Şimdi Ara

BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
44.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu topic gibi bilgilendirici topicler açarlarsa hoş olur ...

    ben de açmaya çalışacağım ...
  • Muhteşem bir konu, harikulade resimler. Valla tebrikler. Gerçektende nefis bi topiç olmuş. İnanın hayran kaldım.
  • İnsanın bilgisayar ekranını büyütesi geliyor... Şöyle kocaman bir ekran olsa da iyice dalayım şunların içine diyorum...Eline sağlık arkadaşım...Aslında böyle herkes ilgi alanıyla ilgili topicler açsa ne hoş olur....
    bu arada internetten fotoğrafların büyüklerini buldum da notebook ekranında doğru düzgün bakamıyorum ondan böyle diyorum...
  • @feylesof, Magellan için teşekkürler.
  • @feylesof iznin ile birkaç resim gönderiyorum

     BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri.


  •  BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri.


  •  BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri.


  •  BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri.
  • @Deep Impact , @set ; Beğenmenize sevindim.

    @neverlate ; Hiç sorma,82 ekran LCD-TV olsa yine kesmeyecek beni.Gerçektende insan resimlere baktıkça uzayın derinliklerine doğru akmak istiyor.

    @seyyah_seyyare ; Resimler mükemmel.Teşekkürler.

    @was ;Rica ederim.Özellikle de birinci Magellan Bulutu resmi göz kamaştırıcı,adeta pırlanta gibiler.Bakmaya doyamıyorum.
  • Feylesof , sen şu auroralarla ilgili topici ne zaman açmayı planlıyorsun? İnan sabırsızlıkla bekliyorum,hakikaten çok güzel çalışmaların var şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crema -- 17 Aralık 2005, 17:05:15 >
  • Benden de gezegen boyutları hakkında bir resim

     BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri.
  • üfff yaaa bu da çok süper bir resim saol kardeş

    ayrıca kültür ve bilim bölümünün asıl hüviyetine kavuşmaya başladığına sevindim ümit ederim bir sabote olmaz
  • ewren ne kadar büyük dimi?daha neler görecez bakalım?boyutları bilmeme rağmen,uygulamalı görünce maketleri böyle oldum,eline sağlık
  • süper bi çalışma olmuş bir kaçını arka planım yapmıştım. bunlardan da alacağım sağol
  • muazzam bir evrende yaşıyoruz........
  •  BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri.
  • bu fotoğraf sanırım atbaşı bulutsusuna ait.

     BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri.
  • buna da bakın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: beyazjedi

    buna da bakın.


    güzel


    ve bir tane daha...


     BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri.
  • belki nasıl çekildiklerinide merak edenler vardır

    Hubble Uzay Teleskopu

    Optik teleskoplarda olan sorunlar çözülünce geriye kalan tek engel dünyanın atmosferiydi. Bu sorunu çözmek için uzaya teleskop yerleştirilmesi düşünüldü. İşte bu noktada uzay teleskoplarının macerası başlamış oldu. Bugün kuşkusuz uzaydaki teleskoplar deyince hepimizin aklına Hubble gelir. Yıllarca süren bir çalışma ve planlamanın ürünü olan, Hubble Uzay teleskopu adını, evrenin genişlediğini ilk iddia eden ve pek çok galakside kırmızıya kaymayı keşfetmiş olan Edwin Hubble (1889-1953) adındaki Amerikalı astronomdan almıştır.

    1990 yılında fırlatılan Hubble başlarda onu uzaydaki yeni yuvasına götürecek uzay mekiğinin sınırlı alanından dolayı bugünkü büyüklük ve kabiliyete sahip değildi. Gerçi sahip olduğu 2.4 metrelik ayna atmosfer sınırlamasının da olmamasıyla uzak yıldız sistemlerini ve bulutsuları gözlemlemek için dünyadaki teleskoplara göre çok iyiydi.

    Hubble Uzay Teleskopu 2.4 m 'lik Ritchey-Chretien teleskoptur. Odağına yerleştirilen çeşitli aletlerle 115 nm 'den 1 mm 'ye kadar olan bölgede işlem görür. Birincil aynanın kusurları bir düzeltici optikle telafi edilir ve yardımcı aletlerle sürekli güncelleştirilir. Hubble Uzay Teleskopunda, bütün aygıtlar ana aynanın arkasına kurulmuştur. Bu aynadaki bir delik görüntüleri kayıt ve analiz için alet kısmına geri yansıtan daha küçük bir aynaya bakmaktadır. Çok uzak cisimlerin renk tayfını analiz edecek aygıtlar gibi, bir geniş alan kamerası ve donuk nesne kamerası da bulunmaktadır (mor ötesi ve optik gözlemler yapabilmektedir).

    Hubble Uzay Teleskopu daha önce bahsettiğimiz gibi diğer uzay teleskopları gibi Güneş ve Ay’ı gözlemlemez, hatta Güneş’ten itibaren 50° veya Güneş’in aydınlattığı Ay veya Dünya’dan itibaren 15° içinde bulunan herhangi bir nesneye yönlendirilmez. Teleskop bir dönüşünü 95 dakikada bir tamamlar ve referans olarak kullanılan yıldızlara kilitlenerek sabit kalır.

    NASA Aralık 1993' ten sonra uzay teleskopu Hubble' a ilk ziyaretini 2002’nin Şubat ayı içinde yaptı. Fırlatıldığı tarihten sonra yörüngesinde yaklaşık 1,6 milyar kilometre yapan teleskop, dünyanın etrafında da 37 000 kez döndü. Bu süre içerisinde teleskop, bilim adamlarına dev kara delikler ve yıldızların çevresindeki "gezegen fidanlıkları" ile ilgili ilk kesin kanıtları sağladı. Ayrıca, uzak galaksilerden topladığı ışık emisyonları ile, evrenin yaşının tahmin edilenden çok daha genç olduğunun ortaya konmasını sağladı. Bu uçuşla Teleskopa daha iyi uzak görüş yeteneği kazandıracak 105 milyon dolarlık kızıl ötesi bir kamera yerleştirildi.

    Ayrıca teleskopa kara deliklerin daha rahat bir biçimde araştırılabilmesi için 125 milyon dolarlık yeni bir spektrografta eklendi. NASA Hubble’ ı 2010 yılında emekliğe ayırıp yerine NGST adındaki yeni bir teleskop koymayı planlıyor.

    NGST Yeni Nesil Uzay Teleskopu
    NGST (Next Generation Space Telescope) NASA’nın Hubble ‘nın yerine geçirmeği planladığı teleskoptur. Bu teleskopun Hubble’ dan görevi gibi bazı noktalarda ayrılıyor. NGST’ nin aynasının 8 m çaplı olması planlanıyor. Ayrıca bilindiği gibi Hubble Dünyadan 600 km uzaklıktaydı fakat NGST’ nin, 1.5 milyon km uzağa yerleştirilmesi planlanıyor. Yörüngesi tamamı ile belirlenmemiş olsa da NGST’ nin, Güneş-Dünya sisteminin L2 lagrange noktası düşünülmektedir. Bu teleskopun bize daha çok evrenin ve galaksilerin ilk oluşumu hakkında bilgi vermeye çalışacak. Teleskopun gönderiliş zamanı hakkında tam bir kesin bilgi olmamakla birlikte ne olacağını bize zaman gösterecek.



     BULUTSULAR(NEBULALAR)-Bazı Nebula Örnekleri.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.