Şimdi Ara

Bulunduğum şehri terketmek ve yeni bir başlangıç yapmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Biraz başınızı ağrıtacağım ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

25 yaşındayım ve Türkiye'nin küçük ve dışarıdan şirin görünen bir şehrinde yaşıyorum, adı lazım değil. Burada taşeron işçi olarak bir kamu kurumunda görevliyim. Bilirsiniz işte düşük bütçeli memuriyet yaşıyorum. Son 2 senedir çalıştığım yerde çeşitli huzursuzluklarla mücadele ediyorum. Tüm çabalarıma rağmen en ufak değişiklik ve düzelme olmuyor. Siyasi gücün karşısında sesim çıkmıyor, beş para etmez adamlara(!) zorla saygı duyuyoruz. Sözde joker elemanmışım el alemin ayak işlerinde koşturuluyorum. E yerimi değiştirmek istiyorum diyorum kapılar yüzüme kapanıyor. Çeşitli iş yeri huzursuzlukları. Yaşayan bilir, iş huzuru önemli.

Yaşadığım şehri, yaptığım her şeyi terk edip gitmek istiyorum. Aklımda öncelikle Ankara sonrasında ise Trabzon var. Gezdim gördüm hoş şehirler. İstanbul bana bir kaç beden büyük.

Asıl mesleğim freelancer olarak internet sitesi ve sosyal medya yöneticiliği yapıyorum. Firmalara ait internet sitelerini yapıyor ve sosyal medya hesaplarının reklam, gönderi ve yönetimini yapıyorum. Ancak bahsettiğim üzere küçük bir şehir ve yerel bazda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar büyük firma var. Kısacası bölgede iş sürekliliği yok bu da zarar ve kepenk kapatmak demek.

Mesleğim elimdeyken devlete yük olmaktan başka bir işe yaramayan düz adamların yanlış veya eksik yaptığı şeyleri tamamlamaktan, dışarıda yüzüne dahi tükürmeyeceğiniz her hangi bir bilgi ve donanımı olmayan fakat siyasetle başımıza gelmiş adamların(!) tribini çekmek zoruma gidiyor. İki satır cümle kuramayan insanlar başımıza müdür diye dikilmiş çünkü.

Size şöyle söyleyeyim; gel seni memur yapacağız al sana aylık 10 bin lira maaş deseler ben mesleğimi icra edip bin lira kazanmayı tercih ederim. Çünkü işin içindeki pisliği, adam kayırmayı ve kullanmayı ayrıca siyasi ayrımcılığı çok iyi gördüm çok iyi biliyorum.

Gelecek planımı yaptıktan sonra ailemle durumu görüşüp yeni bir maceraya yelken açmak için doğup, büyüyüp ve yaşadığım bu şehri bir daha uğramamak şartıyla terk etmek istiyorum. Her ne kadar 25 yaşında kanunlarda özgür bir birey olsam da işin aile boyutu size halen küçük bir çocuk gibi davranıyor bilirsiniz

Sizden isteğim şu, ailemi nasıl ikna edebilirim ? Babamla bu konuyu konuşmak için karşısında oturduğumda sağlam bir tez yazıp kararlılığımı ve adım adım her şeyi planladığımı ve gerçekten çok mutlu olacağımı kanıtlamam ve sorabileceği soruları cevapsız bırakmamam lazım. Öyle sığ görüşlü bir adam değildir ama sonuçta hayatımda büyük bir değişiklik olacak ve üzülmemi istemez.Konuya her noktadan bakmak isteyecektir.

Ayrıca gideceğim her iki şehirde de maddi açıdan sorunum bulunmayacak. Özellikle Ankara'da. Çünkü yakın akrabalarımızın yarısı ve bir kaç arkadaşım orada yaşıyor. Barınma, tanıma gibi bir sorunum olmayacak. Ayrıca cebimde yaklaşık 10 bin lira bir maddi birikimim olacak en kötü ihtimalle apart bir evde bile kalabilirim ve param beni iş bulma sürecinde 2 veya 3 ay kadar idare edebilir. Bence bu da yeterli bir süre.

Evet arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rootzilla -- 30 Temmuz 2017; 22:17:57 >

• Evet arkadaşlar bu durumu en kısa sürede çözüme kavuşturmak istiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rootzilla -- 31 Temmuz 2017; 8:56:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kere geliyorsun bu hayata ve kendini en uygun hissettigin yerde yasamani isterim. Trabzonu biliyorum ankarayida biliyorum. Trabzon anadoluya gore ortalamanin ustunde buyuk ist ank izmire gore kucuk bir sehir kiralar pahali ve yasam tarzi biraz garip yani halki . Komsularin yasadigin insanlar falan bence cok onemli. Eger fikir ozgurluklerine cok onem veriyorsan trabzonu önermem orda cok demokrasi yoktur halk arasinda ama guzel sehirdir . Herseyi kendine hastir ve hizli gelisim surecinde.

ANKARA bence les bir sehir kendim istanbulda yasadigimdanmidir bilmiyorum ama ne havasi ne iklimi ne bitki ortusu bana uymuyor sehirde sadece cafe ve avm var bomboş bozkir bir yer. Trabzonda yasarim hatta rizede yasarim ankarada yasamam. Tabi insan zihniyeti onemli mesela kafa yapin izmir gibiyse izmiri dusun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VatanSevdalisi V kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ben sabit bir adamım öyle kimsenin işine gücüne karışmam. Azıcık aşım ağrısız başım sözünün ete kemiğe bürünmüş haliyim :)

Trabzon ve Ankara'da çevrem olduğundan dolayı tercih ettim. İstanbul'da bana ne hikmetse aşırı büyük ve batalık gibi geliyor. İllaki güzellikleri vardır ama Anadolu'dan kalkıp İstanbul gibi bir yere düşünce dağıtmaktan korkuyorum. Ama Ankara gezimde öyle bir his belirmedi. Zaten siyasi bir şehir standart bir yaşam benim için yeterli. Öyle güzellik olarak belki bir çekiciliği yok ama aramızda bir bağ var gibi hissediyorum. Trabzon ise sevdamın şehri. Sahile oturup 2 bira yuvarlamak için onca kilometre yolu aşar giderim resmen :)

Tekrar çok teşekkür ederim söylediklerinizi de düşüneceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben tesekkur ederim . Umarim aradigin huzuru bulursun yani mutsuzsan planlamani yap ayril . Millet avrupaya gidiyor sen baska sehiremi kapak atamicaksin :) tekrardan aradigin huzuru bulmani temenni ederim .

• Trabzonda iş imkanı yok. Baştan eleyebilirsin. İş imkanı istanbulda ankarada var. Önceliğin istanbul olsun.

• şehri değiştirince de değişen birşey olmayacak hocam. Türkiye'nin her yerinde bu sorun var. İnsanların ülkeyi terk etme sebeplerini bi araştır derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.