Şimdi Ara

Bunlari inkar etmeyelim lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
4
Favori
21.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • insanlar cırt cırt kredi kartıyla geçiyor paraları mı var insanların cebinde yatırım diye o kadar üniversite açtınız işsizlik ortada köprü açıyorsunuz devlet firmalara günlük araç geçmeyince para ödüyor vatandaşın cebinde para mı var 1 ay türkiyede kredi kartı kullanılmasın içte dönen ekonomide bitsin bakalım ne olur

    medeniyet ve uygarlık gelişiyor zaten yapılanların artması lazım bu senin dediğin 1950 lilerde iphone yoktu şimdi var demeye benzedi birazcık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayende asfalta farklı bakmaya başladım kardeşim. Teşekkür ederim. Et yiyemediğim için asfalta ekmek banıyorum gereken protein ihtiyacımı karşılıyorum.
  • Kopruleri ve yollari yaptiranlari yazmamissin? %100 devlet butcesiyle mi yapildi onlar?

    Yerli otomobil derken? Yerli ucak ve tank derken? Hangi parcasi yerli?

    Yollardan ve koprulerden gecilmese bile gecis garantisi veren kim? Gecmedigi kopru icin catir catir para odeyen kim?

    Hizli tren derken? 250 KM ile giden ve yaptigi insan katliaminin uzeri ortulmedi mi?

    IMF sacmaligini birakin artik, dis borc ne kadar? Cekilen krediler ne kadar?

    Kanal Istanbul'un hicbir mantigi yok. Cevre kuruluslari isyan ediyor eko denge bozulacak diye ama sallayan var mi? Sadece egoist birinin rant ugruna sacma sapan bir projesi.

    Kentsel Donusum denen sey sadece rant ugruna yapilan birsey. Sen binalari adam gibi denetlememissin, gecekondulara izin vermissin, sonra bu bina saglam degil hadi gokdelen ve "rezidans" dikelim diyorsun. Sonra evin daha degerli oldu daha cok vergi vermen lazim yoksa haciz koyarim diyorsun.

    Gokturk uydusu hangi ulkeden atildi? Hangi parcasi yerli mali?

    Tren demisken Haydarpasa ne oldu? Istanbul icinde seneler once bitecek olan rayli hatlar ve trenler ne oldu?


    Bunlari gormemek icin kor olmak lazim cok dogru. Ortada bir sey yokki gorelim.




  • MmMwWw M kullanıcısına yanıt
    bende sana evet verdin hayır verdin demedim zaten
  • Lütfedip okursan, inkar değil ispat yoluna gideceğim.

    Saydığın icraatlar arasındaki tüm köprü,tünel ve tüp geçitler ne yazık ki Yap-İşlet-Devret modeli ile yapıldığı için güzel devletimizin günde şu kadar araç geçer diye verdiği söz yerine gelmediği her gün cebimizden milyonlar çıkıyor. Tüm bu güzel hizmetlerden geçerken para vermek yetmezmiş gibi geçmezken de cebimizden para çıkıyor. (1)

    Yüksek Hızlı Tren hatlarının projeleri bu iktidardan önceki üçlü koalisyon döneminde yapılmış ancak ülkemizi vuran ekonomik kriz sonrası askıya alınan bir projedir. Ha yapılmış olması güzeldir, kullanışlıdır. Lakin dünyada hızlı treni tek biz kullanıyoruz havası verilmesi saçmadır. Ayrıca ülke olarak yaptığımız sadece hatları döşemektir, işin teknolojik tarafında katkımız sıfırdır. Sinyalizasyon dahil yabancı şirketler üstlenmiştir. (2)

    Şehir hastaneleri son 15 yılda ülkedeki inşaat ve rant çılgınlığının en güzel örneğidir. O kadar büyük hastanelere ihtiyaç duyulmayan şehirlerde sırf rantçılık uğruna yapılmıştır. Hiçbiri devlet malı değildir, büyük şirketlere yaptırılmıştır sadece denetimi Sağlık Bakanlığına aittir. (3)

    Milli savunma projelerine gelecek olursak bu iktidarın savunduğum işlerinden birisidir. Yıllar boyunca çok güzel hamleler yapılmıştır ancak yapılan hamlelerin sadece montajdan öteye gitmemesi işin kötü yanıdır. Aselsan,TAI ve Havelsan bu konuda aşırı desteklenmektedir ancak Altay,Milgem,Hürkuş,ANKA gibi milli değerlerin teknolojik kısımları ithal geri kalan dış kaplama ve tasarımları yerlidir. 15 yıllık bir istikrar döneminde sadece bu noktaya gelebilmiş olmak şaşırtıcıdır. En azından teknolojik üretim altyapılarının atılmış olması gerekmez miydi? (4)

    Kentsel dönüşüm ve içme suyu projeleri her iktidar döneminde yapılmış düzenlemelerdir. Bize önerdiğin internete girip bakarsan bunu rahatlıkla görebilirsin. Bu iktidar döneminde çoğalmasının ilk sebebi inşaat sektöründeki rantlaşma, ikincisi ise gelişen teknolojinin bu döneme rastlamasıdır. (5)

    Kanal İstanbul denen şey tamamen zırvalıktır. Bir yarımadanın tüm ekolojik dengesini bozacak bir proje kısa süre konuşulmuş, desteklenmiş ancak yanlıştan dönülmüş olacak ki son 2 yıldır lafı bile geçmemektedir. (6)

    Hava limanı ise gerçekten desteklediğim bir projedir. AHL, İstanbul'a dış hatlar ve transit geçişler konusunda yetmemeye başlamıştır ve doğru hamle yapılmıştır. (8)

    Nükleer santraller konusunda yaptığımız tek şey toprağımızı kullandırmaktır ve inşaatında yüklenici firmalar görevlendirmektir. Bütün teknolojik altyapıyı, çalışacak mühendis ve teknisyenleri Rusya ya bizzat kendi içinden seçmiştir yada Moskova'daki teknik üniversiteye aldığı Türk öğrencileri eğiterek bu işi yürütecektir. Umuyorum ki bu işi bize bırakmazlar çünkü Tübitak'ın başına hayvanat bahçesi müdürü koyan kafa Nükleer Santrali nasıl yönetir düşünmek istemiyorum. (9)

    IMF'ye olan borcu kapattık demişsin. IMF'ye olan borcu kapattık evet ama bu borcu aynı zor durumdaki esnaf gibi başka bankadan aldığın kredi kartıyla eski kartını kapatır gibi yaptın. Başka fon kuruluşlarından borçlar alındı ve IMF'yi göz boyamak için kapattın. Biliyor musun varlık fonuna aktarılan şirketler ipotek gösterilerek dış borçlanma yaptık yaklaşık iki hafta önce. (10)

    Yazdığın maddeler çok olduğu için biraz uzun bir açıklama oldu umarım okursun. Ha ülkenin 15 yılda ne hale geldiğini konuşacak olursak bu mesajın çok uzununu yazmam lazım, onu burada kimse okumaz. Eğitim,Dış Politika ve Teknoloji konularını biraz araştır, sana yetecektir diye tahmin ediyorum.

    Ayrıca, Pazar günü sandığa parti seçmeye değil ülkenin gelecekteki yönetim şeklini oylamaya gidiyoruz. Bunları karıştırmadan, memleketin menfaatini düşünerek kararınızı verin. Okuyan herkese teşekkür ederim.




  • Bu ülkenin toprak egemenliğinde olan topraklara
    Yani bizim olan topraklara
    Bu "yatırımlar" kimin parasıyla ve neler karşılığı yapıldı?
    Bunlar bu milletin öz malvarlığıyla mı yapıldı? Bu milletin parasıyla mı yapıldı?
    Karşılığında kaç senelik gelir ve egemenlik hakları verildi uluslarası antlaşmalarla? Ne kadar borçlandınız şimdi ya da geleceğe dair? Hani tüyü bitmemiş yetim hatta doğmamış çocukların 20 yıllık geleceklerini hangi uluslarası kuruluşlara ikram ettiniz? Kendi çocuklarınızın geleceğinden çalıp onları borçlu bırakıp kendi sefalarınızı sürdünüz? Allah doğruları bilendir korkmuyor musunuz? Belli ki korkmuyorsunuz o halde millete dinden imandan haktan ve Allahın sıfatı Haktan bahsetmeyiniz ikiyüzlü siyaset sahipleri. Cehennemin odunları bu gibi siyaset yapanlardan olsun umarım.
    Bunlar için ne kadar borçlanıldı neler vaad edildi?
    Babanızın parasıyla mı yaptınız? Bu milleti yllarca soyguna alet ederek mi?
    Hadi len çocuk kandırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 14 Nisan 2017; 0:26:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guvenkab

    bende sana evet verdin hayır verdin demedim zaten

    Öyle demeye getirdin ama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz020

    insanlar cırt cırt kredi kartıyla geçiyor paraları mı var insanların cebinde yatırım diye o kadar üniversite açtınız işsizlik ortada köprü açıyorsunuz devlet firmalara günlük araç geçmeyince para ödüyor vatandaşın cebinde para mı var 1 ay türkiyede kredi kartı kullanılmasın içte dönen ekonomide bitsin bakalım ne olur

    medeniyet ve uygarlık gelişiyor zaten yapılanların artması lazım bu senin dediğin 1950 lilerde iphone yoktu şimdi var demeye benzedi birazcık :)

    Ben yapiyormuşum gibi yazmissin :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V.Vasquez

    Sayende asfalta farklı bakmaya başladım kardeşim. Teşekkür ederim. Et yiyemediğim için asfalta ekmek banıyorum gereken protein ihtiyacımı karşılıyorum.

    Rica ederim mutlu ettiysem seni ne mutlu bana

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    O kopruler hsr gun milyonlarca zarar yaziyor. Simdi ben magazam var kocaman her gun de zarar ediyor desem bana gulersin

    Kopruyu zaten 2 yilligina yaptilar. Zarar devam ederse yikilacak :)

    Kafaya bak. Desen ki "yapmasalardi" mantikli bir elestiri olurdu.

    Ama yapilmasi dogruysa isin detaylarini bilmeden yorum yapmak dogru degil.

    Kardesim o kopru, en az 50 yil hizmet verecek sekilde planlaniyor ve mumkun olan en dusuk maliyetle yaptiriliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Bu ülkenin toprak egemenliğinde olan topraklara
    Yani bizim olan topraklara
    Bu "yatırımlar" kimin parasıyla ve neler karşılığı yapıldı?
    Bunlar bu milletin öz malvarlığıyla mı yapıldı? Bu milletin parasıyla mı yapıldı?
    Karşılığında kaç senelik gelir ve egemenlik hakları verildi uluslarası antlaşmalarla? Ne kadar borçlandınız şimdi ya da geleceğe dair? Hani tüyü bitmemiş yetim hatra doğmamış çocukların 20 yıllık geleceklerini hangi uluslarası kuruluşlara ikram ettiniz? Kendi çocuklarınıxın geleceğinden çalıp onları borçlu bırakıp kendi sefalarınızı sürdünüz? Allah doğruları bilendir korkmuyor musunuz? Belli ki korkmuyorsunuz o halde millete dinden imandan haktan ve Allahın sıfatı Haktan bahsetmeyiniz ikiyüzlü siyaset sahipleri. Cehennemin odunları bu gibi siyaset yapanlardan olsun umarım.
    Bunlar için ne kadar borçlanıldı neler vaad edildi?
    Babanızın parasıyla mı yaptınız? Bu milleti yllarca soyguna alet ederek mi?
    Hadi len çocuk kandırın.

    Cogu kisi halinden memnun ki bu adamlar halaa iktidarda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seraphine kullanıcısına yanıt
    Yazın hocam ben okurum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    O kopruler hsr gun milyonlarca zarar yaziyor. Simdi ben magazam var kocaman her gun de zarar ediyor desem bana gulersin

    Kopruyu zaten 2 yilligina yaptilar. Zarar devam ederse yikilacak :)

    Kafaya bak. Desen ki "yapmasalardi" mantikli bir elestiri olurdu.

    Ama yapilmasi dogruysa isin detaylarini bilmeden yorum yapmak dogru degil.

    Kardesim o kopru, en az 50 yil hizmet verecek sekilde planlaniyor ve mumkun olan en dusuk maliyetle yaptiriliyor.

    En düşük maaliyet
    Ahaha

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seraphine

    Lütfedip okursan, inkar değil ispat yoluna gideceğim.

    Saydığın icraatlar arasındaki tüm köprü,tünel ve tüp geçitler ne yazık ki Yap-İşlet-Devret modeli ile yapıldığı için güzel devletimizin günde şu kadar araç geçer diye verdiği söz yerine gelmediği her gün cebimizden milyonlar çıkıyor. Tüm bu güzel hizmetlerden geçerken para vermek yetmezmiş gibi geçmezken de cebimizden para çıkıyor. (1)

    Yüksek Hızlı Tren hatlarının projeleri bu iktidardan önceki üçlü koalisyon döneminde yapılmış ancak ülkemizi vuran ekonomik kriz sonrası askıya alınan bir projedir. Ha yapılmış olması güzeldir, kullanışlıdır. Lakin dünyada hızlı treni tek biz kullanıyoruz havası verilmesi saçmadır. Ayrıca ülke olarak yaptığımız sadece hatları döşemektir, işin teknolojik tarafında katkımız sıfırdır. Sinyalizasyon dahil yabancı şirketler üstlenmiştir. (2)

    Şehir hastaneleri son 15 yılda ülkedeki inşaat ve rant çılgınlığının en güzel örneğidir. O kadar büyük hastanelere ihtiyaç duyulmayan şehirlerde sırf rantçılık uğruna yapılmıştır. Hiçbiri devlet malı değildir, büyük şirketlere yaptırılmıştır sadece denetimi Sağlık Bakanlığına aittir. (3)

    Milli savunma projelerine gelecek olursak bu iktidarın savunduğum işlerinden birisidir. Yıllar boyunca çok güzel hamleler yapılmıştır ancak yapılan hamlelerin sadece montajdan öteye gitmemesi işin kötü yanıdır. Aselsan,TAI ve Havelsan bu konuda aşırı desteklenmektedir ancak Altay,Milgem,Hürkuş,ANKA gibi milli değerlerin teknolojik kısımları ithal geri kalan dış kaplama ve tasarımları yerlidir. 15 yıllık bir istikrar döneminde sadece bu noktaya gelebilmiş olmak şaşırtıcıdır. En azından teknolojik üretim altyapılarının atılmış olması gerekmez miydi? (4)

    Kentsel dönüşüm ve içme suyu projeleri her iktidar döneminde yapılmış düzenlemelerdir. Bize önerdiğin internete girip bakarsan bunu rahatlıkla görebilirsin. Bu iktidar döneminde çoğalmasının ilk sebebi inşaat sektöründeki rantlaşma, ikincisi ise gelişen teknolojinin bu döneme rastlamasıdır. (5)

    Kanal İstanbul denen şey tamamen zırvalıktır. Bir yarımadanın tüm ekolojik dengesini bozacak bir proje kısa süre konuşulmuş, desteklenmiş ancak yanlıştan dönülmüş olacak ki son 2 yıldır lafı bile geçmemektedir. (6)

    Hava limanı ise gerçekten desteklediğim bir projedir. AHL, İstanbul'a dış hatlar ve transit geçişler konusunda yetmemeye başlamıştır ve doğru hamle yapılmıştır. (8)

    Nükleer santraller konusunda yaptığımız tek şey toprağımızı kullandırmaktır ve inşaatında yüklenici firmalar görevlendirmektir. Bütün teknolojik altyapıyı, çalışacak mühendis ve teknisyenleri Rusya ya bizzat kendi içinden seçmiştir yada Moskova'daki teknik üniversiteye aldığı Türk öğrencileri eğiterek bu işi yürütecektir. Umuyorum ki bu işi bize bırakmazlar çünkü Tübitak'ın başına hayvanat bahçesi müdürü koyan kafa Nükleer Santrali nasıl yönetir düşünmek istemiyorum. (9)

    IMF'ye olan borcu kapattık demişsin. IMF'ye olan borcu kapattık evet ama bu borcu aynı zor durumdaki esnaf gibi başka bankadan aldığın kredi kartıyla eski kartını kapatır gibi yaptın. Başka fon kuruluşlarından borçlar alındı ve IMF'yi göz boyamak için kapattın. Biliyor musun varlık fonuna aktarılan şirketler ipotek gösterilerek dış borçlanma yaptık yaklaşık iki hafta önce. (10)

    Yazdığın maddeler çok olduğu için biraz uzun bir açıklama oldu umarım okursun. Ha ülkenin 15 yılda ne hale geldiğini konuşacak olursak bu mesajın çok uzununu yazmam lazım, onu burada kimse okumaz. Eğitim,Dış Politika ve Teknoloji konularını biraz araştır, sana yetecektir diye tahmin ediyorum.

    Ayrıca, Pazar günü sandığa parti seçmeye değil ülkenin gelecekteki yönetim şeklini oylamaya gidiyoruz. Bunları karıştırmadan, memleketin menfaatini düşünerek kararınızı verin. Okuyan herkese teşekkür ederim.

    Elestirecem diye cok zorlamissin dostum.

    "Tamam elma urettik ama sapi neden uzun degil?" tarzinda bir elestiri olmus sizin ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MmMwWw M kullanıcısına yanıt
    Cadillac bls diyorsan hiç tartışmayalım.Yerli falan değil.Made in america.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MmMwWw M kullanıcısına yanıt
    Forumda gördüğünüzde göre dediklerime siz dahil değilsiniz zaten neden alındınız ? Ben araştırmayan futbol takımı tutar gibi parti tutanlar, bilinçsizce ne yaptıklarını bilmeden oy verenler için dedim. Bu konuyu düşündükçe sinir oluyorum zaten.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Hangisinde nasıl zorladığımı yazarsan sevinirim. Elmayı üretmiyoruz ayrıca sıkıntı orada :))
  • Seraphine kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir analiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    O kopruler hsr gun milyonlarca zarar yaziyor. Simdi ben magazam var kocaman her gun de zarar ediyor desem bana gulersin

    Kopruyu zaten 2 yilligina yaptilar. Zarar devam ederse yikilacak :)

    Kafaya bak. Desen ki "yapmasalardi" mantikli bir elestiri olurdu.

    Ama yapilmasi dogruysa isin detaylarini bilmeden yorum yapmak dogru degil.

    Kardesim o kopru, en az 50 yil hizmet verecek sekilde planlaniyor ve mumkun olan en dusuk maliyetle yaptiriliyor.

    En düşük maaliyet
    Ahaha

    Gecen hafta bloombergde ulastirma bakani konuktu.

    Sunucu isin mali detaylarini sordu.

    Adam acik acik anlatti. Devlet yapsaydi insaat, isci, sigorta, arac gerec maliyetleri ve yillik yakit tasarrufu, bakim giderleri vs. simdiki maliyetten cok daha fazla olacagini karsilastirmali rakamlar vererek anlatti.

    Dikkat edersen forumdaki arkadaslardan baska elestiren yok.

    Muhalefet partilerinden bile ciddi bir elestiri gelmiyor. Cunku meclistekiler isin ic yuzunu biliyorlar demek ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    O kopruler hsr gun milyonlarca zarar yaziyor. Simdi ben magazam var kocaman her gun de zarar ediyor desem bana gulersin

    Kopruyu zaten 2 yilligina yaptilar. Zarar devam ederse yikilacak :)

    Kafaya bak. Desen ki "yapmasalardi" mantikli bir elestiri olurdu.

    Ama yapilmasi dogruysa isin detaylarini bilmeden yorum yapmak dogru degil.

    Kardesim o kopru, en az 50 yil hizmet verecek sekilde planlaniyor ve mumkun olan en dusuk maliyetle yaptiriliyor.

    En düşük maaliyet
    Ahaha

    Gecen hafta bloombergde ulastirma bakani konuktu.

    Sunucu isin mali detaylarini sordu.

    Adam acik acik anlatti. Devlet yapsaydi insaat, isci, sigorta, arac gerec maliyetleri ve yillik yakit tasarrufu, bakim giderleri vs. simdiki maliyetten cok daha fazla olacagini karsilastirmali rakamlar vererek anlatti.

    Dikkat edersen forumdaki arkadaslardan baska elestiren yok.

    Muhalefet partilerinden bile ciddi bir elestiri gelmiyor. Cunku meclistekiler isin ic yuzunu biliyorlar demek ki.

    20 yıl geçiş garantisi ve hesaplar ortada. 2 milyar dolarlık yatırıma 20 yılda 20 milyar dolarlık garanti vermek demek bu doğru buluyorsun.
    Hesap yapmayı bilmiyorsun ya da mevcut iktidardan ufak menfaat sahibisin. Oğlum adamlar milyar dolarlar götürüyor sana bir iki bin lira veriyorlar bu kadar savunma koçum sen ufaksın. Bugünlerin yarını var vicdanına hesap veremeyeceğin şeyletin altna bir iki bin liralık maaş uğruna yatma tavsiyemdir az sus.
    Sen gerçek bir trolsün artık inanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 14 Nisan 2017; 0:58:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.