Evet arkadaşlar delirmek üzereyim bilgisayara hangi dosyayı atsam ilk 5 denemede dosya bozuk diyor sonra hatasız okuyor özellikle rar dosyalarında, dvd-rom da bi sorun olabileceğini düşündüm başka bir bilgisayardan hatasız olarak usb belleğe attığım dosyayı benim hdd ye atınca bozuk diyor belleğin içinden açınca normal çalışıyor hdd de de bikaçkez ard arda deneyince oluyor hiçbir oyunu yükleyemiyorum oyun dosyalarını hdd ye atıyorum yok şu arşivde yok bu arşivde hata var deyip duruyor arşivleri direk winrardan çıkarmayı deniyorum bazen düzgün bi şekilde çıkıyor bazen hata veriyor aynı dosyada hdd yeni bundan önceki hdd de de aynı sorun oluyordu o yüzden yenisini aldım bundada aynı sorun var 10 dosyadan birinin adı X diyelim 9 unu sorunsuz atıyor X de her yöntemde hata veriyor aslında dosya sağlam dosyaları hem dvd den hem usb bellekten hemde ağ kablosundan atmayı denedim hep aynı sorun çıkıyor halbuki o dosyanın diğer bilgisayarda hiçbir hatası çıkmıyor sorun hdd değilse ne olabilir anakartla bi ilgisi varmıdır cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler beni büyük bir dertten kurtaracaklar inşallah.
ana kartın diskin ide/sata neyse kontrolcüsü sorunlu olabilir, güç kaynağın, disk için taktığın güç kablosuna uygun temiz gerilim vermiyor olabilir.
aslında bikaç ay önce güç kaynağım bozulmuştu başka bi tane aldım o güç kaynağı bozulduğunda anakartın sata kontrolcüsüne zarar vermiş olabilirmi kabloları bi değiştiriyim bakalım ne olucak inşallah düzelir hdd sorunlu diye elimdeki parayıda yeni hdd ye verdim başka bişeyi değiştirmek zorunda kalmazsam çok iyi olucak.
hdd kablosunda bir sorun olabilir.
Sata veri kablosunu şuan değiştirdim ama sorun var hala güç kablosunu almam gerekiyor bugün alıcam ama ondada sorun yoksa güç kaynağının çıkışındamı sorun vardır sata kontrolcüsündede sorun olabilirmi yada olsa hdd yi hiç tanımaması gerekmezmiydi üstteki arkadaşın dediği konuya baktım orda aklıma yatan psu dan çıkan voltajın stabilizesi ondabi sorun olsa dvd rom da hata vermezmiydi? Ben bide sizin dediğiniz güç kablosunu değiştiriyim.
quote:
Orjinalden alıntı: byahy
Sata veri kablosunu şuan değiştirdim ama sorun var hala güç kablosunu almam gerekiyor bugün alıcam ama ondada sorun yoksa güç kaynağının çıkışındamı sorun vardır sata kontrolcüsündede sorun olabilirmi yada olsa hdd yi hiç tanımaması gerekmezmiydi üstteki arkadaşın dediği konuya baktım orda aklıma yatan psu dan çıkan voltajın stabilizesi ondabi sorun olsa dvd rom da hata vermezmiydi? Ben bide sizin dediğiniz güç kablosunu değiştiriyim.
temiz bi format attınmı ?
Sorunun nedeni yazılımsal: Vistadan Xp ye dönüşlerde, format sırasında karşılaşılan bir hatada veya eksik kurulumda bu hatayla karşılaşabilirsin. Temiz bir format ile sorun çözülür. Xp ye dönüşte sistem C: yerine başka bir sürücüde kurulu ise bu sorun çok baş ağrıtıyor. Komple diski birleştirip yeniden kurulum yap. Diski birleştirmeyi de XP cd si ile yap. ve tekrar birimleri oluşturup temiz kurulumu bitir. Tüm bu aşamalardan önce gerekli bilgilerinin yedeklerini almayı da ihmal etme.
evet önceki hdd yede low level format atmıştım bad sector de yoktu sorun devam edince dün yeni bitane aldım xp yi kurarken tam format atmıştım, aslında arkadaşların dediği elektriksel satbilizasyon olayı kafama yattı çünkü aynı dosyayı bi bozuk okuyor bi düzgün okuyor birde anlamadığım bişey daha var neden xp yi kurarken veya hdd den boot edince xp nin dosyalarını hatalı okumuyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme