya çalışmanın vücudumuzun verdiği faydalı reflekslere engel olmak anlamına geleceğini söyleyebiliriz.

1) Burun deliklerinin tıkanıklığının tek taraflı olması bahsettiğim solunan havanın ısıtılması ile ilgili olarak , hatta ve hatta soluduğumuz havanın ne kadar ısıtılacağı ile ilgili olarak farklı şiddetlerde olmasından kaynaklanmaktadır. Isıtma miktarı eğer az ise tek tarafın tıkanması yeterli gelecektir. Eğer ısıtma gerekliliği çok ise , iki burun birden tıkanabilir. Tıkanıklığın hangi delikte olacağı da tamamen yer çekimi ile ilgilidir. Sağa yatarsanız sümük salgısı yutaktan sağ burun boşluğuna doğru akacaktır.

2) Bir kaç dakikada gelişen bu olay sürecinde sümük salgısı yine yutakta olacağından dolayı , ses tellerinin ağız ve burun boşluğunun ikisinden de gerekli miktarda hava alamayacağı için sesde bozulmalar olacaktır. Tek burnun bile tıkalı olması sesin normalden farklı gelmesine yeterli bi nedendir.

3) Yukarıda da belirttiğim gibi , burun deliklerini açmak için çaba sarfetmek vücudumuzu zor duruma sokacaktır. Bunun yerine soğuktan uzak durarak , vücudumuzu belirli bi süre iyi ısıtarak (büyüklerimizin söylediği gibi iki yorgan üst üste örtüp terlemek gibi) vücudumuzun soğukla savaşına yardımcı olabiliriz. Burun deliklerimizi dış etkilerle açıp 5 gün halsiz , hasta gezmektense , vücudumuza yardım ederek 2 gün burun tıkanıklığı yaşasak bile temel sorun olan soğuk algınlığı ya da hastalığı yenmeye çalışmak daha mantıklıdır sanırım..

Umarım açıklayıcı olmuştur.. Saygılar..

Alpaslan Hocam doğru yazmışsın ama bu burun tıkanıklığının yarattığı bir baş ağrısı da söz konusu. Sonuçta sesimiz bozuluyor konuşurkn rahatsız oluyoruz ve baş ağrısıyla boğuşuyoruz ve burnu açma ihtiyacı kaçınılmaz oluyor

• yararli bilgiler yazmis herkes tessekürler tuzlu su ile basliyorum
  • @YalnızEnes
    Ailende veya cevrende aynuı sorundan muzdarip olan var mı=?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KutluhanGüngör

@YalnızEnes

Yok kimsede yok.Sinüzüt değil doktor diyor sünüzit değil bilmiyorum neden genetik de değil şaştım kaldım.Birde kurt adam gibi sadece gece yatarken akıyor...
  • of yahu bendede sinüzit var burnum çok tıkanıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

quote:

@YalnızEnes

Yok kimsede yok.Sinüzüt değil doktor diyor sünüzit değil bilmiyorum neden genetik de değil şaştım kaldım.Birde kurt adam gibi sadece gece yatarken akıyor...

Büyük ihtimalle alerjin falan var o zaman polenlere

• Bende senede 1- ya da 2 defa grip olurum. Burun tıkanıklığı çok kötü bişey. Hiç uyuyamam. Sabaha kadar dönüp durarım. Nefret ederim burnumun tıkanmasından. Ama hiç sağ-sol tıkanıkmı diye dikkat etmem :))
  • burun tıknıklığına en iyi çözüm 1 lt suya 9 gr tuz ekleyerek oluşturulan karışımdır.içinde hiçbir zararlı kimyasal olmayacağı için zararsızdır eczanelerde satılan fısfısları en fazla 1 hafta kullanabiliyoruz çünkü daha fazlasında zararlı bu nedenle bu yöntemi öneririm
  • benimde dikkat ettiğim son zamanda saçlarım uzundu kestirdikten sonra grip oldm burnum tıkanmaya başladı ve kendi bulduğum birşey ağzımdan nefes alıp onu yaklasık 25-30 sn yani birinin nefsinn yettiği kdar tutuyodm....5-6 kez bunu yaptıktan sonra burnun açılıo...ama kısa bir süre sonra tekrardan kapanıo bazen diğer delikte kapanma oluo bunun nededini açıklayabilicek varmı?
  • bunu denicem, tutmaya çalışcam nefesimi çok fazla burnum tıkanıyor.
    ayrıca bende sinüzit var
  • quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

quote:

@YalnızEnes

söle bi durum var. eger burnun gece akıyorsa örn verim sola dogru yttın dogal olarak burnunun içinde bulunan sümükler sola dogru yaklasır ve basınctan dolayı soldan akar. bunun sagdan geldıgınıde dusunebiliriz.
    ancak alerjin olabilir. doktor bendede sinüzit yok dior ama basım catlıyor ve burnum sureklı tıkalı ustune ustluk birde geniz akıntısı var.alerji testini yapmanı tavsiye ederim.

• tuzlu su üsye'den kaynaklanan burun tıkanıklarında kesinlikle işe yarar. burun tıkanıklarını açmak için kullanılan burun spreyleri steril okyanus suyu yada steril okyanus suyu+adrenalin içerir. evinizde adrenalin bulamayacağınza göre ( bulsanızda uzak durun, çok sakat bir ilaçtır. canlı insanı öldürür, ölü insanı canlandırır) tuzlu su en iyisi.

peki tuzlu su nasıl olacak. önce suyu kaynatıp soğutun. 1 çay bardağı suya, 1 çay kaşığına yakın tuz koyup karıştırın. tıkanık burnunuza bu karışımı kuvvetlice çekin. geçmiş olsun
  • sinüzitten mustarip olanlar, halk arasında eşek hıyarı diye adlandırılan bi yabani bitki var, yalnız kullanmadan önce iyice araştırın benden söylemesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratt45

tuzlu su üsye'den kaynaklanan burun tıkanıklarında kesinlikle işe yarar. burun tıkanıklarını açmak için kullanılan burun spreyleri steril okyanus suyu yada steril okyanus suyu+adrenalin içerir. evinizde adrenalin bulamayacağınza göre ( bulsanızda uzak durun, çok sakat bir ilaçtır. canlı insanı öldürür, ölü insanı canlandırır) tuzlu su en iyisi.

peki tuzlu su nasıl olacak. önce suyu kaynatıp soğutun. 1 çay bardağı suya, 1 çay kaşığına yakın tuz koyup karıştırın. tıkanık burnunuza bu karışımı kuvvetlice çekin. geçmiş olsun

• Sinüzit sıkıntısı olan arkadaşlarımız papatya buğusu yapabilirler kesinlikle öneririm denenmiş ve başarılı bulunduğu tarafımdan tesbit edilmiştir. Yaklaşık bir litre suya bir tutam papatya atarak buharı 5 dakika burundan çekin emin olunuz 2. yada 3. kür de büyük bir akıntı ile beraber burundaki mukusu atacaksınız.İlgilenen arkadaşlarım internetten araştırıp bulabilir, burada site ismi verirsek reklam oluyor o yüzden yazamadım .Ayrıca bütün arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimle
  • Arkadaşlar bu lazer tedavisi ne kadar mış yaw ? Ben burnumun cocuklugumdan beri hiç tıkanık olmadıgını hatırlamıyorum

Bu arada ''boğa burcu k-b-b den çok ceker'' diyen olmuş

bende boga burcundanım ..
  • Acı kavun isimli bitkinin içindeki su burnu açıyor diyorlar;ama eğer dozu ayarlayamazsanız ölüme bile yol açabilirmiş.Ben tavsiye etmiyorum,deneyip de kötü bir sonuç ortaya çıkınca başıma bela olmayın sonra
  • burun delikelrinin sırayla açılıp kapanmasına nasal refleks denır son derece normaldir, sağa sola yattığında yer eğiştirmesı kan akımıyla ilgili yattığın taraftakı konkaların kanla dolmasıyla ılgılıdır.
    ses değişikliği de genelde tıkanıklı nası farenx denen burun delıklenın bopğaza açıldıı yerde adenoıd denen bır doku vbardır ve grıp nezle ıle şişer sen burnunu açık sanarsın ama sadece delıklerın açıktır ama aslıdna burnun arka tarafında hala tıkanıklık vardır ses de sonucta rezonan s olayı olduu ıcın adeoıd dokuya çarparak rezonansını kaybeder ve hıh falan şeklinde konusrusun n zama niyileşirsin ozaman adenoıd dokun nıormal hale gelır o zaman eskı sesıen kavusursun.
  • Eczanede otrivine satılıyor 4 tl gibi bişey birkere sıkınca açıyor nekadar tıkalı olursa olsun bağımlılık yapıyor diyorlar ama tek burun deliğine sıkınca sorun olmuyor bağımlılık yapmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.