Şimdi Ara

Burger King'deki Dondurmalar Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilal0

    Arkadaşlar forumda illaki çalışmış olan vardır diye soruyorum, dondurmaların yapımında glikoz şurubu kullanılıyor mu?

    Benim bildiğim lera fresca ürünlerinde kullanmıyor. Doğal dondurma diye satıyorlar zaten sitesinde de glikoz fruktoz grubunun zararlarını koymuşlar.
    http://www.lerafresca.com.tr/saglik/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmea

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bilal0

    Arkadaşlar forumda illaki çalışmış olan vardır diye soruyorum, dondurmaların yapımında glikoz şurubu kullanılıyor mu?

    Benim bildiğim lera fresca ürünlerinde kullanmıyor. Doğal dondurma diye satıyorlar zaten sitesinde de glikoz fruktoz grubunun zararlarını koymuşlar.
    http://www.lerafresca.com.tr/saglik/

    Çok sağolun hocam uzun zamandır dondura yiyemiyordum, fiyatları hakkında bir bilginiz var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilal0

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hadi Patates Patates

    Evet kullanılıyor ucuz olsun diye

    Kullanılan markalar

    Algida
    Ülker Golf
    Asmay
    Margido
    Mado

    Teşekkür ederim hocam, bu arada Golf'ün Roko'sunda glikoz şurubu yok.
    Peki glikoz şurubu kullanmayan bir marka var mı bildiğiniz?

    Lera fresca , ben and jerrys ve tabi ki maraş dondurması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torku ürünlerinin çoğunda (bilmediğim için hepsi diyemiyorum.) glikoz şurubu yok. Tavsiye ederim .
  • Glikozun vücuda zararı yoktur saçma sapan bilgiler ile hareket etmeyin. Glikoz şurubu dediğiniz şeyin glikoz olmadığını anlamanız lazım.

    Kısaca izah edeyim. Bu tip meşrubat veya yiyeceklerin içerisine konulan şekerlerin elde edildiği 3-5 tane kaynak var. Şeker polimer yapıdadır ve elde edildiği kaynağa göre yapısal olarak değişir. Örneğin mısırdan, şeker pancarından v.s. elde edilim söz konusu. Sizin tüketmeniz gereken şey glikoz. Ancak piyasadaki tüm meşrubatlar illa ki fruktoz ihtiva ediyor. Örneğin kola, kola mısırdan elde edilen şeker ile yapılıyor ve içerisindeki şeker oranı %60 fruktoz %40 glikoz şeklinde. şeker pancarından elde edilseydi (yurtdışındaki kolalar bu şekilde hazırlanıyor) %80 glikoz %20 fruktoz olacaktı.

    Kısaca bu oranların oluşturduğu genelliğe biz glikoz şurubu diyoruz.

    Yapmanız gereken şey ise çok basit. Vücudun gerekli olan glikozunu sağlamak adına meyve tüketmek. Vücutta beyin hariç glikoz ihtiyacı olan bir organ falan yok. O yüzden belli miktarda vücutta bulundurduğunuz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Sağlıklı yaşamak istiyorsanız un tuz şekeri çıkarın hayatınızdan ve yediğiniz yemekleri sebze ağırlıklı tutun. Glikoz ihtiyacınızı da meyve gibi şeylerden alın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilal0

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hadi Patates Patates

    Evet kullanılıyor ucuz olsun diye

    Kullanılan markalar

    Algida
    Ülker Golf
    Asmay
    Margido
    Mado

    Teşekkür ederim hocam, bu arada Golf'ün Roko'sunda glikoz şurubu yok.
    Peki glikoz şurubu kullanmayan bir marka var mı bildiğiniz?

    l'era fresca. Antep fıstıklısı ve Fındıklısı süper.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilal0

    quote:

    Orijinalden alıntı: İmea

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bilal0

    Arkadaşlar forumda illaki çalışmış olan vardır diye soruyorum, dondurmaların yapımında glikoz şurubu kullanılıyor mu?

    Benim bildiğim lera fresca ürünlerinde kullanmıyor. Doğal dondurma diye satıyorlar zaten sitesinde de glikoz fruktoz grubunun zararlarını koymuşlar.
    http://www.lerafresca.com.tr/saglik/

    Çok sağolun hocam uzun zamandır dondura yiyemiyordum, fiyatları hakkında bir bilginiz var mı?

    365ml olanı 10tl sına alıyorum.




  • Şeker direk zehir zaten. Hem de sağlam bağımlılık yapanından. Kullanıyorum ama gerçek bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilal0

    quote:

    Orijinalden alıntı: İmea

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bilal0

    Arkadaşlar forumda illaki çalışmış olan vardır diye soruyorum, dondurmaların yapımında glikoz şurubu kullanılıyor mu?

    Benim bildiğim lera fresca ürünlerinde kullanmıyor. Doğal dondurma diye satıyorlar zaten sitesinde de glikoz fruktoz grubunun zararlarını koymuşlar.
    http://www.lerafresca.com.tr/saglik/

    Çok sağolun hocam uzun zamandır dondura yiyemiyordum, fiyatları hakkında bir bilginiz var mı?

    Bizim burada şu küçük kutularda (175 ml ) 4 tl'ye satılıyor. Sanal markette de 5.25
    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/28781011-33365-l-era-fresca-findikli-dondurma-175-ml




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.