Şimdi Ara

Bursaspor'un ambleminde Türk bayrağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bayrak kanununa göre her takımın armasında ay-yıldız veya Türk bayrağı olması yasaktır. Önce bir tek Beşiktaş'daydı. Sonradan sanırım araştırdığıma göre Kasımpaşa ve Karşıyaka da özel olarak izinli hâle getirilmiş Bakanlar Kurulunca.((İzin verilme hikayelerini bukup okuyabildim)) Peki ben Bursaspor'un neden ve nasıl bir şekilde armalarında Türk bayrağı taşıma hakkına sahip olduklarına dair hikâyeyi bulamadım. İnternette araştırdım fakat öyle detaylı bir açıklama yok.

Amacım polemik yaratmak değil, bilmediğim bir şeyi öğrenmek istiyorum bilgisi olanlardan, Bursaspor'un Türk bayrağı taşıma hakkının hikaeyisini merak ediyorum.

• Bunu ben de bilmiyorum valla, sadece Bursa da değil isteyen takım amblemin sağına soluna koyabiliyor bayrağımızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

Bunu ben de bilmiyorum valla, sadece Bursa da değil isteyen takım amblemin sağına soluna koyabiliyor bayrağımızı.
    Beşiktaşa menderes tarafından Yunanistanla milli takım düzeyinde bir maç yaptığı için izin verilmişti sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: india_ipekyolu

Beşiktaşa menderes tarafından Yunanistanla milli takım düzeyinde bir maç yaptığı için izin verilmişti sanırım.

Bunu zaten biliyorum + sonradan Kasımpaşa ve Karşıyaka takımlarına da belli sebeplerden dolayı verilmiş onun da gerekli kanıtı ve açıklaması var. Ben bir tek Bursa ile ilgili olan resmi açıklamayı bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain55

quote:

Bunu zaten biliyorum + sonradan Kasımpaşa ve Karşıyaka takımlarına da belli sebeplerden dolayı verilmiş onun da gerekli kanıtı ve açıklaması var. Ben bir tek Bursa ile ilgili olan resmi açıklamayı bulamadım.

Elazığda da var

daha bir çok takımda var diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: OscarLuli

quote:

quote:

Elazığda da var

daha bir çok takımda var diye biliyorum

Alıntıları Göster
    Hocam var ama sonuçta belli bir kanun var ve buna göre yasak olması lazım her önüne gelen takım yapamaz. Bunun için direkt hazırlanmış Bayrak Kanunu'muz var. Saçmalık yani kim veriyor bu yetkiyi. İyi tamam izin verildi diyelim bu takımlara peki ya sebepleri ne hani Beşiktaş'da olduğu gibi resmi bir, izinle ilgili açıklama vs. de yok.

• quote:

Hocam var ama sonuçta belli bir kanun var ve buna göre yasak olması lazım her önüne gelen takım yapamaz. Bunun için direkt hazırlanmış Bayrak Kanunu'muz var. Saçmalık yani kim veriyor bu yetkiyi. İyi tamam izin verildi diyelim bu takımlara peki ya sebepleri ne hani Beşiktaş'da olduğu gibi resmi bir, izinle ilgili açıklama vs. de yok.

Alıntıları Göster

Bu ayrıcalığı ilk elde eden kulüp Karşıyaka. 1912 yılında kurulan Karşıyaka, Kurtuluş Savaşı yıllarında sahip olduğu sporcularla birlikte milli mücadelenin içinde yer almış ve İzmir'e giren işgalci kuvvetleri başarıyla püskürterek bu destansı savaşın içinde önemli bir yer etmiştir. Savaş yıllarından sonra Mustafa Kemal Atatürk de bu kulübümüze ziyaretlerde bulunmuş ve 1926 yılında "armasında Türk bayrağı taşıma" ayrıcalığını kendilerine sunmuştur.

Kasımpaşa'nın bu hakkı elde etmesi güreş şubesi ile alakalıdır. 1948 Londra Olimpiyatları'na yolladığımız 6 güreşçiden 3'ü olan Gazenfer Bilge, Mehmet Oktay ve Ahmet Kireççi Kasımpaşaspor'un sporcuları olarak ülkemizi temsil etmiş ve elde ettikleri olimpiyat şampiyonlukları ile gurur kaynağımız olmuşlardır. Dönemin cumhurbaşkanı İsmet İnönü de kulübe bu ayrıcalığı sunmuştur.

Beşiktaş'ın hikayesi özel bir maça dayanıyor. 1952 yılında NATO'ya girme sürecindeki Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğin azalması için dönemim başbakanı Adnan Menderes'in de aracılığı ile iki taraf arasında bir "dostluk maçı" düzenlenir. Ortada hali hazırda bir milli takım olmadığından bu görev Beşiktaş'a verilir ve Fenerbahçe ile Galatasaray'dan da 1'er oyuncunun katılımı ile Yunanistan karşısına çıkılır. Maç 1-0 Yunanistan lehine biter ama bunun bir önemi yoktur elbette. Başbakan Adnan Menderes de bu verilen görevi layıkıyla yerine getirdiği için Beşiktaş'a "armasında ay-yıldız taşıma hakkı"nı verir.

Bu üç kulübümüz armalarında bayrağımızı taşımayı bir "hak" olarak elde etmiştir. Bundan anlıyoruz ki o dönemlerde armaya "Türk bayrağı" ekleme olayı her kulübün elini kolunu sallayarak gerçekleştirebileceği bir olay değilmiş. Ancak bu üç kulübümüzün yanında armasında bayrağımızı taşıyan birçok kulübümüz daha mevcut. Onlar ise bu olayı bir "tercih" olarak armalarına yansıtmışlar olsa gerek. Kuruldukları dönemin şartları buna izin veriyordu ve onlar da arma tasarımlarını bu şekilde yapmışlar sanırım. O takımlar da bunlar;

ALINTIhttp://topsuzalandafaul.blogspot.com/2010/07/armasnda-turk-bayrag-tasyan_28.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beşiktaş'ın Arması Değişti!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fraulein

Bu ayrıcalığı ilk elde eden kulüp Karşıyaka. 1912 yılında kurulan Karşıyaka, Kurtuluş Savaşı yıllarında sahip olduğu sporcularla birlikte milli mücadelenin içinde yer almış ve İzmir'e giren işgalci kuvvetleri başarıyla püskürterek bu destansı savaşın içinde önemli bir yer etmiştir. Savaş yıllarından sonra Mustafa Kemal Atatürk de bu kulübümüze ziyaretlerde bulunmuş ve 1926 yılında "armasında Türk bayrağı taşıma" ayrıcalığını kendilerine sunmuştur.

Kasımpaşa'nın bu hakkı elde etmesi güreş şubesi ile alakalıdır. 1948 Londra Olimpiyatları'na yolladığımız 6 güreşçiden 3'ü olan Gazenfer Bilge, Mehmet Oktay ve Ahmet Kireççi Kasımpaşaspor'un sporcuları olarak ülkemizi temsil etmiş ve elde ettikleri olimpiyat şampiyonlukları ile gurur kaynağımız olmuşlardır. Dönemin cumhurbaşkanı İsmet İnönü de kulübe bu ayrıcalığı sunmuştur.

Beşiktaş'ın hikayesi özel bir maça dayanıyor. 1952 yılında NATO'ya girme sürecindeki Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğin azalması için dönemim başbakanı Adnan Menderes'in de aracılığı ile iki taraf arasında bir "dostluk maçı" düzenlenir. Ortada hali hazırda bir milli takım olmadığından bu görev Beşiktaş'a verilir ve Fenerbahçe ile Galatasaray'dan da 1'er oyuncunun katılımı ile Yunanistan karşısına çıkılır. Maç 1-0 Yunanistan lehine biter ama bunun bir önemi yoktur elbette. Başbakan Adnan Menderes de bu verilen görevi layıkıyla yerine getirdiği için Beşiktaş'a "armasında ay-yıldız taşıma hakkı"nı verir.

Bu üç kulübümüz armalarında bayrağımızı taşımayı bir "hak" olarak elde etmiştir. Bundan anlıyoruz ki o dönemlerde armaya "Türk bayrağı" ekleme olayı her kulübün elini kolunu sallayarak gerçekleştirebileceği bir olay değilmiş. Ancak bu üç kulübümüzün yanında armasında bayrağımızı taşıyan birçok kulübümüz daha mevcut. Onlar ise bu olayı bir "tercih" olarak armalarına yansıtmışlar olsa gerek. Kuruldukları dönemin şartları buna izin veriyordu ve onlar da arma tasarımlarını bu şekilde yapmışlar sanırım. O takımlar da bunlar;

ALINTIhttp://topsuzalandafaul.blogspot.com/2010/07/armasnda-turk-bayrag-tasyan_28.html

eline sağlık hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ya böyle kanun mu olur. Türk takımı değilmi sonuçta koyucaklar elbette ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ravalond

Ya böyle kanun mu olur. Türk takımı değilmi sonuçta koyucaklar elbette ....

Alıntıları Göster
    ona bakarsanız resmi kurumlar dışında bayrak asmak,dikmek de yasak ancak pek çok kişi milli bayramlarda balkonlarına bayrak asar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piccadilly Circus

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Takımşla taraftar aynı şey değildir. Polise saldıran taraftar. Türk bayrağını taşıyan ise bir spor kulübü. Kaldı ki polise saldırdı diye tüm taraftarları da aynı kefeye koyamazsınız. Ne güzel içlerinden gelmiş gururla taşıyorlar. Ne zararı var? amaç bu yüzden ceza almalarını sağlamak. Anlamadık sanki.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    Karşıyaka'nınkini Mustafa Kemal Atatürk vermiştir.Diğer ikisi, kasımpaşa ile bjk'ninki çakmadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Martaval'

ona bakarsanız resmi kurumlar dışında bayrak asmak,dikmek de yasak ancak pek çok kişi milli bayramlarda balkonlarına bayrak asar.

Çok saçma bir yasa yada kanun , makam aracı gibi aracın sağ sol ön taraflarına bayrak dikilmesi ev önüne resmi bir şey kazandırcak demirli bayrak dikilmesi normal değil ama cama asılan bir bayrağı kaldırtmak balkona asılan bir bayrağı kaldırtmak biraz sıkar , heleki bu dönemlerde .. Art niyet ararım altında olay çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clubpulse

Karşıyaka'nınkini Mustafa Kemal Atatürk vermiştir.Diğer ikisi, kasımpaşa ile bjk'ninki çakmadır.

Çakma demiyelim çünkü Beşiktaş'ta 11'iyle beraber Türk Milli Takımı olarak çıkmış büyük bir onur ama Karşıyaka'nın ki daha büyük bir onur Kurtuluş Savaşında İzmir'in kurtuluşunda rolü olduğu için bizzat Atatürk tarafından Türk bayrağının armaya konulması gerçekten büyük onur.

• quote:

Bilmiyorsam öyle çakma falan yazmayacaksın arkadş yukarıda izah etmiş durumu neden olduğunu okusaydın bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _PoSEİDoN_

quote:

Bilmiyorsam öyle çakma falan yazmayacaksın arkadş yukarıda izah etmiş durumu neden olduğunu okusaydın bi

Alıntıları Göster
    Arma tasarımları o kadar kötü ki, bjk dışındakilerin tamamında Türk bayrağı emanet duruyor. Yani bizzat Atatürk tarafından izin verilecek ve ben Karşıyaka'nınki gibi rezil bir arma yapacağım, çok ilginç. Aslında izni olmayan takımların armalarından Türk bayrağının çıkartılması gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Arma tasarımları o kadar kötü ki, bjk dışındakilerin tamamında Türk bayrağı emanet duruyor. Yani bizzat Atatürk tarafından izin verilecek ve ben Karşıyaka'nınki gibi rezil bir arma yapacağım, çok ilginç. Aslında izni olmayan takımların armalarından Türk bayrağının çıkartılması gerek.

Atatürk izin mi verdi? :))
    Karşıyakalı futbolcular Anafartalarda,Conkbayırında,Sakaryada hatta Filistinde bile isgal kuvvetlerine karşı savaşmışlardır.Bu Karşıyakaya verilmiş bir onurdur.Annesi Zübeyde Hanımın mezarı karşıyakadadır. Atatürk Karşıyakalıdır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Atatürk izin mi verdi? :))
    Karşıyakalı futbolcular Anafartalarda,Conkbayırında,Sakaryada hatta Filistinde bile isgal kuvvetlerine karşı savaşmışlardır.Bu Karşıyakaya verilmiş bir onurdur.Annesi Zübeyde Hanımın mezarı karşıyakadadır. Atatürk Karşıyakalıdır.

Alıntıları Göster
    O dönemdeki bütün kulüpler milli mücadelede rol oynadı ona bakarsan. Karşıyakaya İzmir Ligi’nde yabancı rakipleri ile yaptığı mücadele sonucunda hiç gol yemeden şampiyon olduğunu öğrenmiş ve bunun üzerine kulübün ambleminde ay-yıldız kullanılmasını istemiştir.
    Ve ayrıca Atatürklü arma sadece Samsunspora aittir.

Rize İdman Yurdu da (eski Rizespor) ay yıldız taşımıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cimbom old boys

O dönemdeki bütün kulüpler milli mücadelede rol oynadı ona bakarsan. Karşıyakaya İzmir Ligi’nde yabancı rakipleri ile yaptığı mücadele sonucunda hiç gol yemeden şampiyon olduğunu öğrenmiş ve bunun üzerine kulübün ambleminde ay-yıldız kullanılmasını istemiştir.
    Ve ayrıca Atatürklü arma sadece Samsunspora aittir.

Rize İdman Yurdu da (eski Rizespor) ay yıldız taşımıştır.

yanlış biliyorsun galatasaray fransa bayraklayını çekip fransa için savaştı.Hatta milliyetçilik akımıda galatasaray lisesinden geldiğniden dolayı osmanlı yıkıldı.

Bir fenerli demeden ben diyim dedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.