Şimdi Ara

BURS DAYANIŞMASI(KYK, TEV, SABANCI, ANADOLU, ADD, TEKFEN, ÇYDD, ALEV, ÇEV, İTO...) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
78
Favori
89.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: mg4554

takipteyim KYK bursu bir kere çıktıkdan sonra başka kurumdan burs alıyor mu diye her sene denetliyor mu?

Şans. :)

Böyle bir kural mevcut, çoğu özel kurum başka bir kurumdan burs alınmasına izin vermez. (KYK'dan kredi almanıza bir şey demezler, burs için diyorum.) Ama her kurum da denetlemeyebiliyor, araştırmayabiliyor.

Birden çok kurumdan burs toplayan da var, bursları kesilen de var.

Bir de bu hususta torpilin önemli olduğunu unutmayın. Eğer torpiliniz yoksa, zaten oturup "Öff, acaba birden fazla kurumdan burs alsam ne olur?" diye çok kaygılanmayın. Özel kurumların birinden burs koparabilirseniz iyidir. Maalesef bu işler böyle, KYK daha insaflı. :)

KYK bursu çıkarsa o zaman ben hiç kendimi yormayayım torpilim yok

• quote:

quote:

quote:

takipteyim KYK bursu bir kere çıktıkdan sonra başka kurumdan burs alıyor mu diye her sene denetliyor mu?

Şans. :)

Böyle bir kural mevcut, çoğu özel kurum başka bir kurumdan burs alınmasına izin vermez. (KYK'dan kredi almanıza bir şey demezler, burs için diyorum.) Ama her kurum da denetlemeyebiliyor, araştırmayabiliyor.

Birden çok kurumdan burs toplayan da var, bursları kesilen de var.

Bir de bu hususta torpilin önemli olduğunu unutmayın. Eğer torpiliniz yoksa, zaten oturup "Öff, acaba birden fazla kurumdan burs alsam ne olur?" diye çok kaygılanmayın. Özel kurumların birinden burs koparabilirseniz iyidir. Maalesef bu işler böyle, KYK daha insaflı. :)

KYK bursu çıkarsa o zaman ben hiç kendimi yormayayım torpilim yok

Şöyle bir şey var: KYK'nın burs/kredi sonuçları aralık ayında açıklanır.

Özel kurumların burs başvurularının sonucu da genel olarak KYK'dan önce ya da KYK'nınkine yakın bir tarihte açıklanır. Bu süre zarfında zaten en az birinden burs alabilirseniz alırsınız. Çıkmazsa umudunuzu KYK'ya bağlarsınız.

Yani KYK'dan burs çıkıp çıkmadığı genel olarak daha sonra belli oluyor.

Şunu söylüyorum: Şartlar müsait olduğu müddetçe ve belge toplayabildiğiniz müddetçe, bulabildiğiniz her kuruma başvurun. Üniversiteniz de burs veriyorsa onlara da başvurun. Şansınızı deneyin işte. Ama sakın "Mutlaka birinden çıkar." diye çok fazla umut bağlamayın.

• Ailemin sigortası bile yok.. Babam sigortasız çalışıyor asgari maaşa yakın bir maaş ile... Ama devlette sigortasız olduğu için belki işsiz gözüyle bile gözükebilir...

Birde benim düz liseler arasından ygs ilk 1000'e giren 4 kişiden biri olduğum için hatırı sayılır bir başarımda var..

Güzel burs bulabilir miyim acaba ? Yani bir iki tane garantidir diye düşünüyorum... Fakat güzel bir rakamı bulabilir mi bu burs geliri..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BauglirXul -- 16 Ağustos 2011; 16:34:48 >
  • takipteyim
    ben 1. sınıfa geçtim bu verdiğin sayfalar yeni kazananlar için mi yoksa ara sınıflarda başvurabiliyomu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BauglirXul

Ailemin sigortası bile yok.. Babam sigortasız çalışıyor asgari maaşa yakın bir maaş ile... Ama devlette sigortasız olduğu için belki işsiz gözüyle bile gözükebilir...

Birde benim düz liseler arasından ygs ilk 1000'e giren 4 kişiden biri olduğum için hatırı sayılır bir başarımda var..

Güzel burs bulabilir miyim acaba ? Yani bir iki tane garantidir diye düşünüyorum... Fakat güzel bir rakamı bulabilir mi bu burs geliri..?

Sana, bildiğim, iyi burs veren kurumları söyleyeyim.

• TEV - Üstün Başarı Bursu (yerleştirme puanında ilk 2000'e girenler için)

www.tev.org.tr/burslarimiz/detay.aspx?SectionID=IdPu%2fkxDTHAN79ENtiNHuA%3d%3d&ContentID=voKCvSPIywgAh06kS9v1sw%3d%3d

9 ay boyunca 9500 TL ödüyorlar.

• TEV - Yükseköğrenim İhtiyaç Bursu

www.tev.org.tr/burslarimiz/detay.aspx?SectionID=5NrEKhAdJ29y0YmEVOpfIA%3d%3d&ContentID=Vlg8%2fvgPJasuTOo0tTPQTw%3d%3d

Bu yıl ayda 340 TL ödüyorlar.

• KYK'ya başvurabilirsin. Bu yıl ayda 240 TL'ydi, gelecek yıl da en az 250-260 TL olabilir.

• Sabancı Vakfı

www.sabancivakfi.org/sayfa/basvuru-kosullari
    www.sabancivakfi.org/files/html/burslar/burs_duyurusu_2010.jpg

Bu yıl ayda 285 TL ödüyorlar. Ama kabul edilen üniversiteleri ve puan türlerini, yukarıdaki adreslerde bulabilirsin.

• Tekfen Vakfı

www.tekfenburs.org/default.asp

Bu yıl ayda 350 TL vermişler.

Daha fazla veren bir özel kurum da bilmiyorum. Üniversitenin burs olanakları varsa, onlara da başvur. En fazla ne kadar kazanabileceğini de sen hesaplarsın artık. :)

"Garanti" demek hiçbir zaman doğru değil; ama şansın oldukça yüksek.

• Güzel konu tebrikler,yakında ben de araştırdıklarımı ekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapknı

takipteyim
    ben 1. sınıfa geçtim bu verdiğin sayfalar yeni kazananlar için mi yoksa ara sınıflarda başvurabiliyomu ?

Yeni kazananlar da, ara sınıf öğrencileri de başvurabilir.
  • izlemedeyiz
  • güzel çalışma takipteyim.
  • quote:

• Sabancı Vakfı

www.sabancivakfi.org/sayfa/basvuru-kosullari
    www.sabancivakfi.org/files/html/burslar/burs_duyurusu_2010.jpg

Bu yıl ayda 285 TL ödüyorlar. Ama kabul edilen üniversiteleri ve puan türlerini, yukarıdaki adreslerde bulabilirsin.

• Sabancı için başarı sırası çok önemli, burs vereceği öğrencilerin taban puanlarını yazıyorlar.

• SABANCI, VEHBİ KOÇ, ALEV, ÇEV, İTO, SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI, İTO, 21. YY EĞİTİM VAKFI ve MEHMET EMİN HOROZ VAKFI eklenmiştir.

En kısa zamanda başka vakıfları/kuruluşları da ekleyeceğim.

Lütfen sizde ulaştığınız ciddi kurumları paylaşınız, kesin burs verenlerin listesini ilk mesaja taşıyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hop-e3 -- 16 Ağustos 2011; 21:47:23 >
  • Önlerden yer kapalım hepimize lazım oabilir :)
  • Arkadaşlar önemli noktalardan bir tanesi de bazı dernekler veya vakıflar bursiyerlerin kendi programlarına katılmalarını istiyorlar.

Benim bildiğim kadarıyla; 21. YY EĞİTİM VAKFI, ADD ve değişik cemaatlerin kurduğu vakıflar.

Eğer belli bir dünya görüşüne sahipseniz bu konuya da dikkat etmelisiniz.

Referans(yani torpil dediğimiz durum) için çevrenizden yardım alabilirsiniz.

:AlacaKaranlık:

İnsanlar arasında burs veren yerlerin bir karşılık veya menfaat dahilinde verildiğini söyleyenler çok fazla. Ben pek sanmıyorum ama yine de emin olayım istiyorum.

Senin bu konuyla ilgili bildiğin, duyduğun bir şeyler var mı ?

Ve iki vakıftan burs aldığımı düşünelim. Bir vakfın diğerinden nasıl haberi olabilsin ki bursumu kessinler. Verdiğim hesap numaramdan, hesabıma kimden ne kadar para yattığını bilemezler herhalde.
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hop-e3

İnsanlar arasında burs veren yerlerin bir karşılık veya menfaat dahilinde verildiğini söyleyenler çok fazla. Ben pek sanmıyorum ama yine de emin olayım istiyorum.

Ve iki vakıftan burs aldığımı düşünelim. Bir vakfın diğerinden nasıl haberi olabilsin ki bursumu kessinler. Verdiğim hesap numaramdan, hesabıma kimden ne kadar para yattığını bilemezler herhalde.

Böyle kurum duymadım henüz.

Ama Mason Locaları gibi yerler burs verebiliyor, bunları iyi araştırmak gerekir.

TEV'in "Vicdani Yükümlülük" olayı var. Bu, şu demek: Mezun olduktan sonra iş bulduğunuzda, bir TEV bursiyerinin burslarını siz karşılayacaksınız. Bunun zorunluğu olduğunu söyleyenler var; ama ben inanmıyorum. Zaten, adı üstünde, bu bir "vicdani" sorumluluk. Bir de TEV, kesinlikle cemaatle ilişkisi olanlara burs vermez. Mülakatında bile doğrudan "Cemaat hakkında ne düşünüyorsun?" diye soruyorlar. Buna sakın Fethullah Gülen'e en ufak bir sempati uyandıracak yanıtlar bile vermeyin.

TEV gibi, mezun olduktan sonra veya okurken sizden belli karşılıklar bekleyip burs veren kurumlar da var. Bunları, kurumların resmî sitelerinden iyi araştırın.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de burs veriyor. Bu dernek de çok davalık oldu, Türkan Saylam ve bu dernek hakkında çok haber yapıldı. Bilmiyorum, işin içinde olmadığı için güvenilirliği konusunda yorum yapmak istemiyorum. Ama medyanın da etkisinde çok fazla kalmamak gerektiğini düşünüyorum.

Başka yerden burs aldığını, araştırmak isteseler çok rahat araştırıp bulurlar, sen merak etme. TEV'in bana çıkmayan bir bursu yüzünden, KYK, burs alıyormuşum gibi gözüktüğüm için burs vermedi. (Sonuç sayfasında da resmen başka bir kurumdan burs/kredi tahsil edildiği yazıyor.)

Böyle bir olanak olmasaydı, kurumlar bu yasağı koymazdı. (Teorik de olsa, pratik de olsa...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Ağustos 2011; 21:58:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hop-e3

Böyle kurum duymadım henüz.

Ama Mason Locaları gibi yerler burs verebiliyor, bunları iyi araştırmak gerekir.

TEV'in "Vicdani Yükümlülük" olayı var. Bu, şu demek: Mezun olduktan sonra iş bulduğunuzda, bir TEV bursiyerinin burslarını siz karşılayacaksınız. Bunun zorunluğu olduğunu söyleyenler var; ama ben inanmıyorum. Zaten, adı üstünde, bu bir "vicdani" sorumluluk. Bir de TEV, kesinlikle cemaatle ilişkisi olanlara burs vermez. Mülakatında bile doğrudan "Cemaat hakkında ne düşünüyorsun?" diye soruyorlar. Buna sakın Fethullah Gülen'e en ufak bir sempati uyandıracak yanıtlar bile vermeyin.

TEV gibi, mezun olduktan sonra veya okurken sizden belli karşılıklar bekleyip burs veren kurumlar da var. Bunları, kurumların resmî sitelerinden iyi araştırın.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de burs veriyor. Bu dernek de çok davalık oldu, Türkan Saylam ve bu dernek hakkında çok haber yapıldı. Bilmiyorum, işin içinde olmadığı için güvenilirliği konusunda yorum yapmak istemiyorum. Ama medyanın da etkisinde çok fazla kalmamak gerektiğini düşünüyorum.

Başka yerden burs aldığını, araştırmak isteseler çok rahat araştırıp bulurlar, sen merak etme. TEV'in bana çıkmayan bir bursu yüzünden, KYK, burs alıyormuşum gibi gözüktüğüm için burs vermedi. (Sonuç sayfasında da resmen başka bir kurumdan burs/kredi tahsil edildiği yazıyor.)

Böyle bir olanak olmasaydı, kurumlar bu yasağı koymazdı. (Teorik de olsa, pratik de olsa...)

ADD, ÇEV, ÇYDD ve TEV bunların bütün kadroları Kemalist.

Eğer bursa cidden ihtiyacınız varsa; cemaatler hakkında bir soru sorulursa "tamamen karşıyım, dini menfaatleri uğruna kullanıyorlar, insanların beynini yıkıyorlar" gibi ezberler yararınıza olur.(neyse konumuzdan sapmayalım )

Birkaç ilin Rotary ve Lions kulüpleri burs veriyor, ancak ben kim olduklarını ne iş yaptıklarını hiç bilmediğimden dolayı pek yanaşmak istemiyorum.

Vakıfların başka yerden burs aldığımı araştırması konusu tamamen şansa bağlı sanırım. Çünkü İstanbul da 800-1000 lira burs alan arkadaşlar tanıyorum.

Ya nasip, ya kısmet artık...

• quote:

ÇYDD'den burs alan ve dernekte aktif olarak çalışan bir sürü insan tanıyorum ve medyada çıkan haberlerin hiç birinin doğru olmadığını söyleyebilirim. cemaat vakıfları/dernekleri ile zıt bir çizgide olmak dışında bir suçları olduğunu zannetmiyorum.

verdikleri bursların koşulları şubeden şubeye biraz değişiklik gösterebiliyor sanırım. mesela Ankara şubesinin bursiyerlerinin ayda bir kere dernekteki bir etkinliğe katılması gibi bir zorunluğu var ama bunlar diksiyon kursu, film gösterimi, proje eğitimleri, sanatla ilgili seminerler falan çok çeşitli şeyler olabiliyor ve sanırım kimse "illaki şu etkinliğe katılıcaksın" gibi bir zorlamada bulunmuyor.
    bazı şubelerde böyle bir zorunluluk da yok sanırım.

edit: burs başvurusu sırasında cemaatle falan ilgili şeyler sormak gibi bir alışkanlıkları da yok. en azından Ankara şubesinde herhangi bir ideolojik baskıyla karşılaşmayacağınızdan eminim, diğer şubelerde de olacağını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liliala -- 17 Ağustos 2011; 0:47:14 >

• bu arada TEV'in üstün başarı bursu gibi, ihtiyaca değil de başarıya göre verilen, ilk 500deki birinin başvurabileceği bir yer var mıdır başka? (ts-1den yerleştim, sıralamam 287)
  • güzel konu takipteyim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.